Úraz hlavy u bábätka

gabikacentrum
3. máj 2016

kolko dny po uraze hlavy sa mozu prejavit priznaky u babetka

jankoalaura
3. máj 2016

Hlavne ked sa buchne do hlavy tak by nemalo aspon dve hodiny zaspat tak som pocula

snezienka321
3. máj 2016

A ma babatko nejaky problem?

gabikacentrum
autor
3. máj 2016

ano to viem buchla sa do hlavy je to uz 5 dni preto sa pitm ci sa mozu prejavit este dajake priznaky boli sme aj na rengen a ultrazvuk bolo chvala bohu vsetko v poriadku moze sa daco prejavit aj neskvor neurologicka vravela ze mame sledovat aj dlej lebo ze moze vzniknut hematom krvna zrazenina

gabikacentrum
autor
3. máj 2016

@snezienka321 nie skvor ja mam strach a vkuse ju sledujem

timikaj1
3. máj 2016

Ja si myslím, že akýkoľvek úraz hlavy u malého bábätka by mal byť konzultovaný s lekárom a dieťa by nechali v nemocnici minimálne na pozorovaní!Predpokladám( dúfam),že tam nebola nejaká strata vedomia, zvracanie alebo niečo podobné!Vždy treba dieťatko pozorovať, či sa správa ako obyčajne, či nie je spavé, malátne, či reaguje !Ale za mňa určite lekár! Radšej zbytočne ako neskoro a potom si niečo vyčítať!!!!

katka1981
3. máj 2016

@gabikacentrum, myslim, ze ste absolvovali potrebne vysetrenia a je to uz 5 dni, pokial doteraz nemalo babo ziadne problemy, nemalo by sa uz nic stat. Udrelo sa nejak velmi, ked sa bojis este po 5 dnoch? Co sa stalo?

katka1981
3. máj 2016

@timikaj1, babatko absolvovalo RTG aj UZV.

jana_eyre
3. máj 2016

@timikaj1 ved pise, ze boli na rontgene aj sone, takze lekar babo videl..

snezienka321
3. máj 2016

@timikaj1 ale ved pise, ze u lekara boli...

timikaj1
3. máj 2016

@katka1981
@jana_eyre áno, už viem, až keď som odoslala správu potom mi zobrazilo ostatné príspevky!!

tobnuf
3. máj 2016

Hlavicka babatka je velmi citliva kedze tam ma fontanely. Ale ak ste boli na u lekara a nie je malatne a papa a nezvracia malo by byt vsetko OK. Len do buducna velky pozor treba davat aby neskoncilo nestastim..

gabikacentrum
autor
3. máj 2016

@katka1981 dost doslova vypadla zo sedacky vysetrenia sme apsolvovali ja mam dajaky strach buchla si hlavicku v zadu nemala ani modrinu ani opuch len troska cervene ani ine priznaky nemala len strasne plakala ale aj ja so zacala vrestat lebo som sa zlaklia

snezienka321
3. máj 2016

@gabikacentrum tak snad bude vsetko v poriadku. Kolko ma mala?

gabikacentrum
autor
3. máj 2016

ma 7 msiacov dufam ze bude vsetko ok

timikaj1
3. máj 2016

@gabikacentrum ak boli vyšetrenia v poriadku tiež si myslím, že je už nepravdepodobné, aby sa niečo prejavilo...Plačkala určite aj preto, lebo sa zľakla☹

tobnuf
3. máj 2016

@gabikacentrum moje chudiatko zlate. Neboj nic isto bude v poriadku..

sardinka335
3. máj 2016

@gabikacentrum ako na jednej strane chapem, je to neprijemne, ked male bábätko ma uraz. Na druhej strane to strašne hrotíš. Absolvovala všetky potrebne vyšetrenia, ktore by ukazali napr. krvnu zrazeninu ...samozrejme, ze neurologička ti povedala, ze dieta mas sledovat, proste ,,pre zicher,. A je to uz 5 dni...takze hlavne sa upokoj. Ani ti nebudem hovorit kolko krat ešte capne, ked sa začne stavat na nohy a lozit okolo nabytku...

