Spôsobí niečo úder do hlavičky 2 mesačnej dcérky?

l_m180
21. máj 2012

AHojte,
chcem sa spýať: Malá /mala cez víkend 2 mesiace/ sa mi buchla o hrazdičku do hlavičky - do čela - nad očko /dala som ju na bruško a padla jej hlavička na ten plast/. Neplakala, nekričala, správala sa, akoby sa nič nestalo. Boli sme u lekára - hned ako sa to stalo, povedal, že hlavičku má v poriadku, nosík tiež, zreničky takisto, že do zajtra ju mám sledovať. Potom ked sme prišli, tak si pekne džavotala, potom sa napapala a spinká. Myslíte, že sa mám báť, že sa niečo stalo?
A čo mám na malej vlastne sledovať?
Prosím, a ďakujem.
Lýdia

nanulik
21. máj 2012

ak ste boli u lekára a povedal že je v poriadku tak asi nie, ale pre istotu si ju viac všímaj

severankasr
21. máj 2012

ked lekár povedal, že je to v poriadku, treba mu veriť a nestresovať sa...

smatulka
21. máj 2012

nic vazneho sa nestalo, mala bude urcite ok, sleduj jej ocka, ci sa jej nerozsiruju velmi zrenicky, bezne by mali byt malicke, tiez sleduj ci nezvracia, pripadne, ci nejako nezmenila spravanie, napr. ze bude apaticka, velmi spava... ak by nieco takeho bolo chod opat k lekarovi, ale nemyslim si, ze to bude treba

mirkakab
21. máj 2012

Myslím si, že ked ani neplakala, tak ju to asi nebolelo tolko ako si myslíš. A ked si bola aj u lekára tak sa neobávaj. 🙂

lumimi
21. máj 2012

bude ok, synovec sestre spadol v piatich mesiacoch zo stola, operovali ho, mal krvácanie do mozgu, frakturu lebky, teraz má 8 rokov a je to šikovný zdravý chlapec, jediná čo mu ostalo po tom úraze je len jazva

lucka33
21. máj 2012

Podľa mňa môžeš byť v kľude, veď to sa nemohla silno udrieť, keď ležala na brušku, to jej mohla hlavička spadnúť z výšky tak možno 10cm, nie? A navyše, keď ona sama na to nereagovala plačom, tak nie je čo riešiť. takýmto maličkým detičkám každé udretie sčervená, majú jemnú kožičku,môj malý si niekedy len hrkálkou buchne do čela a má tam taký červený fľak, akoby mu to urobil niekto z celej sily a dcérka bude mať už 2 roky a tiež má hneď červený fliačik po udretí a aj modrinu. Ešte sa ti naudiera ajajáááj, keď začne loziť a hlavne chodiť, moja malá vtedy veľakrát spadla a udrela sa do hlavy, mali sme obavy, či jej niečo nebude, ale nikdy nemala nijaké reakcie, takže netreba hneď utekať k lekárovi, keď sa dieťa "ťukne" 😉

simi251
21. máj 2012

Nie neboj sa, urcite to bude OK, ved nespadla z vysky. A ak ti aj doktor potvrdil ze je to OK tak sa naozaj nestresuj. A v buducnosti ak bude uraz tak treba sledovat ci dieta nie je velmi spave a ci nezvracia. Ale tentokrat si myslim ze je vsetko OK. Ja som sa tiez velmi bala pri prvom babatku. Ani si nvies predstavit ako. Ale casom sa naucis rozlisovat co je ,,iba,, udretie hlavicky a co je ,,uz,, uraz hlavy. Drzim palce.