Spadlo mi z rúk 9 mesačné bábätko na tvrdú zem, hneď po páde začal plakať a nevedel sa veľmi dlhý čas upokojiť, ž po kým nezaspal, nikde nekrvácal, zdása mi akoby mal opuchnutú tú časť hlavičky, prosím poraďte čo robiť, mohlo sa mu stať niečo vážne?
no ako vzdy treba pozorovat dieta,ci nie je spave,ci nevracia, atd. Ale z ruk je celkom dosť vysoko, ak sa ti nieco nezda alebo to ma naozaj opuchnute mozno by som zasla na pohotovosť.
Ak je opuch, moze byt hematom a aj prasknuta lebka. Urcite co najskor smer pohotovost.
@spoved ja nechcem byt zlá, ani sa tá nejako dotknúť...
Mne mala spadla z malinkej valendy veľmi nízkej, nemala nič opuchnute, ale v tej sekunde sme išli na pohotovosť
Keby mi spadla z ruk čo je oveľa väčšia výška, a mala by niečo napuchnute na hlavičke, nestrácala by som čas aby som založila diskusiu ale už by som na tvojom mieste sedela v aute smer pohotovosť...
Z rúk to je naozaj vysoko takže radšej pohotovosť hlavne ak je to opuchnuté. Nám sa skotulal z postele čo bolo len 40 cm a veľmi som sa bála.
Okamzite pohotovost. Mne syn padol z lavicky vysokej asi 30cm. A to bol teda starsi (asi 3 roky). Navrela mu hrca ako svet. Ani mi nenapadlo neist. Isli sme na pohotovost… radcej 5x zbytocne ako potom lutovat
Srandujes že ?
Kamošovej žene spadla dcéra, 9mesačná, ani nie z veľkej výšky, ale tak debilne, že z toho bola prasknutá lebka a okamžitá operácia. Mne 9mesačný syn trepol hlavou na dlažbu, na hlavičke nemal nič, reagoval normálne, nevracal, bol OK. Má 11 rokov, žiadne následky pádu nebadám. Ale pokiaľ tam je opuch, ja by som šla na pohotovosť.
Keby mi padne 9m bábätko z ruk na zem, ak si teda stala a na tvrdú zem ako píšeš tak by som volala sanitku hneď a nie že ho dala spat a písala na kona
Tak moje dieta padlo viackrát. A na pohotovosti sme nikdy neboli. V 9 m padla z kočíka na parkety. Neskôr z gauca na dlažbu. A aj keď som volala záchranku tak dá urobit klasicky check up či dieta plakalo okamžite, či ma rovnaké zreničky, či reagujú, či nezvracalo, či reaguje. Keď už chodí, či ho nepotaca. Normálne som mu mala zasvietiť baterkou mobilom do oka či sa zrenička zúži. A samozrejme 48h pozorovanie. Dieťa každé 2h budiť ak zaspí. Sledovať dýchanie a tak. Ale teda nikdy mi neukázali ísť na pohotovosť keďže všetko bolo ok.
Drzim palce nech je vsetko v poriadku🍀
Ale teda.drzim.palce aj ja nech je všetko v poriadku, viem že si sa určite zľakla ale ozaj to netreba nechať tak. Daj vedieť potom
Chod na pohotovosť.
Uf no moja miesto koníka si mala ísť na pohotovosť . Verím že bude všetko ok ak sa ti niečo nebude zdať prosím nepíš tu ale smer pohotovosť nečakať
Dúfam že si dieťa nenechala spať v tomto stave s opuchom hlavy ale utekali ste na pohotovosť. 🙏😳
Zavolala by som na pohotovost a asi aj isla.
@devin123 toto bol náš prípad, maly spadol z postele keď mal ca 6 mesiacov. Po 5 minútach prestal plakať a hneď bol ako predtým. Bez akýchkoľvek viditeľných príznakov a zmeny správania. Až na mäkký opuch ktorý aa objavil na druhy den. Maly mal prasknutú lebku. Všetko bolo ale v poriadku. A neboj sa, stava sa to. Ale male dieťa by malo ísť hneď na pohotovosť
Tiez by ma zaujimalo ako ste dopadli? Isla si s nim na pohotovost?
Tiez ma zaujima, ako sa ma babatko 🥺..
Určite smer pohotovosť. Vždy keď dieťa spadne a javí príznaky úrazu ako opuchnuta lebka, malátnosť alebo reaguje plačom keď sa ho dotýkaš smer pohotovost ! Spravia USG hlavy.
Moja dcéra 2r. tiež raz na dlažbu spadla nešťastne, sekunda čo som si odbehla. Spadla mi pred očami doslova a nezdala sa mi vôbec keďže bola potom taká unavenejsia, malátnejsia, doslova chcela spať 2 hodiny po nočnom spánku čo pre mňa bol signál, že treba ísť. Nakoniec to bol šok a je OK 🙂
@spoved ahoj, ako to dopadlo? Ste v poriadku?
V prvom rade píš na koňa 🤦♀️ už ste mali byť na pohotovosti!