Spadlo vám dieťa v postieľke?

nikusssik
26. nov 2013

Dcérka sa začala staviať na nohy (8 m.) v postieľke a dnes sa jej stalo že sa pustila, spadla na zadok a potom dozadu na hlavičku o postieľku...všade máme mantinel, ale aj tak...sú takéto pády normálne? sa už ani nepohnem od postieľky asi...chviľku plakala, ale potom normálne ako vždy, znova sa postavila a chodila...ach jaj, mám si na toot zvykať?

anjelicek26
26. nov 2013

Ano taketo pady su uplne normalne a este ich bude velmi vela. Treba si na to zvyknut, bud rada, ze aspon padla na zadok a az potom na hlavu, nasa dcerka toto praktizovala dva mesiace - pustit sa a padat ako doska dozadu a to bolo jedno, ci v postielke, ci kuchyni na dlazbe, bola som z nej na prasky 😝

3kolka
26. nov 2013

Ahoj...nerob paniku 🙂 ked má len 8mes.tých pádov si ešte užijete 🙂 my si užívame stále a to má 3,5r 🙂 nám dokonca vypadla z postielky 5min.poplakala a potom fičala ďalej 🙂

dedenini
26. nov 2013

joooj..tych padov si este uzijes. Moja ma sice uz 19m, a stale pada. vela krat aj z gaucu, alebo na rovnej zemi a priamo na hracku. uz aj monokel sme mali, same hrce, modriny... stale nieco..hlavne ked sa nauci chodit,tych padov je stale habadej....sice ja stale infarktujem pri kazdom pade..no treba si zvyknut ...... 🙂

winka99
26. nov 2013

hej hej, normalka..moj mal stale obitu hlavu, sama modrina 😖
raz sa tak v postielke rozbehol z jedneho konca k druhemu, neviem co si myslel, asi ze sa zmesti medzi tyčky 😀
to mozes stiehnut pri postielke, aj tak nepomoze, jedine ze ju budes drzat v kuse...

ematko29
26. nov 2013

pády v postielke sú normálne,horšie bolo ked začali chodiť a staršia tak ako písala anjelicek26 tiež padala ako doska dozadu avšade amohla som zanou stáť aj tak som nestihla ju zadržať.také pády treba len sledovať a ked sa bude správať velmi ospalo ,alebo bude zvracať poprípade u takého väčšieho dieťaťa sa bude tackať treba isť k lekárovi ,ale bála som sa velmi.V postielke sa jej podla mna nič nemôže stať neboj

simca06022011
26. nov 2013

juuj toto je este celkom nic.. pridu dni ked sa chyti postielky a prehodi sa von na dlazku.. dala by som aj smajlika, ale veru do smiechu mi nebolo.. fu.. moja mala tarboska padala vsade a pri vsetkom a rovno, kludne aj na celo dopredu.. hlavicka zo stolicky atd.. katastrofa... ale prezili sme, na pohotovost som letela 2x, potom uz kriticke nebolo nic... lebo som ju pre istotu strazila a ked som "nemohla" bola v riadnej cestovnej postielke, z tade nedokazala vyliest tak sa tam hravala cez den

wewe22
26. nov 2013

to je normalne ak sa ti zda ze to bol tazky pad treba odstedovat ci nevraca inak pohoda
my sme museli dat prostrednu na dospelacku postel nemala ani 2roky lebo sa pustala dolu hlavou von z postielky 😝 😕

lucinocka
26. nov 2013

juuuj kolko razy...preto sme vymenili postielku za cestovnu, tam pada do sietky...ta sa otlkala...a kolkorazy uz tresla aj v parku z hojdacky aj z kolotoca, aj z postele...krv sme z nej umyvali a nic jej nie je🙂 deti su ako macky 🙂

sedmokravka
26. nov 2013

@nikusssik ahoj moja mala to tiez robila. dali sme hned nizsie matrac a ked sa raz hrala so mnou na posteli, tak z nicoho nic zo sedu skocila a rovno hlavicka na parkety. sa mi zatmelo pred ocami. a teraz ked sa nahneva tak sa hadze bez rozmyslu to je dobre psycho 🙂 kym vidim, ze place len zo zlaknutia, tak som kludnejsia, dufam ze maju pevne tie hlavy aj ked este nemaju zrastene tie fontanely ci co 😕

marmete
26. nov 2013

Je to normálne, aj takto spoznáva svoje telo... cez bolesť, ale nie je to nič strašné. Nabudúce si už dá pozor, samozrejme v rámci motorických schopností. Pokiaľ tam má mantinel, nemyslím si, že ju sledovať má význam, aj pri nej môžeš stáť a aj tak si môže niečo udrieť... proste, zvykni si, že kým nadobudne stabilitu, takéto boliestky budete prežívať.

