Rozbité čelo u dvojročného dieťaťa

mimja12
5. jan 2017

Ahojte. Pred 2 tyzdnami mal moj 2 rocny syn uraz. Vonku spadol a roztal si celo. Letela som s nim na chirurgiu, kde mu to zasili, mal 1 cm ranku a 2 stehy. Mali ste aj vy s vasimi detmi takyto uraz? Kolko sa hoja tie stehy a su po case vidiet ci zblednu a pekne sa zrastu ? Pekny den.

mimja12
autor
5. jan 2017

Myslela som ze ci jazvicky bude vidiet, nie stehy. Kolko sa to hoji?

emilia25
5. jan 2017

Moj 3ti syn si tak roztal celo nad okom asi 2cm a jazvu do teraz cez leto este vyraznejie ked je opaleny.mi mame poistku urazovu kde sme dostali 80eur a za trvale 200eur.a fakt sa to stalo par dni po uzatvoreni poistky.pri detoch je to dobre mat.aj ked clovek by ju radsej ani nevyuzil.ale uraz sa stane raz dva.a do tyzdna sme dali lepky dole a dalsi tyzden len kontrola.

mimja12
autor
5. jan 2017

Emilia25 a ma tie jazvy moc viditelne lebo ja mam pocit ze mu to dost vidno, ale je to este cerstve, to sa casom zrastie ? A nebude to tak vidno ?

khkt
5. jan 2017

Moja malá si pred rokom rozrazila obočie o roh postele. Mala asi 2 cm ranu a 4 stehy. Šili jej to na stomatochirurgii a tak krásne to zošili, že teraz už jazvičku skoro vôbec nevidieť, niekedy aj zaváham, na ktorej strane to bolo. 🙂

emilia25
5. jan 2017

@mimja12 no to sme si aj mi mysleli a po vyse roku ju tam ma stale.a napr.moj nastarsi ked bol mesacny sa poskriabal uz ma 8rokov a tu jazvu tam vidim stale.tak u nas zostavaju jazvy.

kamilka1986
5. jan 2017

Aj moja dcérka si rozbila čelo keď mala presne 2roky a už jej to veľmi nevidno...

mimja12
autor
5. jan 2017

Kamilka1986 a mala to dcerka site ci stiahnute maslickami? A po akom case jej to nevidno?

simca06022011
5. jan 2017

Samozrejme ze to zmizne.... casom to bude menej a menej vidno.

kamilka1986
5. jan 2017

@mimja12 mala to šité a jednu noc aj obviazanu hlavu ale potom už len voľne aby sa to hojilo, teraz už bude mať 7rokov ale keď sa to zahojí, časom jazva vybledne a bude vidieť len minimálne neboj

hivanik
5. jan 2017

Jazva ostane podla toho ako si dal lekar zalezat. Ked si syn roztal nad okom tak som mu to doma prelepila a podla potreby prelepovala a nesla som s tym nikam. Teraz ma len taku centimetrovu jazvu bez sitia. Pekne sa to zhojilo aj ked to vobec na zaciatku nevyzeralo pekne. Videla som par siti, tak som radsej zvolila takuto cestu a prelepila doma.

mimja12
autor
5. jan 2017

Dakujem za odpovede. Dufam, ze to nebude mat ziadne nasledky do buducna to rozbite celo.

mimja12
autor
5. jan 2017

Urcite nie sme ani prvi ani posledni, co si dieta rozbili celo, resp.hlavu. Upokojte ma, ze sa to pekne zahoji a po jazve nebude ani stopa.

kitty88
5. jan 2017

Dcerka si pred 1,5 rokom rozbila celo, mala dva stehy, jazvu jej takmer vobec nevidno, iba ked sa zapozeram poriadne, no kto o nej nevie, vobec si nevsimne.

mimja12
autor
6. jan 2017

Su tu este nejake mamicky, co i h deturence mali rozbite celo ?

moni244
6. jan 2017

Nestresuj kvoli malej jazve, hlavna vec, ze sa nic vazne nestalo. Este moze mat kolec urazov, kde jazva ostane. Moj brat mal rozbite celo, ale tak, ze si mu tam 3 prsty vedela strcit a skoro nic nevidno

sovica
6. jan 2017

Moji obaja si rozbili čelo, keď mali cca 2-3 roky. V Nemecku im to nešili, len to pospájali takými lepkami, keďže rana nebola veľká (cca 1-1,5 cm). Teraz majú 7 a 11 rokov a malé bledé jazvičky im ostali, ale sú minimálne viditeľné.

