Pri akom úraze si Vaše dieťa zlomilo hrudnú kosť? Prosím reálne skúsenosti.
Syn sa vrátil zo školy s bolesťou hrudníka. Vraj sa na telesnej vešal na otočenú bránku. Sadol si na tyč a spadol na chrbát. Ani lekárovi sa nezdá že by si pádom na chrbát mohol zlomiť hrudnú kosť, ani mne. Syn nezvykne klamať, zneistila ma doktorka na prijme - ze syn velmi zdôrazňoval že bol sám. Do správy mi zapísala aj modriny na ramene - tie mu pravidelne robí spolužiak. Už som ho riešila s riaditeľkou, psycholičkou i triednou.
nespadla na neho tá bránka?
tiez sa mi to nevidi. skor silny naraz na hrudnu kost, resp do nej. hrudna kost len tak lahko nepraskne, ak by to bolo do nejakeho padu,s kor prasknu rebra. su tensie a v malych bodoch sa na hrudnu kost upinaju
@asfodelka no bezny uraz to nie je, preto asi s tazkostami niekoho najdes, kto to mal. stava sa to aj pri intenzivnej masaz srdca, pri zastave srdcovej cinnosti, neviem ako to ma zlomene, ale teda vacsinou sa asi skor odlomia rebra od hrudnej kost, pripadne moze prasknut, alebo sa odlomit len okrajova cast. no na coklvek z toho, treba tlak na hrudnu kost.
psycholog a riesit ako podozrenie na sikanu
@truskawka ruka je cast tela,ktora je casto ako taka brzda pri pade. napr, rameno,c i klucna kost sa mozu zlomit aj tym, ze tam nastane preneseny tlak - udrie sa ruka,a lebo rameno tak, ze sa vrazi akoby do tela, ale hrudnu kost zlomit nie je jednoduche a neda sa len tak pri beznych padoch.
neklacal mu niekto na hrudniku a nanom aj dalsi spoluziaci
Mala som narazenu hrudnu kost po autonehode.. Bolelo to ako slak.. A velmi dlho. Zlomena nebola.. Možno ma tiez narazene a boli ho to. Naozaj to je silna bolest na niekolki týždňov.
@anickaaa6aaa ma to zlomene, dnes sme boli na usg, rtg a este na ekg či nema pomliaždene srdce.
Skor mi to pride,ze pri tej branke robili sprostosti viaceri a skor ho niekto sotil a padol rovno na tu tyc. Padom na chrbat by sa mu to urcite nestalo. Mozno len kryju ucitela,lebo nechapem ako toto si jeden ucitel nemoze nevsimnut,kedze to robili viaceri,asi to nebola sekundova zalezitost.
@iwesska ucitel o nicom nevie. Telesnu maju volny pohyb po dvore, kazdy si robi co chce. Vraj ked sa postazoval syn detom ze tam spadol tak az potom tam sli ostatni. Ako ked povies ze nedavaj si ziarovku do ust lebo ju nevyberies - niekto to musi skusit. Tak islibskusat kto spadne.
Môj syn v družine sa tiež vešal na preliezku a zošmykla sa mu noha z tyče a tak sa "natiahol". A tiež ho veľmi bolela hrudná kosť. Večer sme išli na pohotovosť, lebo sa moc nevedel hýbať a bolelo ho to. Výsledok prasknutá hrudná kosť. Vlastne z ničoho 😒
Tuším druhák na základke bol. Odvtedy ani kotrmelce nemôže robiť.
@asfodelka modriny vzniknu zmliazdenim a teoreticky je mozne udriet sa aj tak, ze trafi akurat presne na miesto, kde to sposobi zlomeninu, ale modriny az tak nie, ale uznavam, ze je to netypicke.
neviem kedy sa to stalo,a le modriny sa mozu ukazat aj dodatocne. vacsinou na druhy den, deti maju dobre cievy, nemusia sa velmi poskodit.