Škaredá rana po úraze - živé mäso

daturka1
30. júl 2015

Synovi ostala škaredá rana po úraze. Vraj sa tomu vraví živé mäso. Ako to riešiť? Ísť najprv k detskému lekárovi či rovno chirurgia?

slunce3
30. júl 2015

Ako.to vyzera? Vies hodit fotku? Boli ste aj u toho dr.? Vobec neviem co myslis, ten vyraz pocujem prvy krat. Ako dlho je po uraze?
Bola velka ta rana alebo vela koze odretej,odtrhnutej?
Velka hruba chrasta? Na akom mieste to ma? Mal to zapalene?
Je to zhrubnuta jazva alebo zle.zarasta tkanivo?
Je vela faktorov kt. To ovplivnia. Tazko povedat z tak malo infosiek

zita19
30. júl 2015

Nejedna sa o keloidnu jazvu? Pozri si cez googla obrazky. V kazdom pripade, treba s tym ist k lekarovi, on navrhne dalsie kroky.

daturka1
autor
30. júl 2015

https://www.google.sk/search?q=keloidní+jizvy&c...
niečo takéto,ma to na lakti,je to ružovej farby,mal tam chrastu,ale sa mu ťažko hojila

daturka1
autor
30. júl 2015
zita19
30. júl 2015

@daturka1 je to keloidna jazva. Je to dane geneticky, ze sa tvoria taketo jazvy. Mohol by vam pomoct Contratubex
http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/con...
Je na volno v lekarnach. Treba pozorne precitat pribalovy letak a postupovat tak ako pisu, pripadne sa porad s lekarom, ci je vhodne ho pouzivat aj pre maleho.
U mna zabral.

daturka1
autor
30. júl 2015

@zita19 ďakujem,tak malý ma 14 rokov,tak hádam môžem ) zajtra behnem do lekárne a poradím sa. Nerada by som to riešila skalpelom .

martina2005
30. júl 2015

@daturka1 aj moja dcéra mala keloidnú jazvu na kolene len po malom odretí. Robili jej to na jednodňovej plastickej chirurgii. Vraj všetky rany sa jej budú hojiť takto zle.

martina2005
30. júl 2015

@daturka1 nám bohužiaľ žiadny krém nepomohol ani Contratubex. Hneď keď to lekár uvidel povedal že jediné riešenie je plastika...

zita19
30. júl 2015

@martina2005 ano, zial je to tak. Ale da sa tomu predist, ked sa to zasije inac ako bezne a hned po odpadnuti chrasty sa dava Contratubex. Nezelam vam aby ste to este museli riesit, ale treba to vediet

martina2005
30. júl 2015

@zita19 lenže ona mala len odreninu na tom kolene, nebolo to na šitie. Najprv sa to aj akoby hojilo, postupne jej to začalo rásť, vyzeralo to strašne. Nehovoriac o tom že je to museli šiť dvakrát lebo rana sa jej po páde znova otvorila. A má tam dosť veľkú jazvu, rastie to s ňou. Ja som dovtedy o takomto ani nepočula 😀 😀

zita19
30. júl 2015

@martina2005 ja som mala v detstve kamosku co mala po operacii ramena taku skaredu husenicu na ruke. Ale, ze je to keloidna jazva viem tak 10 rokov.

daturka1
autor
30. júl 2015

@martina2005 synovi sa dosiaľ každá rana dobre hojila. Ale tu,to bola veľká chrasta a vypada to škaredé. Tie plastiky kde robia?

daturka1
autor
30. júl 2015

Aaa,tuším to robia aj v mieste bydliska 👍

martina2005
30. júl 2015

@daturka1 áno, robia to na jednodňovej chirurgii

jemena
30. júl 2015

Ono to nie je s keloidnými jazvami také jednoduché, chirurgická oprava, sa môže skončiť znova s keloidnym zhojením. Nie vždy sa to podarí odstrániť.

bubelko
30. júl 2015

@martina2005
@daturka1 mojmu muzovi sa vsetky rany hoja keloidne. ma za sebou par operacii - drobnych a napriek snahe lekarov a kremovaniu mu ostali skarede keloidne jazvy. tie posledne su sice vdaka kremu mensie, ale aj tak su skarede fialove a velke...