Trojročný syn sa šmykol na betóne

26. aug 2023

Zienky, velmi som vystrasena, trojrocny syn dnes spadol, smykol sa na betone, ked utekal, najprv spadol na zadok a potom do zadu na hlavicku, ten zvuk hlavy o beton mam stale v usiach, strasne mi je zle z toho 😒Po pade zacal plakat, plakal zo 10 minut a potom uz nic, sledujem ho, je normalny zatial, stalo sa to cca 3 hodiny dozadu. Nie je malatny, nevracia, zrenicky sa mi zdali normalne pri prechode z tmy do svetla, vravi, ze ho nic neboli.
Isli by ste na pohotovost?

zuzanaa239
26. aug 2023

Ja by som šla, zas jedna návšteva pohotovosti po páde na betón ako výčitky do konca života…

patka06
26. aug 2023

S čím chceš na pohotovosť?
Sleduješ je v poriadku, na pohotovosť nie je dôvod

kukulda1234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
drake122
26. aug 2023

Nie.

andreakg
26. aug 2023

Môj syn tiež vtedy asi trojročný takto spadol v sprche, máme dlažbu,presne ten náraz hlavy ešte pamätám, volala som na pohotovosť,či máme prísť,ale kázali len sledovať.Našťastie to bolo ok.

anavixy
26. aug 2023

Ja by som urcite nesla. Kedze spadol najpr na zadok, realne spadol z malej vysky, klinicky vyzera byt aj s odstupim niekolkych hodin uplne v poriadku, bezprostredna reakcia bola tiez primerana.. nadalej ho pozoruj (celkovo 48h), v noci aspon 3x zobudit, zrenicky kontroluj tak ze mu zasvietis do oci (aj v spanku to vies skontrolovat) a lahka strava nech ta nezmatie vracanie z inej priciny. Ak by vracal, bol malatny, dezorientovany, placlivy alebo apaticky, alebo by zrenicky neboli rovnake ci nereagovali na osvit, vtedy treba neodkladne vyhladat lekara.

drake122
26. aug 2023

Ano, trojročný bude úplne rád, keď ho v noci 3x zobudíš a potom mu ešte baterkou do očí zasvietiš.🤣 Kontrolovať aj v noci treba, ale úplné prebudenie nie je nutné. To sa už nerobí ani keď dieta pozorujú v nemocnici na noc.

siska53
26. aug 2023

Nas vyse rocny onoho casu tiez tak podobne spadol, len sme ho sledovali.

anavixy
26. aug 2023

@drake122 tak to su mi novinky.. a predstav si ze nemusis svietit priamo a dokonca dieta si to vacsinou ani nevsimne. Poprosim zdroj tej mudrosti ze dieta netreba budit.

katka2602
26. aug 2023

Náš mal cca 2 keď spadol z gauča, na hlave hrča ako hrom. Šli sme na pohotovosť, doktor nám vtedy sám povedal, že radšej prísť. Ide o dieťa a úder do hlavy. Ale my sle šli hneď. Určite je pád a úder do hlavy viac patriaci na pohotovosť ako soplik a teplota 37,5 ako to zvykne bývať.

zoja1234
26. aug 2023

Chod, nech urobia aspoň rtg. To stačí. Pre pokoj duše a zamedzí doživotným výčitkam, ze ste niečo zanedbali. Hlava je veľmi dôležitá, mozog je dôležitý, bodaj by to dopadlo dobre a boal to len kontrolná návšteva.

drake122
26. aug 2023

@anavixy Bedeker Zdravia, číslo 69, ročnik XVXI, strana 23. 🙄

deti95060810
26. aug 2023

ideš zbytočne... povedia aby si dieťa sledovala - nebudú robiť ani MR, ani CT ...

autor
26. aug 2023

Dievcata, volala som na pohotovost, povedali mi, ze jedine co by mu mohli urobit je rtg a ze tam to nie je tak dobre vidiet ako na CT, ktore mu ale robit nebudu, lebo je na to este malicky. Ze mi odporucaju sledovat. Tak uz vobec neviem co robit, vnutorny hlasok mi vravi, ze to bude ok, ale...

ropucha6
26. aug 2023

Volala si, uistila si sa, nic mu nie je…nesla by som tiez, zbytocny stres. Tiez si myslim, ze ten zadok stlmil ten pad. Len ho sleduj.

patka06
26. aug 2023

Upokoj sa, všetko bude v poriadku.
Sleduješ ho, nevidíš žiadne zmeny.
Nebol to pád z výšky, ak si najprv sadol na zadok .

andreatytler
27. aug 2023

Dufam ze to bude dobre.

weggie
1. sep 2023

Stalo sa u nas niec podobne, a to mal 1,5 roka - presne ako pises, ten zvuk bol horsi ako... Nic z toho nemal nakoniec, nemal ani priznaky, ani nic, a to ani nepadol na zadok najskor.. Ak ale najskor padol na zadok, to zmiernilo celkovy pad, pravdepodobne..
Ako sa ma tvoj maly?

autor
1. sep 2023

@weggie je to v poriadku, nic mu nebolo. Ale ten zvuk... ozaj strasne, no teraz uz len trpnem, kde a kedy zasa spadne. Och tie deti, najradsej by som ho zabalila do bublinkovej folie 🙂 ale tak musia sa naucit na vlastnych padoch opatrnosti 🙂

zuzulienka301
1. sep 2023

Môj krstný syn spadol ako 3 ročný dozadu na hlavu , príznaky žiadny ale pre istotu sme išli na pohotovosť a prasknutá lebka a týždeň v nemocnici na pozorovaní