Úraz hlavičky. Mám ísť s malým na vyšetrenie?

karolina222
17. okt 2011

Zdravim Vas, mam 3mesacneho sibala dnes som na chvilku od neho odvratila a prevalil sa na zem so sedacky a buchol si hlavicku o stol. &ma tam hrcu. poplakal si ale okrem tej hrce sa mi zda uplne ok. teda smeje sa zaspal tak ako obvikle. myslite ze by to mohlo byt vaznejsie. ma niekto skusenosti?? Mal by ist na nejake vysetrenie??
Dakujem

elienka
17. okt 2011

Väšinou sa s takým bábetkom ide na vyšetrenie do nemocnice či je všetko ok, väčšinou je všeto Ok. Ale priprav sa že na teba budú zazerať ako na neschopnú.

karolina222
autor
17. okt 2011

no aj sa tak citim.......

lucia.kl
17. okt 2011

myslím, že bude v poriadku, my máme za sebou už tolko pádov a úderov hlavičiek a nikdy som nikde nebola, ak je v poriadku a tvári sa ako obyčajne, tak sa nič nedeje...

karolina222
autor
17. okt 2011

@elienka dakujem za odpoved

elienka
17. okt 2011

@karolina222 ale to sa stane, nie si jediná a verím že máš strach, ak však dieťa nie je spavé, nezvracia, tak by mal byť ok, ale povedať to bez vyšetrenia, to si nik netrúfne

sante81
17. okt 2011

tych pádov bude ešte veľa, tam stačí stotina sekundy, a drobec je na zemi alebo hrča na hlave. netráp sa, ak si drobec len poplakal tak bude o.k.

karolina222
autor
17. okt 2011

no dufam ze bude vsetko ok rano prekonzultujem s dr. a ak bude treba obehneme vysetrenia. drzte palce

karolina222
autor
17. okt 2011

@sante81 dakujem Vam som kludnejsia........ale ponadavala som si statocne. no koho by napadlo ze 3mesacne dieta bude take sikovne a to mal po stranach podlozene vankuse aby sa nepregulil.....

pimpulienka
17. okt 2011

Treba niekoľko dni ešte sledovať, či nebude malatny, priliš spavý, nebude vrackať.. Proste či sa bude spravať ako obvykle. Zaleži aj od pádu..Z akej vyšky, kde na hlavičku a pod..

katy1979
17. okt 2011

@karolina222 sleduj ho a ked bude vsetko v poriadku tak je ok. a na tie pady sa priprav my mame otlcenu hlavu niekokolkokrat do tyzdna. postel, stol ci sa len smykne a vyletia mu nohy.

karolina222
autor
17. okt 2011

@pimpulienka len pri takom malinkom.......spravanie sa mu meni.obcas place ze ho brusko boli ... uz mal aj take dni ze viac spal......... aj take ze po kazdom jedle vracal........ tak ako zistit ze je to priznak??? Asi skocim k doktorke ☹

sante81
17. okt 2011

@karolina222 nepochválila som sa že aj mne syn spadol z postele ako 4.mesacny pri prebalovaní, a to som sa otočila len po plienku. nadávala som si , že som mala byt opatrnejšia, ale práveže to tak vždy byva že ked je človek opatrny tak just sa niečo pritrafí

mirka285
17. okt 2011

@karolina222 noo prave som ti to chcela napisat...ak by sa to stalo mojej dcere,nevypytujem sa tu bab,ktore aj tak nie su jasnovidky a idem k doktorovi...aj ked to urcite bude v poriadku,ale budes mat dusu na mieste..ved take urazy sa stavaju,je to normalne 😉

karolina222
autor
17. okt 2011

@sante81 ja viem ze ono stane sa ale stve ma to. sestre sa mala topila 2 rocna a to sme boli pri nej 5 bab a dalsie 3 starsie deti... sme sa zakecali bola pri bazene cely den hrala sa tak uz sme sa spoliehali ze do vody bez kolesa nepojde a ona sla...

karolina222
autor
17. okt 2011

@mirka285 ja som len chcela byt mozno kludnejsia .... urcite dam pokec s dr. len stalo sa to poobede a kedze sa maly ukludnil na pohotovost som nesla

mirka285
17. okt 2011

@karolina222 ved ja ta chapem,ked ta to trosku ukludni,podla mna sa to stalo kazdej mamine,aspon ja osobne co mam kamosky tak fakt kazdej...

katy1979
17. okt 2011

@karolina222 oni sa ukludnia vzdy. uz by si to mala za sebou aj ked aj oni ti povedia ze pozorovat

lucia.kl
17. okt 2011

ja len k pohotovostiam a nemocniciam - doniesli sme si od tial rotavírus, takže ak to nieje život zachraňujúce, tak ma na pohotovosti tak skoro neuvidia...

