Trojročný syn si pichol klinec do ruky

zuzka565
10. júl 2020

Ahojte chcem sa opýtať malý (3roky) si kus pichol do rúčky klinec. Nemá to hlboké skôr iba také pod kožu ani mu netiekla krv. Klinec nie je ani hrdzavy. Som mu to hneď vydezinfikivala. Mam s nim bežať na pohotovosť?

zuzka565
autor
10. júl 2020
777januska777
10. júl 2020

Ak je ockovany proti tetanu, tak nemusíš.

zuzka565
autor
10. júl 2020

@777januska777 áno je očkovaný. Ma všetky povinné očkovania a tam je zahrnutý aj tetanus

janinah
10. júl 2020

netreba do nem.len sledovať ranku

zuzka565
autor
10. júl 2020

@janinah ok ďakujem.

belllinka
10. júl 2020

Ja ani ziadnu ranu nevidim. To si fakt chcela ist na pohotovost?

solange7
21. júl 2020

Chvalabohu, ze si sa spytala. Dufam, ze ostatne zeny a muzi, ktori sa nepytaju na forach, s takouto vecou na pohotovost nechodia. Normalne som si na sekundu zmyslela na tych chudakov zdravotnikov. Autorka, bez urazky, nemierim na teba.

lenqua_12325
25. júl 2020

Moje decká majú toľko rán a odrenin, ze by som musela byt v nemocnici celoročne. Tiež nechápem rodičov, čo chodia do nemocnice lebo si dieťa buchlo hlavu. Obzvlášť keď matka plače v čakárni lebo dieťa spadlo alebo sa len udrelo, akoby dieťa umieralo a o 11 sa s ním trepu na urgent, rontgen a neurologické vysetrenie.
Treba sa opýtať samej seba, zmenilo dieťaťu správanie? Je malatne? No keď s ním sedia v noci v čakárni, tak sa nečudujem, ze su decká podráždene a zaspávaju. Zvracalo? rodič odpovie nie. Tak načo sa s ním trepes do nemocnice? Treba ho sledovať. Pokiaľ nezvracalo a nemá náznaky otrasu mozgu aj tak ide domov.
Ak Zvracalo, zostane na sledovaní v nemocnici a liečba? Kľud na lôžku... Možno sa matky poučia. Áno strach je strach, ale na fotke ranku ani nevidím.
Naozaj treba používať zdravý sedliacky rozum.