Ahoj. Ocko dostal s roxorom pecku do tvare trafilo mu to nos a oko. Na nose ma v mieste ako idu okuliare roztate a ide mu z toho krv od pol 2 ( vtedy sa to stalo). Oko ma zaliate krvou cca do polovice. Tvrdi ze na oko vidi neboli ho vobec a ze nos zlomeny nema a ze ho ma roztaty, tak "trochu" nevadi. Aby sme sa pochopili on je typ cloveka, ktory nepojde do nemocnice ani keby mu nohu odrezalo. Tym padom samozrejme zlahcuje a neviem ho prinutit ist do nemocnice. Vyzera to hrozne. Nepytam sa ako ho presvedcit to sa nam nepodari. Skor dam taku hlupu otazku ze ak tvrdi ze teraz nanho vidi tak sa nemoze stat ze oslepne priklad do rana ? A to roztate na nose ze mu ide krv len si to utiera nemoze sa stat ze nejak ked bude spat mu to vykrvaca alebo co. Viem pisem mozno blbosti ale velmi sa bojim.
Keby som ho mala za golier dovliect, tak by som ho do tej nemocnice dokopala. Okrem zlomeneho nosa, moze mat zlomeny nadocnicovy obluk, krvacanie za oko a neviem co vsetko este. Ked sa mu neda zastavit krv z nosa, uz tolke hodiny, tak sice nevykrvaca, ale toto je urcite na traumatologiu. Nediskutovat, nalozit, odviezt
Zavolaj mu 112 a nehovor mu to, keď prídu už nebude hádam protestovať
Okrem už spomínaného, ak sa mu to stalo v práci, tak treba spísať pracovný úraz!
@annm81 ja uz som polosirota ... A krik ani nic nanho neplati on je tvrdohlavy jak jedna mulica tak ma serie teraz. Podla neho prestane lebo "aj ked sa porezes na prste tak ti ide krv aj dva dni " 😡
@h2 ano v praci ale tak on robi so svojim synovcom su len dvaja. On nic ako uraz soisovat nebude chciet
Môže sa stať, že po určitej dobe bude mať problém s okom. Môže oslepnúť. Keď má oko zaliate s krvou praskla mu cievka. Nie je to vôbec sranda.
To je jedno, že sú len dvaja. Pokiaľ je to normálne práca, alebo aj podnikanie, tak za to môže mať peniaze. Možno aspoň tento argument zaváži.
To je mi ľúto. Rozhodne zariaď, aby sa dostal k lekárovi. Popros možno toho jeho synovca alebo iného muža z rodiny, suseda... ak nič nepomôže, naozaj zavolaj sanitku s tým, že ocko odmieta spolupracovať.
Ten synovec je blby? Uz davno ho mal odviezt na urazovku. Na co cakaju?
Mas to tazke, takyto ludia pekne privyrabaju starosti svojmu okoliu, uz len tym ze k lekarovi nepojdu. Ak naozaj nie je sanca, ze pojde k lekarovi, tak volaj 155, nech ho aspon prezru zdravotaci. Na druhej strane je to nefer, lebo ich moze potrebovat niekto naozaj v akutnom stave ale dostat roxorom cez tvar neni sranda tiez, najma ked stale krvaca
@marcellka32 112 sa nevola koli tomu že niekto nechce isť k dr. Ak pride sanitka a on odmietne isť tak im to daju zaplatiť. A oni ho presviedčať nebudú. To za prve za druhe predpokladám že neni na tom tak zle aby nezvládol isť do nemocnice.
My sme 80r mame zavolali sanitku bola z ničoho nič nevládne uplne sa pohnuť nevedela len ležala ked sme ju posadili vyvrátilo ju mali sme podozrenie na mozgovú príhodu. Sanitka prišla zistili že ma len velmi silnú chripku zdrbať nas že na sanitku to nebolo. Mama odmietla isť na vyšetrenie podpísala papier a pekne sme zaplatili.
@h2 ver ze nezavazi on je prisaham horsi jak male decko. Keby mu milion nukali nepojde
Zavolaj sanitku, keď už nič iné aspoň základ ošetria a možno sa nechá presvedčiť keď sa opýtaš pred ním čo všetko sa môže stať.
@annm81 ved ho presviedcal brat aj manzel ale on si neda povedat. Ja som skor chcela zistit ci moze oslepnut alebo vykrvacat lebo toho sa bojim
Prosim vas nezneuzivajte zachrannu sluzbu, toto nie je ohrozenie zivota a pacient vysetrenie odmieta!
@viestta no ja som vraveka a to ti ..... nekazal ist do nemocnice ? Ta ne nekazal. Neverim on je taky ze len ho pichne v zadku a uz treba do nemocnice ta neverim ze ho nechcel zobrat
@tahomi nie nie neboj urcite nebudem volat sanitku. Viem ake vazne pripady riesia toto je len o tom ze ci to moze mat nasledky. Nie som blba aby som zatazovala sanitky ktorych je aj tak malo
Fuuha, opytaj sa ho, ci chce ostat slepy. Za golier by som ho dovliekla dr. Ti chlapi....nemam slov.
pichlo mu to do oka mohlo ho jemne buchnúť do spánku. Mojej kamarátke otec tak zomrel. Je to dospelý človek sám by ma chcieť ísť z vlastnej vôle. Ak sa to stalo dnes zajtra už na oči nemusí vôbec vidieť. Mňa len zaráža že dospelý chlap si nedá povedať. Zdravie mame len jedno. Otázne je či ráno uvidí na oko. Je to ako pracovný úraz treba to spísať aby bol zaznám.
aký čas mu ide krv koľko minút
Manzelovi tak tiez raz taky roxor vyletel, ked cosi pacil zo zeme a dostal pecku tak vodorovne ako zacina nos medzi ocami, no a bol to zasivat a na rontgene bolo vidno, ze mal prasknutu kost tak akoby dovnutra, takze to vobec nie je sranda. Pichali mu vtedy aj tetanovku. Takyto uraz urcite patri na urgent, ved to by vas hned zobrali.
Môže oslepnut, vykrvácať nie, ale skôr sa udusiť v spánku krvou, ak by mal aj nejaké vnútorné krvácanie v nose
môže sa stať všetko, čo si napísala. A aj horšie. Ak nechce ísť do nemocnice, skús zavolať na pohotovosť a poradiť sa.
@simsalabim pytala som sa ho tak ja prehanam 🤷
@alickapusinka uz teraz mu nejde z oka mu slo len chvilku potom ostalo cervene a na nose mu isla od pol 2 asi do pol 5 teraz uz nejde ma to prelepene
@majulino och tak to ani nevrav mam v plane ho chodit v noci kontrolovat velmi som nespokojna. On uz si v pohode prezera noviny. Len aby to vedel aj rano
@tiezjedna tak on uz si teraz spokojne sedi ze nos ho uz ani neboli ked sa ho nechyta a to oko krvave vravi ze nic s nim nema. Jaa uz nemam silu hucim donho nepocuva. Naozaj dufam ze sa rano nezobudi slepy
Chápem, že to zamrzí pri blízkom človeku, ale tak kto chce kam.... Spýtaj sa ho, čoho sa tak strašne v tej nemocnici boji
napíš ako je otcovi ráno
Na ocka poriadne nakrič, či túži po celoživotných následkoch, nedajbože mať z teba polosirotu len preto, že sa ako malé bábätko ide pokakať od strachu z lekára. Ak krváca tak dlho, potrebuje ošetrenie, tá rana sama od seba krvácať neprestane.