Úraz a alkohol

26. nov 2022

Ahojte,bratovi sa stala taka vec-mal vypite(v case volna),siel na zastavku cca o 21.00 vecer a zbili ho nejaki idioti,zobrali peniaze..Nejaka okoloiduca pani mu zavolala sanitku,zobrali ho.Policajti privolani neboli.Avsak ostal pn,minimalne 5 tyzdnov s nohou v sadre.Z prace mu dali vypisat tlacivo o hlaseni pre socialnu poistovnu,ci mal uraz pod vplyvom alkoholu...Pri takomto hlaseni ma poistovna narok kratit davky nemocenskej,moze sa nejako branit voci tomu? Stve ma to,pretoze nesposobil si to sam,prisiel o peniaze a este mu chcu sahnut aj na marodku.Co robit v takomto pripade? Dakujem za rady

kacena4
26. nov 2022

nechapem preco to nenahlasil ako utok... evidentne to nebolo uplne koser... a ano ak to brali ako klasicky uraz pod vplyvom alkoholu je to ine. ale ak to nebol uraz ale napadnutie je to ine kafe

autor
26. nov 2022

@kacena4 siel z oslavy,mal dost vypite,vravi ze si len pamäta 2 typkov ako k nemu prisli a potom nic,bolo to na dost blbom mieste.keby nesla okolo ta pani tak ani nevieme dokedy by tam bol.ona len zavolala sanitku,predpokladam ze nic nevidela.ale v sprave z urgentu ma aj napadnutie napisane,no dalej sa to neriesilo

dzulli1980
26. nov 2022

Môj brat šiel takto z hokeja, mal v sebe 2 pivá, napadli ho, okradli, dorezali, ruka mu visela len na lakti a presne takto to dopadlo ... krátili mu všetko, čo sa dalo ... lebo mal "vypité" ...

autor
27. nov 2022

@dzulli1980 ved to je na zaplakanie.roky platenia odvodov,ziadne pn...stane sa nieco take a este ma poskodeny z toho zle? To je vysmech ludom..

scacchi
27. nov 2022

A brali mu krv na zistenie alkoholu v krvi?

autor
27. nov 2022

@scacchi nie nebrali.na nom to bolo len vidno🙄

scacchi
27. nov 2022

V lekarskej sprave je o tom zmienka?

autor
27. nov 2022

@scacchi v sprave ma napisane ze bol pod vplyvom alkoholu,aj obvodna doktorka mu vystavila pn a v nej je niekde vzadu zaskrtnute ze tam bol alkohol..a v praci mu dali nejaky papier vypisat,na socialku ohladom toho.uz rozmysla ze tam "zaklame",lebo ostane s polovicnou pn.a pritom to je uplne vsetko inak,len mal smolu

amiaja
27. nov 2022

No neviem ci by som klamala ked su vsade zaznamy ze bol pod vplyvom. To je tak ked clovek cely zivot plati poistenie a ked dojde k tomu ze ho potrebuje tak nic z toho. A pritom to nebola jeho vina.

sense
27. nov 2022

Nesklamala by som keď to je všade napísané. Aby nemal potom z toho été väčšie problemy

kubkovamama
27. nov 2022

Prečo by mal klamať,ma to napísané v správe..A ešte sa pýtaš tu.Cakas,že niekto ti tu odobrí klamstvo?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
27. nov 2022

@kubkovamama nie nic necakam🤦‍♀️boze ked nevies normalne odpovedat,tak neprskaj tu...pytala som sa na nieco ine,nie ci ma klamat.nemusis prispievat do tejto diskusie,ak nevies slusne odpovedat.pekny den.

autor
27. nov 2022

@miriam11 na centralnom prijme mu povedali,ze ak nie su ziadni svedkovia,je zbytocne volat policajtov.jasne,keby vedel ze to tak bude,tak spisu aspon tu zapisnicu blbu.hold,jeho chyba,co uz.

luccija
27. nov 2022

Ak by bol triezvy ubrani sa zial za chyby sa plati...je to v sprave nech neklame

autor
27. nov 2022

@luccija ano,to ano.len cele mi to pride take zvlastne,ze vlastne plati cely zivot odvody,nechodi na pn(za 20rokov mal jednu pre covid),raz sa stane nieco take a vybabru s clovekom ako sa da.beriem,keby uraz sposobil on niekomu,tak nech plati aj osetrenie aj vsetko.ale takto...🙄

sense
27. nov 2022

Chybu urobil aj v tom ze to nepodal ako trestné oznámenie zanapadnutie a ublíženie na zdraví, zápisnicu by spísať museli a možno sú v okolí zastávky kamery

ankare
27. nov 2022

@luccija ťažko by sa aj triezvy ubránil viacerým chlapom.

ankare
27. nov 2022

To je hrozné, to ma veľmi mrzí, chudák

ankare
27. nov 2022

@dzulli1980 preboha 😔

20erika07
27. nov 2022

Nie su v tom okoli ziadne kamery? Uz su takmer vsade, skusila by som zistit a isla by som podat trestne oznamenie

soldi
27. nov 2022

Pokial mu nebrali krv, cize stav opitosti bol len vizualne zhodnoteny, tak by som skusila podat odvolanie, ze na to nemaju ziadny dokaz ze bol opity

autor
27. nov 2022

@20erika07 uz sme sa boli pytat,nedaleko je jedna zalozna.ale oni ze maju iba nad vchodom a vo vnutri.este je tam vecierka trocha dalej,robi tam taka starsia pani,ona len vravela ze nechce mat s tym nic spolocne,ze ona nic nevie.z toho usudzujeme,ze mozno aj nieco videla,pocula,ale boji sa.

autor
27. nov 2022

@soldi dakujem,na to som aj ja myslela,lebo krv mu zobrata nebola,len ked sa ho opytali co pozil alkohol,tak vravel ze ano,lebo siel z oslavy.

soldi
27. nov 2022

Moze tvrdit ze bol dezorientovany a nepamata si.