Ahojte, moj 4rocny syn sa dnes trochu topil pri brehu na mori a dosť sa napil vody a odvtedy mu je zle. Stále ukazuje, že ho boli bruško a už raz vracal. Co by mu pomohlo? Strasne sa bojím o neho. Nehrozí mu suche utopenie?
LEKAR?????
Davala by som mu po troche pit obycajnu cistu vodu. Morska voda na seba bude viazat vodu z tela, kedze je to taky koncentrovanejsi roztok soli (roznych mineralov). Tak aby nemal pretazeny organizmus (hlavne oblicky).
A preto mu je najskor aj zle.
Ale zasla by som aj k lekarovi.
ako pisu vyssie, urcite pit a neprejde smer lekar.
Dr ta nenapadol?
inak urcite ju lekar napadol ale v zahranici sa s tym nechce ludom hned takto riesit...
@stellarstar
@simca06022011 ubránila sa 😂
Autorka: Slaná voda mu zaťažila žalúdok, je v poriadku ak ju vyvráti, dávaj v malých množstvách tekutiny, postupne sa soľ vyplaví a bude mu lepšie
Ak by sa zhoršilo dýchanie, choďte na miestnu pohotovosť
Len tak na odľahčenie - ja keď som bola malá a bola som v mori tak som tú slanú vodu pila vkuse a dobrovoľne ale nebolo mi nikdy zle. Asi mi chýbali nejaké soli a minerály. 🤷♀️
a slaná voda je aj laxatívum, ak bude mať hnačky alebo aspoň zrýchlený metabolizmus, niet divu. Riešila by som to iba živočíšnym uhlím.
Co je "sa trochu topil" To je ako byt trochu tehotny. Bud sa niekto topi alebo nie,ak ho zaliala voda,bol chvilu pod vodou a nielen,ze sa napil,ale sa aj dobre nadychal,tak by som urcite vyhladala lekara.
Určite by som vyhľadala lekára…vieš že sa aj nenadychol?ako sa topil?
Dnes je veľa článkov ako sa prejavuje suché utopenue a to co opisujes sú príznaky. Ako ja viem, že kvôli internetu ľudia častokrát zbytočne preháňajú, ale radšej preháňať, ako potom plakať. Ja by som asi po tých precitanych článkoch panikarila a išla k lekarovi aj keby som bola na konci sveta
@natalka1919 suché topenie je ihneď po podráždení hlásiviek alebo priedušiek vdýchnutou vodou. Poznám ten pocit ako dospelý sa mi to stalo pri plávaní motílika. VTiahol som do seba vodu a ešte som urobil dva tri zábery. Odrazu sa mi stiahli dýchacie cesty a nemohol som sa ani nadýchnuť ani vydýchnuť. Na Plavčíka som len kýval ale nevidel ma. Musel som po dúškoch vťahovať do seba vzduch a pomáhať si bránicou. Až tak došlo ku kašľaniu. Viem si predstaviť že malé dieťa to nedokáže ale predpokladám že by mu vtedy pomohlo zakloniť hlavu a dýchanie z úst do úst.
To čoho sa ty obávas je sekundárne topenie kedy sa podráždia aveoly vdýchnutou vodou. A pľúca začnú opúchať. Aj niekoľko hodín po topení. Je to veľmi malo pravdepodobné. A asi by už to bol ťažší prípad ale určite aj vtedy umelé dýchanie treba nasadiť a volať pomoc.
Nehrozi. Skor je v soku, neboj prejde ho to. Pokial by ho trapil kasel, alebo stazene dychanie, je to ina situacia.