Dcerka dnes mela uraz😭, spadla na hranu stolu, primo pres celou tvar, hluboká rana 4cm, byli jsme sit,6 stehů. Ja se asi zblaznim, bude mit památku na cely zivot😭. Mate s tim zkušenosti, co se vam osvědčilo, co s tim delat az se to zhoji? A jeste.. zasili ji to tim klasickým způsobem-zebrikem nebo jak bych to rekla. Nedela se to i jinak nejak? vim ze segre to kdysi daavno dělali nejak pozdelne. Mimochodem, vcera jsme odeslali pojistku jeji, ktera samozrejme jeste asi neplatí 😬. No ale to je vedlejší, radsi kdyby byla v poradku
Moje malé :( 😭😭😭 Jazva jej zostane, len treba čo najviac dávať pozor aby nepraskla :( Ak jej to neurobili lekári, ja by som tu ranu ešte prelepili špeciálnymi sterilnými stripami aby to poriadne držalo, teraz a aj najbližších 10 dni keď výberu stichy. Podľa mna už budeš zbytočne analyzovať to šitie ... už to nezmenís ... :( Ja mám na ruke len rovnú čiarku lebo mi to šili vnútorným stehnom ale kedy sa dá aký použiť rozhoduje lekar ;) drzim palčeky nech to rýchlo zrastie ;)
Och chudatko male, na vašom mieste by som zašla na plastickú chirurgiu, nech Vám predpise doktor nejaký krém alebo niečo na jazvu vhodnú pre dieťa. Pretože keď sa začne s liečbou hneď, ako sa rana zahojí, je možné dosiahnuť pekne výsledky - zneviditeľnie a vyblednutie jazvy. Keď sa bude cakat a necha sa len tak, môže jazva začať bujnieť.
Joj, to mi je ľúto. Nás maly si v 2 rokoch rozťal bradu, normálne diera ako 2-eurova minca, 3 štichy, ale nie je mi to vôbec vidieť, len biela čiarka. Nijako sme zo nepotierali, ničím.
Ešte je mala, deťom to pekne zrastie zvyčajne. A dnes už sú rôzne metódy na jazvy, laser a tak. Treba sa popýtať v dobrom dermatologickom centre.
Och, my sme boli prvý prázdninová den tiež na pohotovosti, malý sa ponáhlal zdvihnut telefon smykol sa padol a roztal si bradu na prechodovej liste medzi parkatemi a dlažbou. Mal by to tak na 4 stehy ale nesili to zalepili mu to takýmu "strip" stehmi už to má docela pekne len taku hrubšiu cervenu ciaru. Museli to šit? Nedalo so tak ako spravili malemu bude tam mat neskor len taku bledu ciarku.
vraj su aj nejake masti na zabranenie tvorby jaziev, popytaj sa .
Ked sa to zahoji natierajte Bi-oilom. Je to olej na jazvy, strie apod.
@lolajda NO podla obrazku to vyzera dost siroke, tažko povedať lebo fakt je, že po tých stehoch jej tam može zostat taký "rebrik", ale je to dieťa tým sa všetko lepšie hojí. Ja mam velmi dobré skusenosti z produkatami od fy. JUST myslím že dobrá poradkyna určite poradi čo by pomohlo aby tam nemala škaredu jazvu, aj tu na MK je dosť poradkýň. Nemyslím, že jej zostane licko akoby rozdelené na dve polovice. Držím palčeky
Chodte do lekarne a pytajte si efektivne, nie "drogeriove pripravky" na hojenie ran a jaziev. Urcite sa do toho oplati zainvestovat. Drzim place!
@lolajda Ahoj, ja som mala asi 10 rokov, keď sme sa so sestrou naháňali, ja som zavrela dvere (hornú polovicu tvorila sklenená výplň) a moja sestra vrazila do toho skla, na čo som sa ja otočila a črepina mi preťala hlboko líce (koža, podkožie, trochu sval), jazva na ľavom líci cez stred cca 3 cm a 6 stehov myslím, šili klasickým spôsobom na pohotovosti. Až neskôr som sa dozvedela, že po zhojení jazvy by som mohla ísť na plastickú chirurgiu, kde by jazvovité tkanivo vyrezali a opäť zašili ale tak, aby som mala steh vedený vnútri a teda jazva by bola minimálna, čo som nevyužila, bála som, aby to nebolo ešte horšie. Po zašití som sa nesmela smiať až do vybratia stehov. Používala som na začiatku mastičku Contratubex....potom Cicatridina, Zinkovú masť - každý večer som si poctivo natierala niekoľko rokov, aby sa zjemnila, spala som iba na pravom boku. Jazva bola napriek tomu roky červená, potom sýto ružová. Tak som vyskúšala Heparoid masť a po 2 týždňoch sa zo sýto ružovej stala biela. Teraz ju ani nie je veľmi vidno, iba sa trochu leskne, posielam foto.
