ahojte,
mám syna 8 ročného, ktorý uveril rečiam, že keď si do zadočku napupuje vzduch, tak sa nafukne. Tak zobral to s čím sa nafukujú balony a vopchal si to do zadku. Neviete si predstaviť to zdesenie, že toto môže urobiť 8 ročné dieťa. Myslela som, že ho prizabijem...
Hneď som tú vec vyhodila do koša.
Problém je ten, že si normálne natrhol konečník, ani neviem čo mám s tým robiť čo mu na to dať... čo mu mám na to dať, nejaký krém ani neviem čo. Poradte mi prosím...
pravdaže sa nepriznal, ... priznal sa tak nechtiac, keď na to prišiel manžel... nekrváca mu to, ani neštípe, aspoň sa nepriznal... nedovolil nám pozrieť sa na to... pozreli sme až keď zaspal... má to natrhnuté, normálne ako narezané... nekrváca to... len neviem čo na to dávať, aby sa mu to zahojilo... ten bude plakať, keď pôjde na veľkú...
ja som normálne v šoku, že 8 ročné dieťa uverí takej hlúposti z nejakej rozprávky...
ako tá ranka vyzerá?krváca alebo čo? treba dezinfikovať,ja by som nejakú atb mastičku capla...a radšej zajtra na chirurgiu pre istotu
zatiaľ som tam dala calcium pantothenicum... myslíte že to stačí?
kolko to má natrhnuté, možno to nechaj tak len po stolici dobre umyt a HLAVNE-nakup slivkové kompoty aby mal riedku stolicu neboj to sa tam zhojí rýchlo!
Deti sú blázonkovia no, tak čo je to 8 rokov..su zvedavé a nemaju tu sudnosť..
on to chcel už vyskúšať včera, neviem prečo ho taká blbosť napadla, tak mu aj otec aj dedo vysvetľovali, že to takto nefunguje a človek sa nenafúkne... ale on si to chcel overiť na vlastnej koži... tak to vyskúšal keď bol sám v izbe... blázonko...
ďakujem za Vaše rady...
môjmu bratovi strelili normálnou puškou /dávno,mal asi 10/ chlapci do zadnej časti guľku čierneho korenia,on sa nepriznal a trpel,kým mu to otec "nevyoperoval",dnes už dávno operuje on,ale smejeme sa na tom doteraz 😉
Chudáčik ....my sme mali fisury na zadku asi rok...teda nič moc..a to moja dcéra nerobila ani také pokusy...asi ak sa da a vie uvolniť zadoček pozrela lepšie...lebo zvonku je trhlina ( fisura) vidno ale je to zvacsa len jej koniec...taha sa to zvnutra ...tam je začiatok ked sa natrhne vo vnutri....ale ak ti konečník zatiahne ked to budeš pozerať, v žiadnom prípade mu to nerozťahuj vtedy, môžeš ešte viac natrhnuť....
Ťažko povedať čo si vyrobil vo vnutri...ja by som asi po prvom ,,kakaní" a reakcii videla ako to zvláda, či bolí a ked hej išla ku detskemu chirirgovi...Pravdu povediac ak je to male nič s tým neurobia, hoci moje dieťa nechcelo vobec kakať kvoli tomu...ak je to velke tak sa to trochu aj šije...
Kalciovku, čo je dobra masť nam chirurgička neodporučala, je tam ista zložka čo vysušuje...odporučila modru indulonu dať na maliček a tak natierať...my sme to mali až zvnutra tak aj prstom trochu dovnutra....
Držím palce...a teda to čo bolo za rozpravku...
@rachel978 preco s nim nejdes lekarovi????
@zuzuj dik za radu... tak mu radšej dám zajtra modrú indulonu... ako ho poznám, tak mi ani nedovolí pozrieť, nie to uvoľniť, lebo sa bude báť.. keď ma kliešťa tesne pri konečníku, tak to bol normálne boj, aby sa uvoľnil a dovolil nám ho vybrať... tak to môžem pozrieť akurát keď zaspí... vtedy to bude akurát uvoľnené...
ani neviem čo to bolo za rozprávku... už som kopec rozprávok zakázala... disney channel zablokovala... to ma veľmi zaujíma z ktorej rozprávky ho to napadlo... zajtra sa dôkladne popýtam..
@strawberry17 stalo sa to tesne predtým ako išiel spať... resp. vtedy sme to zistili...
@rachel978 Tak to je aspon fajn, že spi tak tvrdo, že možeš kuknuť...mne tiež dcera už pripravila viacero bezsennych noci, kedy som jej nemohla infikovanu ranu ošetriť...lebo sa nedala...