kristinka86
6. jan 2017

Ahoj. Tak my sme mali tiež rozbité čelo. Cca tak ako píšeš Ty. No na chirurgii mu to len poprelepovali takými malými lepkami. Vraj u detí také radšej nešijú, aby neboli jazvy od šitia. Len to stiahli, lebo inak by tam mal veľkú jazvu, keby sme s ním nikam nešli. Hojilo sa to cca 2 týždne, ak si dobre pamätám a teraz mu to nie je takmer vôbec vidno. 😉

mimja12
autor
6. jan 2017

A ked to mal site bude mu vidiet len ta jazvicka v strede ci aj tie dve co mal stehy, ci sa to nejak zahoji. Nerada by som bola, aby mu to bolo dost vidiet.

katkakovac
6. jan 2017

@mimja12 skus biOil, mne pomohol na jazvu po sekcii. Krpec (3r) si pred mesiacom rozbil čelo, má tam slušnú jazvu. A jednu na líci, behal v kríkoch a nevšimol si haluz. Večer, keď spí, mu to natieram. Inak takéto jazvy časom zmiznú, prípadne sa presunú smerom k vlasom. Ja sama mám na tvári jazvu ako svet. Ako 2 ročná som preletela cez sklenené dvere a pri ústach mi zostala jazva. Dnes takmer nie je vidieť, presunula sa nižšie k brade a zostala svetlá a tenká. ďalšiu mám zospodu na brade, na rukách, na kolenách. Patrí to k detstvu, ešte takých bude😉

mimja12
autor
7. jan 2017

Vidim, ze nie sme ani prvi, ani posledni, co si rozbijaju cielko. To veru patri k detstvu, i ked to cloveka mrzi.

mimja12
autor
7. jan 2017

Mamicky, napiste este, ci aj vase deti mali rozbite cielko, lebo mam z toho nervy stale.

moni244
7. jan 2017

@mimja12 to si sa stale este neukludnila? No dufam, ze tvoje dieta nebude mat vacsi uraz, ved to potom psychicky nedas

pillipilli
7. jan 2017

@mimja12 ak mu ostane jazva potom su aj ine riesenia ako rozne kremy alebo gely alebo laser.... viem ze si vystresovana ale klud uvidis ked sa mu to zahoji.

hivanik
7. jan 2017

@mimja12 Ak pri tom neutrpelo ziadnu inu ujmu napr.otras mozgu a pod... Tak to je to najmenej co sa mu mohlo stat. Ak to je vo vasom pripade prvi uraz tak neboj, budu aj ine.

ivec16
7. jan 2017

neboj ved kazda selma je poznacena ;) moj si trosku peru rozrazil asi 2 mm ale mal to hlboke, su to cez 2 mesiace a tiez stale pozeram ze mu tam asi ostane jazva, mrzi to ale tak uz s tym asi nic nespravim...

mimja12
autor
7. jan 2017

Viem, ze vela deticiek ma zasivane cielko, ja si to dost pripustam, co tiez nie je dobre.

roxy2
7. jan 2017

Syn mal zašívané čelo, dcéra koreň nosa, ja mám jazvu na boku brady a sme tu... Existujú aj horšie veci, tak sa nestresuj pre maličkú jazvičku! 🙂

dudduli
7. jan 2017

@mimja12 moj syn mal presne taky uraz ako vas ,ma na cele tri stehy.teraz ma skoro 8 rokov a rana mu skoro vôbec neni vidno,smiesne na tom vsetkom je ze ked sa buchne do cela tak vzdy do tej rany,ako keby nebolo na cele dost miesta 🙂 ,rana sa pekne hojila takze nebojte vsetko bude ok 🙂

mimja12
autor
17. jan 2017

Kolko sa hojili tie jazvicky vasim detom?

ivec16
17. jan 2017

@mimja12 no esteze som sa tu zapojila a uz ma aj moj drobec steh na brade... a jato mam stale pred ocami ako spadol a ze som tomu nedokazala zabranit