gabikacentrum
autor
3. máj 2016

dakujem baby dufam ze ano lebo som na nete citala rozne clanky a zlakla som sa este viac ze krvacanie sa nemusi prejavit hned a ze to sa zisti len ct

katka1981
3. máj 2016

@gabikacentrum, chapem ta

katka1981
3. máj 2016

@timikaj1, v pohode

lukla12
3. máj 2016

Ked som bola s malou v nemocnici,priviezli tam 6mesacne dievcatko,ktore spadlo z postele,malo riadnu hrcu a modrinu na cele.Nechali si ju 72 hodin na pozorovani,tiez mala vsetky vysetrenia ok,a ani potom sa nic na nej neprejavilo.To je povinna doba pozorovania padu v nemocnici.

lukla12
3. máj 2016

Radsej si nic necitaj na nete,lebo sa len trapis a bojis,myslim,ze uz by sa to prejavilo.

gabikacentrum
autor
3. máj 2016

@lukla12 citam to lebo mam strach a potom dvojnasobny u nas sa to stalo vo stvrtok je to uz 5 dni ale vzdy si rekapitulujem celu udalost aj co hovorili doktori na trumatologii som dostala zbabranie ze som nezotpovedna matka a na neurologii to mi vrta v hlave povedala ze ked mam stastie v zivote tak sa nic casom neprejavi a ja to stasti rozhodne nemam

gabikacentrum
autor
3. máj 2016

ale dufam ze sa nic neprejavy

lukla12
3. máj 2016

Verim,ze bude vsetko v poriadku a ,naozaj ,tych padov este bude.A doktori to musia povedat,lebo oni nad tym nepremyslaju,ze tymi slovami ublizia cloveku,ktory svoje dieta miluje najviac na svete.Aj ked su pripady,kedy to tak nie je.Uz na to nemysli.

timikaj1
3. máj 2016

@gabikacentrum určite si nevyčítaj,že si nezodpovedná matka,človek dáva obrovský pozor,lenže to sú sekundy,to povie len ten,čo to nezažil! Kamarátke spadla malá z prebaľovacieho pultu ,moja dcérka sa manželovi tak prehodila cez ruku,že mala modrinu na čielku,tiež sme boli u Dr.a chvalabohu nič,našťastie to bolo bez blbých komentov o nezodpovednej matke!Mám teraz už 30ročného brata,ktorý mal čelo zošívané 5razy a vždy sa mu podarilo tú hlavu rozbiť aj keď sme naňho dávali pozor všetci čenovia rodiny a to som ho ako 3ročného lovila z potoka,kde padol dou tvárou,teraz sa na tom smejeme ,ale bol a je to živel🙂

gabikacentrum
autor
3. máj 2016

@lukla12 dakujem ti ja viem ze su vseliake pripady ale je to moje vytuzene dieta po 8 rokov manzelstva a neviem sa cez to preniest ze som jej mohla ublizit lebo som ju nepriputala

moni244
3. máj 2016

Klud, hlavne sa ukludni a nabuduce nevrieskaj, ked dieta spadne, udrie sa, lebo ju len viac vystresujes a prestan citat hrozostrasne clanky, musis sa naucit zvladat tieto situacia, lebo este ich bude habadej. U doktora si bola, bolo to ok, tak naco nadalej stresovat?

veverickav
3. máj 2016

ja ked som mala 6 mesiacov, tak som sa zo stredu manzelskej postele v spanku nejako prekotulala a padla na hlavu... nic mi nebolo, nikto so mnou do nemocnice nesiel, vtedy sa to tak strasne neprezivalo, som tu, absolutne v poriadku (mama to casto spomina, ako sa vylakala)... hlavne sa treba upokojit, pretoze stresom sa velmi vela veci zhorsi.urcite bude vsetko fajn. 😉

gabikacentrum
autor
3. máj 2016

dakujem za psych. podporu