Tak nerob nič nasilu.. len natri ...a uvidite pri ,,kakani" čo bude....No držím palce...A hadam, ked moc neziapal nebude to nič važne...možno len ten koniec toho čím sa fúka mu podráždil ten konečník...asi to je plastové a si to poškriabal a ako to ťahal tak mierne natrhol...asi keby mu ten tlak fukania niečo urobil, to by ste videli a aj jeho reakcia by bola asi horšia...
@zuzuj on už asi pochopil, že spravil hlúposť... preto žiadna reakcia nebola navonok... zajtra uvidíme... dám vedieť ako sme dopadli...
len teraz mi dochádza... že sa ním musím vážne porozprávať, že čo je realita a čo rozprávka... lebo to nie je sranda... veď si mohol ublížiť...
Chudatko.malinke ...:'(
@rachel978 z vlastnej skusenosti viem, ze konecnik sa rychlo hoji. Mam hemoroidy a velke problemy s nimi a uz som mala niekolko krat natrhnuty konecnik. Je to taka nerijemna stipava bolest, ze verim, ze v momente prestal pokracovat v pokuse. 😉 Cim natriet ti neporadim, lebo ja pouzivam faktu masticku a ta neviem ci je vhodna pre deti. Ale v kazdom pripade po stolici umyt a vetrat zadocek aby sa rychlo zahojil. Dobre sa to kontroluje, ked by sam zatlacil na konecnik aby sa trosku vypulil ako na stolicu. Tak aj chirurg vysetroval mojho synovca, vtedy maleho drobca, ale on ho kontroloval aj palpacne. Inak da sa aj pred kakanim natriet mu zadocek vazelinou aby to slo hladsie, moze aj on sam ked ma problemy s vasou asistenciou. Staci vazelinu naniest na toaletak a on nech si ritku poutiera. Keby sa vazne poranil mal by krv na spodnom pradle a bolesti. Hlavne pokoj a rozvahu. Hlavne nedezinfikovat, pretoze sa mu moze zbytocne ublizit. Pozorujte spodne pradlo a co po nom ostane v zachode, najlepsie prekontrolovat aj papier po utreti. Drzim palce. 🙂
Ahojte,
tak dopadlo to dneska dobre, žiadna krv, dala som mu na zadoček keď išiel kakať modru indulonu, ešte predtým som to skontrolovala, má to troška natrhnuté ale žiadna krv ani po stolici... vravel že troška štipalo ale že mu krém pomohol... hrdina...
ako ho to napadlo som sa nedozvedela... dozvedela som sa, že len chcel vedieť čo bude ďalej... no detská hlava... dneska celý deň som mu dávala prednášky o tom, čo smie a čo nesmie robiť...
@rachel978 Daj mu na to gel na hemeroidy avenoc malo by sa mu to pekne zahojit.Inak u nás v dedine sa stalo že dieta vyskočilo z okna z rozprestretým dáždnikom.Pani učitelka im čitala v školke rozpravku a dieta to vyskušalo naštastie padlo na zajačniky a zlámalo si obe nohy.
Tak toto mi pripomina pribeh od mojho otca. Je o dospelom chlapovi z ich dediny, co sa stavil s chlapmi, ze si fukne kompresorom do zadku. Aj to urobil, stavku sice vyhral, ale bolo mu to figu platne. Neprezil - roztrhalo mu to creva. Takze niet sa čo čudovať, ze dieta tiez skusa kadeco....
@stanislava2 no toto znie ešte hrôzostrašnejšie ako tá naša nehoda... ešte štastia, že len nohy, mohlo to dopadnúť aj horšie...
inak keď bol syn menší ako 3-4 ročný obľuboval Pata a Mata a presne tam je jedna taká scéna, tuším že skáču niekde z okna, niekde dopadlo, samozrejme že mu im nič nestalo... jeho to tak fascinovalo, že raz mi vraví, že to chce vyskúšať... všetky dvd-čka som ihneď skonfiškovala na dlhé roky, tuším doteraz to ani nevidel...
Ale inak je normálny... on má veľkú fantáziu a tá je mu asi niekedy viacej na škodu...
☹ och, blazonko. Krvaca mu to? alebo ho to stipe? a ten vzduch si tam aj pumpol? Ak si to natrhol len jemne a nekrvaca, tak sa to zahoji, ale ak spravil nieco vaznejsie, tak asi by som isla s nim k dokimu...