Syn sa udrel do zárubne. Čo poradíte?

stesa
11. okt 2012

Syn sa bláznil,potkol sa a poriadne udrel do drevenej oblej zárubne. Hneď som mu dala studený obklad. Na tom mieste (nad čelom) má jamku a malý škrabanec. Nebol v bezvedomí, zatiaľ nevracal, bol čulý, dobre videl, jedol .... Zatiaľ si nesťažuje, len že ho to bolí, keď sa dotkne alebo zvrášti čelo.Bojím sa.

adri2211
11. okt 2012

a co tak pohotovost ??? ked mu nic nie je aspon sa ukludnis, ak nedajboze ano zisti sa to vcas. drzim palce

schatzinkaschatzinko
11. okt 2012

zasviet mu do oci, ci obe zrenicky reaguju dobre t.j po zasvieteni lampickou sa obe stiahnu,,,, z nosa a usi nema ziaden vytok? pod tou hrcou narazenou nie je citit nejak tekutinu? treba ho pozorovat, ako reaguje, ci je spavy, etc...kolko ma rokov? v bezvedomi nebol, nevracal snad zatial, takze len buchnuta hlavicka. treba ho pozorovat u deti do roka tak 48 hodin, u starsich 24- reakcia zornic, spravanie, ...zornicky

zeleny_cajik
11. okt 2012

Pohotovost. Ak tam ma "jamku", nechala by som to pozriet lekarovi.

ivanaa80
11. okt 2012

môjmu malému sa to tiež stalo, mal asi dva roky a pri bláznení neodhadol vzdialenosť a v plnej rýchlosti narazil do článkového radiátora. tiež mu tam zostala taká akoby jamka a urobila sa mu "čiarka"-modrina, ale nemal žiadne príznaky, že by mu inak niečo bolo, nevracal, normálne jedol, hral sa..... dlho ho to bolelo a dlho trvalo, kým mu tá jamka zmizla, neviem presne, možno aj dva-tri mesiace, možno viac..... vlastne ako rástol a vyvíjala sa mu aj lebka, postupne jamka zmizla a dnes nemá na tento náraz žiadnu pamiatku. tiež som sa bála a tak som ho len pozorovala, či náhodou niečo nie je iné, ale našťastie všetko bolo a je v poriadku. dnes má štyri roky a je z neho ešte väčší huncút. 🙂

terina25
11. okt 2012

tak mojmu synovi minulý rok spadla na hlavu hlinená váza zo skrine.bola to riadna výška a poriadna šupa.celá váza sa rozbila.malý strašne plakal 😢 mal vtedy 14 mesiace.nemal našťastie rozbitú hlavu ,dokonca ani bozuľu na hlave nemal. a presne v ten deň sme odlietali na dovolenku.ja som len zavolala nášmu pediatrovi a pýtala sa,že čo máme robiť.povedal,že ak nevracia,nekrváca a nie je spavý,tak že je v poriadku.a chvalabohu bol.a to si myslím,že bol horší prípad ako ten tvoj.podľa mňa bude v poriadku.

euka210
11. okt 2012

čelova kost je tvrda, nieco vydrzi 🙂 ak mu nebude zle ci nieco ine podozrive, tak nemusis hned utekat do noci. Ak by nieco bolo, tak pojdes.

slavinka9
11. okt 2012

aj nasa mala ked mala asi 1a 9 mesiacov na navsteve spadla v plnej rychlosti o roh kuchynskej linky....na cele a cez obocie mala doslova jamu ako svet a okolo v momente modrinu. ja hysterka som uetkala po auto a bezali sme rovno na pohotovost. dieta revalo na cele auto. kym sme sa dostali na radu vozila po celej chodbe nemocnicny vozik. doktor sa na nas ani nepozrel len sa spytal ci nebodaj zamdlela, zvracala, je ina, tak mu vravim ze nie ale ze to bola strasna rana... 😕 . tak sa racil postavit od pocitaca a konecne sa mi pozrel na dieta, otocil sa, sadol si a vravi sestricke ze ...-poucte ako prikladat obklad a pozorovat, dalsia hystericka mamicka- 😠 . . nepovedala som ani ň normalne ma odrovnal.....malej nastastie nic nebolo...ale no co.....aspom mi zdvihlo moj vecne nizky tlak a naucila som sa ako sa priklada obklad 😀

