RTG hlavy

12. mar 2024

Ahojte, syn mal dnes uraz, narychlo sme museli s nim utekat na rtg hlavy. Ja som mu jednou rukou drzala hlvu, muz ruky a nohy. Teraz rozmyslame, ved my sme mali vsetko na sebe. Hodinky, obrucky, okuliare,opasky, penazenku a mobil vo vrecku. 🤦🏼‍♀️ technik nam nic nekazal dat dole, jedine mne dal ochrannu vestu kedze kojim. Ale ked spravne som sa docitala, kovove veci sa davaju dole kvoli lepsej “citatelnosti” snimky? Je tu niekto kto sa tomu rozumie a vysvetli mi to? Dakujeem. ❤️

kacena4
12. mar 2024

pri mri musis dat dole kov nie pri rtg

anavixy
12. mar 2024

Keby robili rtg zapasti a prstov vam tak je to problem, takto nie. Predpokladam, ze hlavu ste mu nijako netienili. 🍀

viestta
12. mar 2024

Vsak ste ho drzali za ruky a nohy a snimkovali mu hlavu. Co by ste akoze mohli tienit?

autor
12. mar 2024

@anavixy a predpokladam ze nie sme ani radioaktivny kvoli tomu ze? 🙈😃 dakujem za vysvetlenie 😊
@viestta ja sa praveze pytam preco je potrebne dat tie veci dole, ci kvoli tomu tieneniu, alebo co ja viem ci to poskodzuje stoj, alebo kvalitu veci alebo co., neviem, nevyznam sa, tak sa pytam

anavixy
12. mar 2024

Nie niee vobec 🙂 to len pri PET CT je clovek par dni nebezpecny pre deti a tehotne.. RTG je uplne ok, ani mobilu vraj nevadi. Kovy sa davaju dole len preto ze prekryvaju ostate struktury, ale to len ked ich ma na sebe alebo pred sebou ten ktoremu robia rtg 🍀

januska12323
12. mar 2024

Vy ste neboli fotení ale dieťa a na hlave predpokladám nič z toho nemal. Rtg je vlastne taká iná fotka.

vler
12. mar 2024

Ja robim rtg. Technik vam rodicom-pridrziavacim pacienta- nekazal nic dat dole, pretoze to nebolo potrebne 🙂.

nelka93
13. mar 2024

Inak slovo radioaktivny je trosku silné slovo, vy ste dostali istú dávku, ale ta bola pohltena, nevyzaruje to do okolia. Takže nič nehrozí 🙂