Ahojte maminy 4 rocna dcérka akurát zaspáva pri mne ba posteli kde máme drevenú opierku jemne sa nadvihla aby si zobrala plyšáka a keď si išla ľahnúť späť buchla si hlavu o tu drevenú opierku..nasledoval veľky asi 15 sekundovy plač.ked prestala plakať tak sa jej pýtam či boli a že už nie..mám ju teraz sledovať či ako?.. akurát zaspáva ale keďže behala celý deň a nespala tak je unavená
Keby si napísala že na 15 sekúnd stratila vedomie tak áno sleduj ale to nemohol byť taký tresk že by jej to mohlo spôsobiť problémy.... Zvlášť po tak krátkom plači....
@mima1 raz áno a to sme skončili v nemocnici na pozorovaní keďže pár.hodin na to začala vracať
.
Podľa mňa v pohode, moja si tak buchla hlavu x krát. Ako rodič sa dá odhadnúť sila úrazu a možné problémy. Ja som sa bála keď moja dcéra stala v posteli a z ničoho nič padla do zadu na drevené čelo zo stoja aj mala hrču a ten rev teda trval. Druhý x bežala v parku a padla na obrubník hlavou, štrk mala aj v ústach. Tých úrazov bolo a bude no samozrejme netreba to podceňovať a pri väčšom uraze je namieste aspoň sledovať dieťa
Podla popisu to neznie vobec strasne. Nepadla na hlavu z vysky ani s rozbehom ani pri skakani. Ak si len lahala zo sedu a po ceste k vankusu hlavou tukla do opierky, nevnimala by som to tragicky.
Deti sú niekedy ako z gumy 😀 ja som ako 5 ročná spadla z bicykla ktorý mal tuším aj pomocné kolieska a ako som spadla bum hlavu o betón som tresla. Doteraz si to pamätám. Pamätám si ako ma bratranci niesli domov a doma ma sledovali ale inak nič mi nebolo a tuším na druhý deň som sa pýtala na bicykel 😀
Na úraz mozgu je treba nejakú kinetickú energiu. Niekedy to môže byt rana ako z dela keď sa udrieť alebo to veľmi boli lebo sa dieťatko udrie do niečoho tvrdého hranatého ostrého. Alebo do niečoho čo sa od hlavičky odrazí. To všetko sú skôr menšie kinetickú energie. Problém je ak narazíš hoci aj do matraca mäkkého ale veľkou rýchlosťou alebo ak sa hlavička zastaví celým objemom z veľkej rýchlosti na prekážke. Oh hrozne sa mi to píše ale chcem ťa ukľudniť že podľa toho by to nemalo byt vážne. Ako sa udrela vtedy keď vracala? Určite to bol iný úder.
To moji ked si tresknu hlavu neplacu 15sekund ale 15minut 😂
Za tie 4roky si nikdy nebuchla hlavu?
Neboj nebude to take strasne. Bude ok