andrejka1974
26. nov 2013

je to normalne, este bude tych padov vela, neboj sa casom prestane padat 🙂 🙂 🙂 🙂

sonagolisova
26. nov 2013

minimalizovat poskodenie hlavy pomoze aspon toto >

http://michalovce.olx.sk/prilbicka-thudguard-oc...

moje deti to sice nemali , padali , poplakali a isli dalej ale zda sa mi to celkom prakticke...z toho mnozstva nepotrebnych blbosti ktore sa predavaju toto aspon chrani hlavicku..

maca_p
26. nov 2013

keby si videla mojich, tak ich prilepis o postielku tou striebornou paskou, co sa lepia aj kozmicke rakety. vyskakovali odtial ako cez barieru, neviem, ci si pamätas ten telocvikovy premet, fical este za komousov, dnes sa k detom chovaju ucitelia telesnej ako k postihnutym handrovym babikam...
uz som ani tu jednu stenu nevytahovala hore, nechala sklopenu, aby si nezlomili väzy. hlavne starsi, mladsi si vydobil unik ozrutnym zenskym altom 😎 😀
poradim ti nebud moc upipana pri dietati, lebo sa z toho zblaznis.... 😉

brisilda
26. nov 2013

my sme mali taku prilbu .....odporucam nam vela krat ochranila hlavicku pri pade a neraz drobec zletel na dlazbu takze u nas mala velky uspech http://www.babymarket.sk/sk/2431/1884/ok-baby-d...

katren
26. nov 2013

@nikusssik tak toto je v pohode....nasa sa prehupla cez zabradie a pleskla ako doska na dlazbu 😖 chrbtom a hlavou tresla o nu....

vjaja
26. nov 2013

@brisulda nad tým prudko uvažujem, ale ešte máme čas, lebo náš prvý pravdepodobne nemal pud sebazáchovy a vkuse mal čosi rozrazené 😀

matuskova003
26. nov 2013

neviem či je to normálne ( pre nich asi áno ) ale robi to asi každé dieťa , aj moj samozrejme 😅. on už je ale prosím pozor vyšši level, prečo by si trieskal hlavu v postielke ked sa može vyšplhať po rebrinách a skočit rybičku ... 🙂 a rovno na hlavu 😀

nativanativa
26. nov 2013

My sme mali jedno obdobie keď začal chodiť-bolo mu jedno či je na zemi vonku alebo na koberci,proste išiel a zrazu praaaaaask a normálne sa hádzal dozadu,vonku mi to urobil až mi zle ostalo,nebyť za ním, má hlavu o asfalt rozbitú. Tých pádov ešte bude, sú to špekulanti velikí!!! Objavujú a poznávajú čo sa dá 😉 🙂

nivalis
26. nov 2013

Nie len ze padol v postielke... on vypadol z postielky 🙄 maleho strazil mm, drobec sa tmolil po postielke a zrazu rana ... dobehla som z kuchyne... a maly sa uz dvihal zo zeme... trosku pomrnkal a bolo 😀 ziadna hrca, ziadne nasledky 🙂 neboj- bude aj horsie 😉

marian86
26. nov 2013

aj nas maly syn vpadol ale z kočika, tam spinkal cez den, bol aj oputany, al eja tak nejako vypadol. Treba pozorovat či nebude zvracat,,,

k_a_j_k_a
26. nov 2013

Ked len v postielke, tak pohoda 🙂 mne popadali deti aj z postele, na chodniku o obrubnik, na preliezkach, zo schodov. Dokonca mladsia vypadla zo sportiaku az tak, ze mala zosuchanu kozu na nose. Prosim pekne, bola priputana a spala. A za ten cas, co som si odbehla na WC, stihla sa zobudit a vyliezt. Cize mozes byt pri nej a aj tak skonci na zemi. Nemozes predsa davat na malu 24/7/365 pozor. Musi sa naucit aj padat 🙂 ja sa uz pre istotu ani nepozeram, ked sme na preliezkach. Minule som starsiu 5r. nacapala ako sedi a hompala nohami na horolezeckej stene v 2,5m vyske. nechapem tych ludi, co projektuju tie ihriska pre male deti. Ti asi deti nemaju.
A este jedna vec- nezabudaj, deti su gumenne :D. Co by Teba prizabilo, to male sa otrasie a uteka dalej 🙂

