Ahojte viem ze ste tu neni lekari ale stalo sa vam niekomu ze ste prehltli sparatko ? Co by ste vtedy robili ? Mam pocit ze som cele prhltla :( dakujem za radu
To sa ako dá 😳
A si si istá ? Je to dosť dlhé a veľké
@angel2017 Moja teta prehltla spendlik. Šli na pohotovosť a urobili jej CT kde videli, že je v žalúdku. Kázali jej, že má jesť veľa mastného jedla, ideálne slaninu, maslo a pod, aby tuk obalil spendlik a tým pádom spendlik ľahšie prešiel črevami. Následne kázali, že nech pozerá stolicu a doslova ho tam hľadá 🙈 O dva dni bol spendlik von opačnou stranou. ;) Operácia nebola potrebná.
Spendlik je ale zrejme kratší a aj užší ako špáradlo. Ja som raz zrejme prehltla časť špáradla - keď som jedla španielske vtáčky. Ale nebolo celé, no asi polovica. Tiež som sa snažila potom ejst mastné a o dva dni bolo von. Každopádne neviem, ak by to bolo celé špáradlo asi by som skúsila ísť na pohotovosť.
Pocit? Napis teda cely pribeh, ako sa da prehltnut omylom cele sparatko. A zavolaj si na pohotovost/urgent (podla toho co mate v meste), tam ti daju urcite lepsie rady ako my tu na MK.
Tak ale ked si si odkrojila z masa a citila si v ustach nieco tvrde tak to asi nebolo cele sparatko 🤷🏻♀️ v tom pripade by som sa az tak nebala, je to drevene, to sa v zaludku otupi. Kazdopadne sa pre svoj pokoj porad telefonicky na urgente, len im rovno povedz tu druhu verziu pribehu, nech je to objektivne.
A to maso bolo vyprážané? Nebol to len speceny tvrdý kúsok. Podľa mňa si to sparatko neprrhltla.
Alebo teda ak si mala sama kus o ktorom vieš že tam sparatko bolo, tak ho v tom zvyšnom mäse hľadaj
@angel2017 fuuu, to sa ti ako podarilo? Neviem veru, to je dost spicate, ci to nemoze nieco prepichnut