Ahojte, syn mal dnes uraz, narychlo sme museli s nim utekat na rtg hlavy. Ja som mu jednou rukou drzala hlvu, muz ruky a nohy. Teraz rozmyslame, ved my sme mali vsetko na sebe. Hodinky, obrucky, okuliare,opasky, penazenku a mobil vo vrecku. 🤦🏼♀️ technik nam nic nekazal dat dole, jedine mne dal ochrannu vestu kedze kojim. Ale ked spravne som sa docitala, kovove veci sa davaju dole kvoli lepsej “citatelnosti” snimky? Je tu niekto kto sa tomu rozumie a vysvetli mi to? Dakujeem. ❤️
Keby robili rtg zapasti a prstov vam tak je to problem, takto nie. Predpokladam, ze hlavu ste mu nijako netienili. 🍀
Vsak ste ho drzali za ruky a nohy a snimkovali mu hlavu. Co by ste akoze mohli tienit?
Nie niee vobec 🙂 to len pri PET CT je clovek par dni nebezpecny pre deti a tehotne.. RTG je uplne ok, ani mobilu vraj nevadi. Kovy sa davaju dole len preto ze prekryvaju ostate struktury, ale to len ked ich ma na sebe alebo pred sebou ten ktoremu robia rtg 🍀
Vy ste neboli fotení ale dieťa a na hlave predpokladám nič z toho nemal. Rtg je vlastne taká iná fotka.
Ja robim rtg. Technik vam rodicom-pridrziavacim pacienta- nekazal nic dat dole, pretoze to nebolo potrebne 🙂.
Inak slovo radioaktivny je trosku silné slovo, vy ste dostali istú dávku, ale ta bola pohltena, nevyzaruje to do okolia. Takže nič nehrozí 🙂
pri mri musis dat dole kov nie pri rtg