Žienky poradte,mam isť s týmto na pohotovosť?Sestra umývala riad a porezala sa o rozbitý pohár..Rana jej zo začiatku dosť krvacala..Ale potom som jej zastavila krvácanie..Teraz to ma obviazané obväzom...Ďakujem za rady...
Ja by som isla na sitie, je to dost siroke.
Tak ja by som s tymto nesla
A teraz treba ísť, nie az ráno.
určite hneď ísť, ináč sa to zahojí a ostane veľká jazvisko :(, keď to zošijú bude minimálna jazva
Ak sa porezala nozom hlavne zo suroveho masa ,treba riesit kedy bola ocko proti tetanu ,potom sije sa len cerstva rana ,po 24 hod to nikto sit nebude ,ak sa nebude sit ,riadne to vyoblievat peroxidom a vydezinfikovat betadinou a sterilne prekryt ,stiahne sa to ,jazva velka nebude ,len hojenie bude vysse tyzdna ...takze je to na nej.
Zasit by som to dala
@aristka ako sa prenasa tetanus zo suroveho masa? 😯
@aristka ja ti uz ani neviem kam ich davaju a kam nie,ked sa mi porezali synovci,tak obom im to dali na pohyblive miesta. Jednemu na brade,zatieklo mu tam jedlo,zapalilo sa mu to,zahnisalo,zacalo roztvarat a ma teraz velku jazvu,druhy dr.na kontrole sa cudoval preco mu to nezasili,druhemu na ruke. Od coho to zavysi? Ci ako sa dr.rozhodne?
Ja som sa podobne porezala, tiez o rozbity tenky pohar pri umyvani riadu, len trosku menej som to mala. Zhojilo sa bez sitia, ale mam jazvu, ako baby spominaju. Uz je to dobrych 10 rokov, nepamatam si akoo dlho sa hojilo. Ale pamatam si, ze som sa veru vtedy hodne zlakla, lebo to tak zlovestne vyzera...
Je to take namahane miesto, moze sa jej spravit keloidna jazva...
to je 100% na sitie ..
Ja som sa tak raz porezala teda mne sa tanier zabodol do ruky ked sa zlomil. A priatel tiez ze pohotovost ale mna by tam nedostal ani za svet. Zahojilo sa to same ale mam skaredu jazvu. Takze ak to nechce mat skarede co ti po siti nikdo nezaruci tak nech ide
@lindusss2016 clostridie tetani sa nachadzaju vo fekaliach zvierat a nevieme o cistote masa nic ,umyte ,tepelne upravene .
@aristka no nvm, mna by teda nenapadlo, ze cerstve maso je kontaminovane vykalmi. Tetanus potrebuje iste podmienky na to, aby sa rozvinul a jednou z nich je nepritomnost kysliku, cize v povrchovych ranach a ranach, ktore krvacaju sa mu velmi nebude darit. Nsopaopak rozvinie sa v hlbokych bodnych ranach sposobenych predmetom spinavym od hliny. Takze urcite netreba nikoho plasit, ze ho dostane v kuchyni, ked sa poreze nozom.
Moja mama sa takto porezala a dobre, ze isla na pohotovost, z rany jej vybrali kus skla.
určite by som nešla...to je maličkosť
aktualne foto je este viac nechutnejsie ako prve..preck ste nesli na tu pohotovost ? nechutna otvorena rana ..
Uz jej to dnes sit nebudú.Museli by orezat okraje rany.Je to len narezaná koža,zahojí sa to.tak ako niekto písal vcera-betadine roztok kazdých 8 hodín,alebo propolisovú tinktúru aj castejsie.Po zahojení na jazvu pouzívat Dermatix gel,je fakt úcinný,jazva nebude vystúpená,len treba presne podla návodu pouzívat.Za sest rokov ma dva krát sili,raz nie -vzdy na rukách.
Ano, pohotovosť.