Ahojte, syn ako siel na preliezacke, tak sa posmykol a spadol na bradu. Vybil si spodne 2 zubky. Nie velmi, ale predsa na nich chybaju mensie kusky. Bradu mal tmavo modru. Dnes som si vsimla, ze ma este bradu trochu cervenu a ked som mu ho chytila, skoro som odpadla. Najprv som si myslela, ze ma bradu zlomenu, lebo ma tam pohybujucu taku tvrdsiu cast. Oblial ma studeny pot. Skumala som, ale bradu ma v 1 kuse 🙏🏻 ma tam ale tu tvrdsiu, ako keby uzol, alebo neviem, ci to moze byt na spodku brady. Iba tak ho vidiet, ak zdvihne hlavu.
Mohol si tak udriet, ze mu tam vznikla taka hrca/uzol? A hovorim, ma este trochu jemno cerveny fliacik.
Nebola som s tym este u lekarky, ale asi aj pojdem, aby to videla.
Vy ste sa s tym nestretli?
Ja som spadla na bradu z kolobezky a teraz musím na druhú operáciu sánky. 🤷 Radšej choďte k doktorovi s ním ..
Mali ste ist na pohotovost hned ako spadol, ved to je vazny uraz. Moze to mat zlomene, nastiepene, cokolvek. Chodte aj teraz, aj ked na vas budu pozerat divne, ze kde ste boli doteraz.
Choďte na rtg, všeličo sa mohlo stať.
K lekárovi treba ísť, cez internet ťažko poradiť.
Nemusí to byť zlomené môže to byť narazené. Určite reba urobiť röntgen.
Ideme okamzite na pohotovost. Do kelu, inak pisala som aj zubnejnlekarke hned, povedala, ze to nie je urgent, staci prist na preventivku, ale tu hrcku som si vsimla dnes.
Nabudúce ani nerozmýšľaj a choď hneď
@minenkak urcite!
Ako ste pochodili ?
Boze, je v poriadku?
@alzbeta311
@kitycat Ano, povedala Dr. ze rtg nebude robit...... 😏 A ze ked sa to strati do 2-3 tyzdnoch, tak to bola cysta alebo zrazenina z toho padu. A ked nie, tak sa tam nieco zlomilo a mame ist na USG, nie na RTG, aby zbytocne ho neozarovali. Hovorila aj to, ze keby ho to bolelo, tak je to urgentne, ale nic ho neboli. Podla nej nema zlomenu bradu, ale tipuje na zrazeninu/cystu. A ze by sa mala vstrebat.
A ta hrca je taka uzka a dlha, asi 0.5cm po linii brady.