cokoladka75
26. nov 2013

No ja som si so svojou malou tiež užila, vypadla nám z postieľky ako 10 mesačná, no asi najhorší zážitok v mojom živote, keď som ráno otvorila oči a uvidela som ju letiacu dole na hlavu, no hrôza. Od vtedy som asi pol roka kľudne nespala, ona totiž asi 50 krát mení polohu, kým zaspí, a to tak, že si sadne a hodí sa , kde sa jej zachce, ja len pozerám, kde sa opäť buchne, ušila som jej aj vyšší mantinel v postieľke, už to teraz tak nerobí, ale keď bola menšia, no hrôza, manžel mi stále vravel, čo kľudne nespím, aj keď je hore, veď je ticho, ale ja som len striehla, aby sa opäť niekam nehodila

montinka
26. nov 2013

kym v postielke,tak pohoda. Nasi vypadli aj z postielky,aj z gauca,aj z postele,ale nic sa im nestalo. takze neboj este velakrat sa jej to stane.teda nie ze by som jej to priala,aby to tu zase niekto zle nepochopil,ale proste to by si musela byt pri nej 24h a strazit ju ako oko v hlave aby nepadala a to sa proste neda.staci ze si odbehnes na WC a bum, je to tam.🙂

lauricka
26. nov 2013

to este ani tak moc nespadla, zvyknes si 😀 . Su deti, co uz niekolkokrat leteli z postele alebo gauca rovno na podlahu....a vselijake pady. Samozrejme, ze pod dohladom, ale treba dieta nechat aj padat. Je to velmi dolezita informacia pre mozog. Aj to sa musi naucit.

petra141181
26. nov 2013

presne tak zvykaj si🙂 je tu v pohode moj maly uz 2x padol s postele aj minule sme si robili baran baran buc a maly mi tak treskol hlavicku o moju ze mi az slzy vytiahlo a on sa skeril ako by sa nic nestalo oni su odolny neboj este sa to velakrat stane ved deti s tym predsa rastu🙂

evickapooh
26. nov 2013

to je este okej...nemoze mat ziadne vazne nasledky...ale dajte nizsie rost postielky aby nahodou nevypadla z postielky....lebo ....potom mozes letiet na pohotovost...ked niekto pise ze to nie je problem ked aj z postielky vypadne tak to je omyl....mozno ze vasim drobcom sa nic -zatial- co vidite nestalo....ale pad z vysky 70-80 cm a viac na trvdu podlahu ba aj na koberec moze mat vazne nasledky.... nas za to hospitalizovali ked mala spadla z manzenskej postele... cca 60-70 cm...a na koberec a mala cca 8 mesiacov... a ziadne jednoznacne priznaky. nemala ...ktore by ukazovali na to ze sa nieco vazne stalo..nebola malatna, nemalaziadne priznaky na zrenici...negrckala...radsej vydrzim 3 dni na pozorovani ....ako neist nikam...a vyriesit to tu na koniku...ze aj ostastnym babam spadali deticky a su zdrave...baby,ja som bola v spitali a bol tam taky skoro rocny chlapcek ktory spadol z postielky z vysky cca 100cm....rodicia odmietli hosopitalizovanie....lebo maly bol vesely, ziadna modrina atd ...na vzhlad vsetko oka o 4 hodiny neskor leteli spat do nemocky lebo sa im nieci nezdalo na malom....a predstavte si mal krvacanie do mozgu ...

emkab
26. nov 2013

Ked uz si budes zvykat (lebo baby maju pravdu, takych padov este budeeee), tak sa snaz pri tom nerobit paniku a "nehíkať", lebo castokrat pad samotny nie je az taky hrozny ako reakcia okolia na to a dietatko si povie: Aha, tak to bude asi nieco vazne ! a aj zo zlaknutia robi vacsi hukot ako by robilo, keby nikto okolo nestresoval 😉
Viem to z vlastnej skusenosti, preto len pridavam dobre mierenu radu, aby nevznikol dojem, ze robim hysterku z teba 😀
A este nieco- mozes dietatko strazit 24hodin denne, a aj tak nikto nezaruci, ze babo nespadne alebo si neublizi, tak nemaj vycitky z toho...