Zdravim stúpil som na kliniec a hrozne sa bojím ze sa mi niečo do rána stane, ako som skočil na klinec hneď mi to dezinfikovali palenkou a doma som si dal dáky sprej na rany, a myslíte že do rána sa nič nestane?
@dzulli1980 áno som očkovaný ale všade vidím len konverzácie ako dostali bud zrazeninu alebo otravu krvi a ja mam panicku poruchu a som z toho mimo... Rána opuchnuta nieje aj, behať sa mi dá normálne
@patrikvida No tak? ... nemáš problém, vyrobíš si problém?
@dzulli1980 mal by som nejaké príznaky keby to je vážnejšie? Mam len trosku studenú tu nohu
Samozrejme ... narástli by Ti rohy aj chvost ... choď si ľahnúť a nerieš, je to OK.
@patrikvida
@patrikvida studenú ju máš zo stresu.Nic sa nestane buď v klude
@patrikvida ale chlape!!!!!! Uz zasa????
@patrikvida ak si očkovany proti tetanu, rana je vydezinfikovana a nekrvacas tak vydrž do rána a malo by sa to ukľudnit. Dovtedy sa nemá čo stať, ak by sa to zapálilo treba ísť na pohotovosť ale podľa mňa zbytočne stresujes. Skôr si daj niečo na nervy na ukludnenie.
@patrikvida
@dzulli1980
@nikpa
Viete, z čoho vzniká tetanus? Z konského trusu. Nie z klinca. 🤦
@patrikvida len kľud. Pre pokoj duše si to nabudúce vydezinfikuj peroxidok vodíka. Clostridium tetani, ktorá spôsobuje tetanus je anaerobna baktéria - potrebuje prostredie bez kyslíka. Ak si dáš do rany peroxid, tak ten sa rozkladá na vodu a kyslík (bublikuje) a to sa baktériám tetanu nebude páčiť.
Ty nie si ten, čo nedávno riešil svrbiaceho pišuláka? 😀
@strapec on je chronicky hypochonder 🙂🙂🙂🙂 milion diskusii tu ma o chorobach, ktore si namysla
A čo by sa podľa Teba mohlo stať? ... narastú Ti rohy alebo chvost? ... pokiaľ si očkovaný proti tetanu, je to OK.