Škrabanec od mačky

linda97
19. júl 2024

Dobry vecer dceru poskrabalo maciatko male z dediny. Vydezinfikovala som to, besnotu ale nemoze dostat ci?

lonely66
19. júl 2024

@linda97 musela by ju uhryznúť alebo by sa museli do poškriabanej rany vzápätí dostať sliny mačky. ak by bola besná, jedine takto by sa besnota preniesla. ak je mačka "domáca", tzn. ak niekomu patrí, nech ju odsledujú, či do 2 týždňov neskape. ak áno, tak preventívne choďte na infekčné, nech dieťa zaočkujú. ak mačka prežije 2 týždne bez problémov a príznakov (besnoty), tak je to OK. ale opakujem, museli by sa tam dostať sliny. klasické poškriabanie neprenáša besnotu

majkakvet
19. júl 2024

@linda97 xy rokov besnota nebola na Sk. Ranu vydenzifikovat a nepanikarit. Ked uz musela by byt to kusnute obsahujuce sliny.

heleninamama
19. júl 2024

Ja by som to mačiatko pre istotu zobrala k veterinárovi a nechala ho poriadne vyšetriť. Dnešné deti majú kadejaké choroby, čítala som napríklad aj o čiernom kašli, minule tu jedna matka dokonca riešila príznaky moru. Radšej by som mala istotu, že dcéra na mačiatko nepriniesla besnotu ani nič iné.😂😂😂

enmery
19. júl 2024

Už tu len nedávno bola téma o tom istom, škrabanec, ale od mačiatka. Autorka s dcérou utekala na Urgent a neviem kde všade, po tom ešte volala do nemocnice raz. Tak postla fotku so škrabancom, prisahám, tam nebolo nič vidieť. A chcela ju dať silou mocou očkovať proti besnote, nepomáhalo žiadne vysvetlenie, 2 oddelenia v nemocnici a telefonát do nemocnice. Ešte sa aj urazila na ženy tu. To sú už diagnózy ťažké podľa mňa.

mamina7070
19. júl 2024

co mate vsetci s tou besnotou? daj foto skrabanca 😉

linda97
autor
19. júl 2024

Dakujem pekne trosku paniky na piatok vecer 🙈 😀

caroline_
19. júl 2024

@linda97 nic sa ti nestane

bubuzu
20. júl 2024

Mačky môžu na pazúroch prenášať iné ochorenia, tak len ranu poriadne vyčistiť a sledovať, možno sa jej to trochu zapáli, ale ak len to, tak by to malo byť ok.