veronikam
17. okt 2011

@karolina222 Aj mne sa to stalo, ked mal maly asi dva mesiace. Netreba utekat k lekarovi, ak je v poriadku, sprava sa normalne, ako bezne a rana nekrvaca. Treba ho 24 hodin sledovat, ci neni moc spavy, malatny, a podobne. Neboj, urcite je ok. 😉 Ak by zvracal, tak urcite chod na pohotovost, inak ok. Deti su ako z gumy 😉 .

stardust
17. okt 2011

@karolina222 je ta hrca na hlave tvrda alebo je ako huspenina?

karolina222
autor
17. okt 2011

@katy1979 co by som mala za sebou??

karolina222
autor
17. okt 2011

@stardust no skor tvrda..

stardust
17. okt 2011

@karolina222 tak to je dobre, inak ti staci len pozorovat drobca, ci nie je apaticky atd.

katy1979
17. okt 2011

@karolina222 tu pohotovost. to je jedno. deti su naozaj ako z gumy ako macence

karolina222
autor
17. okt 2011

@stardust mates tym susenost. myslim ste zdravotnicka??

martuska75
17. okt 2011

@karolina222 Aj mne malá zbuchla z postele 😉 Bábateno čo sa ešte nevedelo pretočiť som nechala obložené spinkať v strede manželskej postele. Dodnes nechápem ako sa odtial dostala. Pamatám ako som rovnako panikárila a hned som volal doktorke čo mám robiť. A hovorila mi presne to čo baby tu - pozorovať a ak je ok, neplače, nevracia - tak nič. A to svokre padol manžel pri prebalovaní zo stola na hlavu 😀 😀 😀 a inak okrem toho ako sa oženil je normálny. 😀

svetlankat
17. okt 2011

@karolina222 vobec nic sa nedeje, pokila dieta hned place je to dobre znamenie, pokial sa sprava ako obycajne je to ok, keby nahodou zacal zvracat, vacsinou vecer po pade, treba ist ihned do nemocnice. Ale nemyslim si. My mame tiez vela padov za sebou, posledny bol z lavicky rovno na hlavku.

stardust
17. okt 2011

@karolina222 nie, nie som zdravotnicka, ale so starsim synom sme boli par krat u lekara kvoli padu na hlavu. Ale aj tak by som sla radsej ku detskemu, nech maleho prezrie.

elizabeth22
17. okt 2011

@karolina222 poviem ti moju skusenosť.moja Elizabeth nám spadla ako trojmesačná,v auguste 2010 z váľandy na zem,na podlahu,odišla som do inej izby po niečo,a zrazu buch a ona dole plač netaký,a nožička v postielke v tých medzerách zakvačená 🙂 neviem akym zazrakom sa takto dokazala skotulať,ale mala hrču na hlave,modrú,ja ako mladá matka,hned pohotovosť,hned lekár,cestovali sme za pohotovosťou,ona mi zatiaľ v aute zaspala,prišli sme na pohotovosť každý mal čas,nič sa nedeje,doktor si ešte išiel odprevadiť k autu známeho,proste lážo plážo,pozreli ju,urobili ctg hlavičky,lebky,poslali nás na neurologiu na pohotovosť,odtial do detskej nemocnice na detsku neurologiu,podotykam bola nedela,takže ping pongovanie od tial tam a spat,hrozne...nakoniec ma mlady doktorko nechal s nou v nemocnici na pozorovanie,nechcela som velmi,tak povedal,ze na vlastny podpis,dobre tak som ostala,boli sme dva dni,dva ZBYTOCNE !!!!!!!!!!!dni v nemocke,medzi chorymi,malymi ciganmi,na ktorych mamy kašlú,nič nebola pozorovaná,vobec nič,len jej pulz raz pozreli a ze dobre je vsetko...to je moj pribeh,len soms a modlila,aby mala nechytila daco z nemocky a ja tiez,kedze bola dojčená....moja skusenost..NIKDY na pohotovost,ked sa mi zda,ze v pohode je,tak necham doma a už nikd by som to tak neriešila ako som to riešila pred rokom...PRISTUP v dnesnej dobe hrozny... 😒 😒 😒 😒 ☹

knichna
17. okt 2011

mne dcérka vypadla z rúk keď mala asi 4-5 mesiacov. sedeli sme, pozerali sme si fotky a ona sa zrazu vzoprela a spadla mi hlavou dolu na koberec. váhala som, ale nakoniec sme sa s manželom rozhodli ísť na pohotovosť. nebola to síce výška, ona bola spokojná, ale pre istotu sme šli. tam jej spravili rontgen, všetko bolo v poriadku a keď sme odchádzali, doktor (taký mladý) mi povedal, že deti môžu spadnúť aj z dvoch metrov a nič sa im nestane, že to bola zbytočná panika a že keby on mal zakaždým svoje deti rontgenovať keď spadnú, tak by boli celé ožiarené a pod...