Požitie chemikálie

iva564
7. nov 2012

Ahojte, má niektorá z Váš skúsenosť s pozitim benzínu, alebo diavy? Dnes u babky malá našla z policky spadnutu diavu a hrala sa s ňou. Kým sme na to prišli, mala ju na ruckach, okolo pusky a aj v puse. Bolo to cítiť, neviem, či si len lizla, alebo aj chlipla.... Celá bez seba som volala pediatricke a tá mi poradila sledovať ju, dať jej veľa vody a keby vracala do nemocnice. Na nete som našla len, že pri zvracani môže vdýchnuť časť toho benzínu čo je v diave a to je problém. Už je 11 hodín po tom a vyzerá byť ok, bez príznakov otravy. Nepište pls o mojej nezodpovednosti a pod. Tak si to vycitam jak nikto. Pomôže mi akákoľvek skusenost. Dakujem

euka210
7. nov 2012

nemam s tym zatial skusenost, ale myslim ze len lizla ze co to je...pokial ale nevie pit z flase (rozmyslam co by robil moj podobne stary). Myslim, ze sa staci riadit lekarkou a pozorovat.

matozazzo
7. nov 2012

Nic, len sledovat. Kritickych je prvych 12 - 24 hodin. Aspon tak vravia lekari. Keby sa toho napila, urcite by jej uz bolo zle, alebo by to vypluvala. Mozno si lizla, ale nechutilo, tak nepokracovala... Asi v noci oka velmi nezazmuris, ale len ju stale pozoruj, ak pokojne dycha a spinka, nechaj ju. Deti su nevyspitatelne.... Mne tiez uz kadeco povyvadzali a to som stala pri nich...

iva564
autor
7. nov 2012

@euka210 ďakujem, verím, že podobne veci nebudeš musieť riesit

bubelko
7. nov 2012

@iva564 my sme mali skusenost s vonou do wc - mladsi syn sa totiz umyval v zachode. volala som na toxikologicku pohotovost u nas. takze ak si nie si ista, co robit (napriek rade pediatricky) zavolaj na narodne toxikologicke centrum, mali by ti poradit, co treba robit.
http://www.ntic.sk/
u nas to len olizol, nechutilo, tak rozmrvil a namydlil sa. ale to viem, dnes, vtedy som to nevedela, takze viem ako sa citis. ja som par dni bola ako na ihlach, podavala kvapky proti peneniu v bruchu a cakala co bude. nebolo nic, ja som ostarla o par rokov.

rebecca2006
7. nov 2012

ahoj. ak si si nie istá postupom, tak zavolaj na Národné toxikologické cetrum http://www.ntic.sk/ a opýtaj sa ich. Som lekárka. ale nie pediatrička ani toxikologička, tak si netrúfamm radiť- ale keď som niekedy slúžievala, a došli mi intoxikácie, tak sme im volávali- presne vedia zloženie a myslím, že ti poradia. Inak si myslím, že pediatrička mala pravdu, malú si odsleduj... a keby čokoľvek, radšej d nemocnice. Hlavne si to nevyčítaj, stať sa môže každému, Držte sa.

iva564
autor
7. nov 2012

@bubelko
@rebecca2006
tak som tam zavolala, pani na linke ma ubezpečila, že je to ok. Keďže je to prchavá látka, intoxikácia by sa prejavila do 2-3 hodín. Ohromne sa mi uľavilo, ale aj tak nebudem spať 🙂. Ďakujem vám najviac najviac

bubelko
7. nov 2012

@iva564 😉

zvedavamt
8. nov 2012

Nam sa mala priotravila inkrustovanymi semiackami. Bola s babkou / my sme boli v Grecku so sestrou v porodnici/a sla sama sadit. Neumyla poriadne ruky a sla jest jablcko. Cela sa vysypala, prehnalo ju, vracala. Nastastie sme mali doma BIO chlorelu,tak ju babka donutila zjest 20 tabletiek a do rana bola v pohode. Rovnako sestrin Janko sa napajal sirupkom od kasla. Vysyp, hnacka. Ties dali chlorelu a nakoniec nemuseli ani k doktorke, bo tam je to za iny peniaz. Vyhodou chlorely je, ze dokaze z tela dostat kadejake svinstvo,aj tazke kovy.
Tak drzim palce.
🙂

iva564
autor
8. nov 2012

@zvedavamt
ďakujem, zadovazim si to pre kazdy pripad 🙂

andula31
11. máj 2014

Dobrý večer, štvorročná dcérka si pri vyplachovaní úst po umytí zubov nabrala vodu z nočníka vo vani - bola tam voda s domestosom. 😨 Volala som na pohotovosť, povedali aby sme dali vypiť mlieko a sledovať. Neviem či niečo aj prehltla, vraj nie. Stalo sa vám to niekedy?

pinky_girl
12. jún 2014

Mne malá teraz rozhrýzla kapsulu na pranie Ariel a volala som na to NTIC a pani povedala, že sa nemusím báť, že nemám vyvolávať vracanie ani dávať čierne uhlie, iba pekne poumývať ústočka a nedávať jej hneď teraz jesť. Iba to rozhrýzla a hneď som ju hodila do sprchy, celú vyumývala aj ústočka, keď jej dám palec do úst, tak už v nich ani nemá chuť po tej kapusule. Že má piť veľa vody a mám byť bez obáv. Mi ináč odľahlo, hlavne keď to nie je moje dieťa.