presne tak, treba po odlepení a vybratí štichov natierať Contratubexom a masírovať mastným krémom minimálne 2x denne cca 10 min, aby sa nevytvorila keloidná jazva... ak to nezanedbáte, tak to bude OK.... ešte jedna vec, veľmi podstatná, na jazvu nesmie pôsobiť UV, tak stále natierať krémom s +50UV faktorom ( aj v zime, aj keď je pod mrakom - aj vtedy je vysoké UV ), lebo ak sa jazva opáli do 2 rokov, tak môže zatmavnúť a potom už len laserové odstránenie pigmentácie....
Isto sa to zahojí. Deťom sa takéto úrazy a rany vedia veľmi pekne zahojiť a človek by ani neveril, že im niekedy vôbec žiadne jazvy ani neopstanú
Ja ji hlidam, aby neskakala po sedacce, nesmí, ale stalo se😥
viem, že sú nejaké detské chrániče.... ale ver, že už skákať nebude... to si zapamätá... a zbytočne sa tým nestresuj, vieme, že Ťa to mrzí, ale nikto za to nemôže, nezapríčinila si to ani Ty ani manžel, skrátka sa to stalo, je to dieťa, tak vymýšľa.... neboj, dobre sa o jazvu postaráte a bude znova OK 🙂
radim kombinaciu contratubex a unigel....unigel na cerstvu ranu a neskor contratubex...mala si roztala bradu na jesen a nevidno nic....tiez sili na zips.....cize katastrofa a to mi tvrdil, ze robi plasticke stehy...haha.....prajem skore zotavenie bambulke
ahojko drzim vam palceky nech sa vam to krasne hoci, hlavne davajte pozor aby si to neskrabala, nasa bola po operacii hlavicky (jazva od uska k usku) takze jazva jak svet - v tomto veku sa to krasne hoji a casom to nie je vidiet, neboj par rokov a bude ok, len to nesmie skriabat. a hlavne sa neobvinujte navzajom s mangelom, moze sa to stat. zrusit stol jednoznacne bytocne sa budete stresovat detto koberec kludne sa drobec mohol podknut na koberci a nik by ju nezachranil a spadla by aj tak ☹ popr. znova... podstatne je ze je to cista rovna rana a bude sa dobre hojit drzim vam palcky nech sa to dobre hoji a az ked bude rana zvacsa zahojena potom sa davaju rozne maste na jazvy (tj. az ked bude jazva - nie rana)
hlavne sa drzte s manzelom pred malou psychika je svina
@lolajda neboj sa, detom sa to rychlo hoji a nasej Alzbetke sme to ani nekohli natierat ziadnom speci mastou na jazvy co Ti tu dievcata radia, pretoze na tie rany bola taka citliva a strasne plakala a utierala si to, dokonca nepomohlo ani na tajnasa v noci, rozplakala sa a zotrela. Tak sme sa na to uplne vykaslali. Ked bude doma, odfotim Ti ju zblizka.
Hlavne nikdy pred nikym v dcerkinej pritomnosti nerozpravaj o svojom strachu, ze to bude mat nepeknu jazvu, ze sa bojis ako sa to zhoji...my sme stale pozitivne, lebo sme mali skusenost so starsou dcerou ze kwd mala ist do prvej triedy, pred ludmi som spomenula, ze neviem do akej skoly ju dam a neviem sa rozhodnut a ona to podvedome nasavala a dostala taky stres z toho, ze sa bala ist do skoly. Toto sme vedeli, tak pred alzbetkou sme o rane a o psoch len dobre, aby nemala blok z toho.
A vinna nie si, ani stol,...to neries. Nasu dceru pohryzol ten pes ked ame v miesnosti boli 8 dospelych
@fefe123 no never tomu, že skákať už nebude. Naša staršia neraz spadla aj škaredo, jeden čas stále padala dozadu na hlavu a aj tak si nedávala pozor. Spadla nám aj na krb na hranu, rozťala peru, našťastie nie až na šitie, ale za hodinu už tam "tancovala" zasa. Inak, z toho jej aj zostala jazvička, ale je to baba, dá rúž a nevidno.
Pri deťoch musí mať človek oči aj na chrbte a aj tak sa zlé stane. Syn rozťal tú bradu tak, že ho muž držal za ruku, vytrhol sa mu a spadol na rovnej zemi. Normálne mu tá jemná koža rozpraskla, ani foto nemám, naozaj som nebola v stave fotiť...
Chapem, ze ta to trapi. Zahoji sa to. Bud rada, ze si nevypichla oko. Moja spadla na schodoch. Jazvu má nad obocím.