lienka434
11. okt 2012

My mame este po mesiaci citlive miesto a malu boulicku,dcerka sa buchla o hranu dveri a dost riadne:/ au..:(

habibi78
12. okt 2012

a co tak ist na pohotovost miesto vypisovania na MK??? tu vestice nie su...

minnie55
12. okt 2012

Nechápem, na čo čakáš, už si mala byť dávno na pohotovosti!! Radšej si sadneš za počítač a budeš dúfať, že ti každý napíše, že to nič nie je a ty sa ukľudníš ??

vinifred
12. okt 2012

..aj my sme mali hrču s jamkou,ťahalo a to cez obočie..doktorka nič nezistila,len to,že to tak asi zostane..nato padol a zrovna si udrel to isté miesto,rýchlo som schmatla nožík a zatlačila..odvtedy nemá ani hrču a už vôbec nie jamku... 😅

ivett1
12. okt 2012

@stesa ahoj, kľud ... je normálne, že sa bojíš, ale postupovala si správne ... ak mu nič nebolo, prvú pomoc si poskytla - studený obklad ... aj náš si buchol hlavičku o zárubňu (drevená, oblá...) a nie raz ... vždy sme mu prikladali studené (máme v chladničke pripravené chladiace vankúšiky...) a sledovali, či sa niečo nedeje, ako sa správa😉 ... ale vždy, až na tú hrču alebo jamku, bol ok... tá jamka sa postupom času menila a vypĺňala a trvalo dosť dlho kým zmizla (aspoň mne sa zdalo, že dlhšie ako hrča...) a ešte hrala všetkými farbami ... a baby majú pravdu, deti majú veľmi tvrdé čelné kosti a ešte pružné, nie sú také "krehké" ("vysušené"... 😅 )...ako naše dospelácke... našťastie... aj môj kolega hovoril, že jeho 3 ročná dcérka sa pri bláznení potkla a buchla sa čelom do zárubne, tak to zadunelo, že si všetci mysleli, že má určite otras mozgu...ale ... bol len veľký plač ... a hrča cez celé čelo... držím palce, takýchto "karambolov" ešte bude, kým sa ožení😀😉

acer11
12. okt 2012

skúste vymeniť zárubňu 😀 😀 😀

usiko
12. okt 2012

ja bz som isla na pohotovost, kde plati stare dobre 'prehanat, prehanat, prehanat', a zvelicovat, aby mu spravili usg hlavky, vysetrili podrobne a podobne....inak sa nepretrhnu...

nikuska265
12. okt 2012

to,že sa deti udrú je úplne bežné a málokedy tomu úplne človek zabráni. Ale je pri tom rodič, ktorý predsa sám musí vidieť ako bol náraz silný a sám musí zhodnotiť aký to bol úraz,či treba volať sanitku, či ísť na pohotovosť, či len ošetriť ranku doma, či pozorovať. nikto iný cez net toto predsa nemôže vedieť a dať adekvátne riešenie. keď si nie je človek istý a bojí sa , tak radšej zájsť za doktorom nech vyšetrí dieťa a môžem byť pokojnejšia.

mdla
12. okt 2012

Tak na takéto prípady máme homeopatickú mastičku Traumell. Moje deti sa viackrát a silno udreli do zárubne alebo dverí a vždy zabrala. Musí sa to ale natrieť hneď a niekedy sa ani nespraví modrina. Dcéra sa raz veľmi udrela do otvorených dverí, v behu spadla a narazila na hranu krídla dverí. Začala jej navierať veľká hrča. Hneď sme natreli a ráno tam mala iba malú modrinu. Masť nosíme stále so sebou, lebo máme tri deti a stále sa niekde otlčú...