Ahojte, mám na vás otázku.. dnes mi maly spadol voľným pádom zo svojej výšky na zadok hlavy. Staval sa o gauč a zletel dolu.. nestihla som zareagovať.. v ten moment som ho len zobrala na ruky pretože začal hykat asi sa zľakol. Na hlavičke mal len červenú machulku. Po chvíľke sa na rukách ukludnil a nejak som to neriešila nakoľko niesom taká že by som hneď stresovala. Vôbec mi to neprišlo nejaké strašne v ten moment. Maly bol cely deň úplne v pohode ako zvyčajne nespinkal dlho poobede a aj papal keďže je veľký jedak a zozral by aj mna keby môže. Pekne sa hral vecer okupal napapal a zaspal. Ešte sa aj 2 krát zobudil a musela som ho uspavat. Ale keď nad tým teraz rozmýšľam tak začínam mat strach či sa naozaj nemohol buchnúť a nemal otras mozgu.. je to moje prvé dieťa ani neviem ako sa to ma prejavovať alebo niečo.. zaujímal by ma vás názor či môže mat alebo nie ? Ďakujem Vám pekne za každú radu
odporuca sa pozorovat dieta a keby zvracalo, tak by mohol byt problem ..... kamoske tak padol zo sedacky .....aj utekali na Kramare, tak ho prezreli nejakym pristrojom a zhodnotili, ze vsetko OK ....
@kacena4 bože ďakujem začínala som mat strach.. niesom taká že stresujem padá nonstop keďže sa začína stavat a všetko je ako tank.. ale teraz som začínala mat zlý pocit keď som nad tým rozmýšľala..
@marci77 jeho je ťažko v tomto odsledovať on stále vraca nakoľko ma reflux…
Ahoj, moja malá padla aj 5x denne v podobnom veku keď sa stávala dozadu a na hlavu a nič jej nebolo. Nestresuj sa, je v poriadku keď sa na nič nesťažuje a aj pekné je. Ak by mu bolo zle nejedol by....
Keby mal otras mozgu mohlo by sa to prejavovať nespokojnosťou, plačlivosťou, rozšírenými zrenicami, zvracaním, nechutenstvom... Čo v tvojom prípade nie je ani jedna z možností 😊
@martina1201 a padla aj na dlážku ? Lebo on vlastne sa chytil babysiteru a smikla sa mu ruka a zletel na hlavu
@lulka321 ja viem len mam strach že keby sa to náhodou neprejavilo ako sa veľa krát stane. Cítim sa ako zla matka že som taká radšej keby som stresovala. Ja som z 3 sestier a malé padali na hlavu ako hrušky a mám to tak v hlave nastavené že padne ešte veľa krát ale mám s toho teraz teda zo seba zlý pocit
Je to normalne ze stresujes, pokial nema ziadne z priznakov opisanych hore tak mu isto nic nebude. Mne napr.maly (treti) zacal velmi rychlo lozit a stavat sa na nohy, vsetko chcel opakovat po starsich sestrach, tiez obcas padol ( hlavne ked ho strazil manzel 🙂 a nic mu nebolo, ja takisto panikarim, tak drzim palce aby ste boli len a len zdravi
Padla na parkety hlavou.... A nie jedenkrát.....
@mila06 len mám strach z toho voľného pádu z jeho výšky či je to nejaké nebezpečne… asi skočím ráno pediatricke maleho nech naňho pozrie lebo ma strach zožerie
@martina1201 a všetko okej ? Maly my strašne padá stále ale to nejak neriesim zdvihneme ho povieme mu že nič aby sa nezľakol našich reakcii ale teraz prvý krát mám taký zlý pocit že som niečo zanedbala
Neboj, nič sa mu nestalo, držím palce!
Dobre tak chod k lekarke, ja som nasmu pediatrovi viackrat volala ( ten objednava po telefonate) a stale ma ukludnoval,sledovat priznaky bla bla ale ked sa mozes len tak zjavit u detskej tak kludne chod pre pokoj na dusi.
Je úplne v poriadku. Nič jej nie je.
Sleduj vyssie napisane priznaky. A troska na pobavenie, maminky sa rozdeluju na tie, ktorym ESTE dieta nespadlo a tie, ktorym UZ spadlo 🥰 urcite bude v poriadku
@mila06 neviem či môžem ale zjavim sa je to zlata žena určite ma vezme
Keby ma otras mozgu vracia...ked aj pekne papal a spinkal malo by to byt ok..mozes cinknut rano dr aby si mala istotu
Este len popada. Aj ja som sa bala ked sa moj jasil na posteli a letel k zemi ako gula z dela. Treba sledovat ako pisali vyssie. Nespala som celu noc, ale bol nastastie v poriadku. Ak by vracal, bol ospaly, nemohla si ho zobudit, tak vtedy treba spozorniet.
@janci05 vraca ale on ma reflux neviem mal by vracať nejak inak ? On sa napije mlieka a hneď ako ide grgnut vybehne mu mlieko, a cez deň tiež hocikedy počas dňa sa povraca
Este ti mnohokrát padne, na to sa priprav a nestresuj. Ako písali baby, sledovať ci je, pije, nezvracia ak nie je všetko ok. Môj toľko krát padol ked sa cazal stavať a hlava ho prevážila ze to ani neviem porátať a je v pohode. K pediatricke ist môžeš ale aj tak ho nemá ako vyšetriť, iba ti povie ze ho mas sledovať a keby niečo tak pohotovosť.
Zvracanie prudom
podla mna neexistuje mama, ktorej aspon raz nespadlo babatko z postele, zo sedacky,.. citala som dokonca o padoch z prebalov. pultu a to je uz riadna vyska.
Budes teraz obozretnejsia, ale nic vazne, horsie by bolo, keby po pade neplakal a upadol napr. do bezvedomia, kedze pises, ze plakal hned, otras mozgu nema, babatka maju uplne pruznu lebku este
Jasne chapem ale ak by mu nieco bolo nemal by chut papat....uz by si videla ze sa nieco deje
neboj pokial nezvracia nema vacsiu zornicku tak by mu nemalo nic byt hlavne pokial nasledne v pohode mal svoj rezim..aj moj sa raz buchol az to zadunelo isli sme ale k doktorovi a bol uplne ok tiez mi povedal ze az keby ozaj nie je vo svojej kozi co by sme videli tak treba hned prist
To by si zbadala, že je to iné, masívnejšie vracanie ako inokedy. Ak by mu niečo bolo, tak si to určite všimneš.
Ahojte dievčatá síce staršia téma ,ale poprosím o skúsenosť
Syn 14m kráčal a buchol sa o stôl no a to ho vyvalilo dozadu .padol ze ako doska priamo na hlavu zo stoja . ....
Plakal ,utíšiť sa ..aj este chodil aj blabotal aj mlieko vypil ....lenže bolo to asi cca 30 minút pred spaním..čiže bol unavený atď...ide ma poraziť....zatiaľ spinka ,ale som a nervy a sedím pri nom stále
ahojko neboj sama si odhadla ze to nebol velky pad a deticky maju este volne lebecne svi takze maju "makku, pruznu" hlavicku, prave kvoli tomu, ze casto padaju. drzim palceky