Ahojte malý dnes spadol (má 3roky)a rozbil si peru z vnútornej strany od kútika až k licu . Rána je tak 7mm ,napuchlo mu líce a plakal že ho to boli ..prestal až keď zaspal..neviem čo mu mám NATO dať
.či vôbec niečo ? Poraďte ak viete ďakujem veľmi 🙂
Ahoj, môj tiež spadol, keď mal tri roky, ale tak, že so rozťal celý vrch zvnútra a zarazil si predný zub do ďasna. Hornú peru mal ako káčer, išli sme na pohotovosť, kázali dávať na to repík.
@inulienka11 super ďakujem
Treba na to dávať obklady a repík je skvelý na zacelenie rany. Betadine je fajn dezinfekcia lebo neštípe a tak isto rana aspoň trocha zmeravie
Uvidis, ze sa mu to velmi rychlo zahoji, tieto rany to tak maju. Obkladiky su najlepsie a dost zmiernia aj bolest. Neboj vsetko bude zachvilu zahojene
@gertrudka222 ďakujem baby
@inulienka11 prosim ta a ako zubok?vcera mi dcera(2,5r) spadla z odrazadla na pusinku.pera ako po botoxe🙈zvnutra to ma zmodrate a nasla som jej akoby pluzgieriky.neda sa mi na to poriadne pozriet,lebo je to napuchnute.mam obavy,aby nemala nieco zo zubkami😣vam nieco robili so zubkom?volala som.len nasej dr.,tak len studeny obklad a vyplachovat harmancekom.pripadne skocit na zubnu pohotovost,ktorej sa strasne bojim😭taketo to ma,kvalita nic moc,kedze tazko sa foti.vopred dakujem za odpoved.
@vlocka2506 ahoj malého to za tri dni prešlo.ale iba repík a v lekárni betadine dezinfekcia ...tiež to mal takéto asi aj horšie ...zúbky sme neriešili keďže sa sťažoval len na stipkanie ..pockala by som ešte dva dni a uvidíš
@jezzka a ako ste oplachovali?na striekacku?mala sa dost boji ked jej chcem nieco s pusinkou robit😖
@vlocka2506 nas syn si narazil hornu peru aj so zubkom ked mal 3..zubok ma trosku posunuty, mensi a do siva sfarbeny... zubarka nam povedala ze pri silnom naraze tie zubky mozu odumriet, v podstate sa s tym nic neda robit len pockat kym sa vymenia... ak jej zmenia zubky farbu tak to moze byt aj vas pripad
@vlocka2506 jaj no ja som nemala problém malý si vie vyplachnut ustocka ..dali sme mu to do pohárika ktorý používa pri umývaní zúbkov a nemal problém vyplachnut ..máš to ťažšie no...namáčať a prikladať jedine ..ale neboj to prejde ..a papať chce?
@jezzka na ranajky mala harmancekovy caj a piskoty,tak sme to nejak dali.teraz som jej davala vyvar s rezankami a po 3.lyzicke sa rozplakala,cize nic😞no nastastie je este kojena,aj celu noc nas to zachranilo🙏inac by bol ozaj problem.skusala som jej dat repikovy obklad na gaze a ani prilozit k puse mi nedovolila,zase bol plac😖dufam,ze aj bez obkladov sa nam to zahoji,len aby tam nebol nejaky zapal.ked sa stal uraz,tak som jej len cistou vodou umyla a potom studeny obklad na pusu,kym spolupracovala.no uvidime co bude dalej...stale som z toho vystrasena a mm uz ani som nou nerozprava😣🙆jasne,za vsetko mozem ja😢
@vlocka2506 ak bude zajtra lepšie tak by som počkala ešte jeden deň .a až potom išla k lekárke ale neboj bude dobré ..
@vlocka2506 ahoj, zub sa asi po roku vytlačil naspäť von, boli sme aj u zubára, ale nespravil s tým nič, že len čakať. Teraz už má trvalý zub a nemá žiadne poškodenie. Malý mal vnútornú peru rozbitú aj ďasná rozťaté po celej šírke.Pomohol harmanček.
@jezzka
@inulienka11 dakujem vam baby😘kiezby chcela viac spolupracovat,aby som jej mohla dat repik,ci harmancekom vyplachnut.ako ste boli na to s jedenim?my zatial len piskoty a harmancekovy caj+kojenie,ale mam pocit,ze je to malo😞niekedy jej tak skvrka v brusku,len sa boji nieco zjest😢snad aspon dnes zje polievku.po akom case mozem ocakavat,ze bude jest lepsie,aj kolac,chlebik,bez korky?
@inulienka11 tesim sa,ze vam to dobre dopadlo zo zubkom.tak pockame,kym jej to uplne odpuchne a az potom skocime k zubarke.nech pozrie,co a ako.dakujem.
už nič,tesne po úraze studený obklad