Baby ja už fakt neviem ako reagovať, ale som taká naštvaná, že by som ho rozdrapila, syn 6 rokov hodil dcére 16 mesačnej do hlavy kovové polievatko! Viem, že nie naschvál, ale vraveli sme mu nekývaj s ním, lebo jej trafíš hlavičku, no a bolo z 3 metrov, rovno do hlavy, len čakám čo jej bude...tak len som sa chcela pošťažovať
sleduj či mala nebude zvracat, ak ano pohotovost..
posleduj zreničky... 24hod.aspon.... ak nieco tak radsej s nou chodte, istota je istota
@jakubik klud, ved to nebola tehla. ja som v jasliach ako rocna dostala supu do hlavy a nosa drevenou kockou, par rokov som mala prasknutu cievku v nose a pustala sa mi krv a potom som z toho vyrastla 🙂 a kolko veci sa nam stalo, padov a vselijakych nehod a ani sme nasim nic nepovedali a zijeme. mala bude ok 🙂 ved to je hlinikove a nie ocelove, ci?
Co je to kovove polievatko? Ja sa vzdy bojim ked mi po nejakom uraze deti zaspia... odsleduj si ju ci jej nie je zle, ak by sa ti zdalo ze nieco nie je ok tak smer pohotovost, ale verim ze nebude treba.
inak moja kamoska ako 6rocna dostala korculami po hlave - a pohoda, hlava rozbita ale ani otras mozgu ani nic😉
inak baby viete, že ked takéto niečo sa stane dieťa by nemalo spať aspon dve hodiny. Ja som varovala dieťatko a padla mi tiež na hlavičku, učila sa chodiť. Bola som taká vystresovaná, že som volala na 112-tku a tam mi operátorka dávala rady a prvá bola, že žiadny spánok.
To se stane, také mohu 100x opakovat, ale prostě to občas nepomůže. Myslím, že teď už si bude syn dávat pozor. Nechala bych ho chvilku plakat a potom bych mu v klidu vysvětlila, že vím, že to určitě neudělal naschvál, ale že tím mohl sestřičce hodně ublížit a musí být opatrný, protože je ještě hodně malinká. Prostě aby neměl pocit, že na něho se jen hněváte a malou chováte jako v bavlnce. (určitě to tak není, ale malé děti mají občas jiný pohled na věc) Ikdyž vím, že by ho člověk v tu chvilku nejraději přetrhnul. Každopádně držím palce, aby malá byla v pořádku.
@jakubik to poznam, raz nasa vtedy cca 5 rocna hodila dvojrocnej do hlavy hrackarsky telefon - teiz nahodou. A diera z toho bola poriadna, chrastu tam mala krpata este vyse mesiaca. Horsie nasledky nastastie neboli. V takych chvilach clovek nevie co skor - ci rozdrapit to starsie, alebo ratovat mensie 😉
JJ, dítko po úraze hlavy by nemělo jít spát, ale u takto malých dětí to prostě občas jinak nejde. Také jsme měli úraz večer, kdy prostě syn usnout musel a myslím, že mi doktor říkal, ať ho 2x za sebou po jedné hodině spánku vzbudím do úplného vědomí.
@jakubik urcite to neurobil naschval, este je tiez malicky, neuvedomuje si co moze byt nebezpecne. Mala ak ti zaspinkala, zostan pri nej a dozeraj na nu, ak by to bol otras mozgu moze zvracat a kedze je malinka, mohla by sa zvratkami udusit, neodid ani na chvilku. Iba ju viac pozoruj minimalne po dobu 6 hodin, aj ked nic ine okrem toho dnes neurobis. Ak by sa ti nieco nepozdavalo, chodte na pohotovost. Drzim palce aby bola malicka v poriadku a maleho tiez velmi nestresuj, chudacik to uz lutuje, treba aj jeho polubit a vysvetlit mu to, ked place ze nechcel, asi si to uz uvedomil, ze to mohlo byt vazne
@jakubik suhlasim s tebou,ked sa povie ma posluchnut, ked neposluchne a daco vyvedie primerany trest je na mieste. Ja mam sice len jeedno dieta, ale keby toto niekomu urobila tak jej taku suchnem po zadku,ze by videla... Nie je zase taky maly, je to skolak.. resp. ak nie tak predskolak a neico si uz uvedomovat musi, minimalne na 10. krat posluchnut ;)
Inak ako pisu baby, sledovat a hadam sa nic nestalo... stavaju sa take veci medzi detmi.. mozno nabuduce uz da vacsi pozor aj na sestru ;)
@moni244 no tak krhla na polievanie nie je v ziadnom pripade nebezpecny predmet :P je to normalna vec... rovnako moze chytiti hocijaku hracku a hodit to do nej...
Poradit neviem ale drzim palce aby malickej nic nebolo...