Ahojte, prosím vás, máte niekto skúsenosť alebo ako postupovať, nechcem hneď behať po doktoroch, už som celý január a február vysedela v čakárňach...Bola som sa lyžovať a spadla som riadne priamo na tvár, našťastie som mala prilbu aj okuliare, ktoré som rozbila, na tvári modrina a opuch hneď, len som si zuby rátala, ale spadla som rovno na tú pravú stranu a hlavne na rameno, ktoré ma už dva týždne bolí. Šla som na druhý deň na RTG ale nič tam nevidel, tak som sa mala objednať na MRI, lenže to ma objednajú o mesiac. Dali mi takú fixáciu, ktorú pri pravej ruke a mojom zaťažení nenosím, chodím do roboty, rukou hýbať viem, ale v noci sa mi zle leží, šklbe ma v ramene, problém je keď sa obliekam a vyzliekam....alebo keď šoférujem a radím rýchlosti tak ma bolí...neviem, či to prejde alebo zasa stresovať...
ešte by som chcela vedieť, či náhodou traumatologická ambulancia je to isté ako chirurgická? Mne napísal, že kontrola na traumatologickej, ale čo keď pôjdem na chirurgickú, vezmú ma?
@frzeiovn to je prírodný enzým, ktorý lieči aj zápal ....
https://www.kompava.sk/serrapeptase-plus?packag...
Ja som chodila na ortopédiu... neviem, či by som riešila chirurgiu. Nemám skúsenosti.
Urcite sa objednaj na magneticku, mama si tak potrhala slachy v ramene, bola potrebna operacia.
@frzeiovn vies co, ono to bolo davnejsie, po pade este sla do roboty😃a kedze ju to bolelo strasne, na deuhy den sla do nwmocnice a uz si ju tam nechali.
Ja ta nechcem strasit, to rozhodne nie-ak je zranenie cerstve, mozu to byt lwn natiahnute slachy, udrete a to proste preboli. Ale, ked ti odporucili MRI, pre pokoj v dusi sa objednaj
Riešim to teraz so synom..potrebuješ rehabilitácie a max.fyzicke setrenie,pogoogli rotatorova manžeta ramena,na 99% ju máš poškodenú resp.natiahnutu.
A na to mr si sa objednala?? Asi nie, tak sa objednaj a chod k Dr. Traumatolog =chirurg. Môžeš ísť kam chceš. Aj tam.aj tam. Určite treba ruku šetriť, rehabku.
Rameno sa lieci velmi dlho. Treba hlavne kludovy rezim,nezatazovat ruky,opatrne pohyby. Co najskor mri,s vysledkami na ortopediu a podla toho dalsia liecba.
Tak dali ti fixaciu, aby si to rameno setrila pokial sa nedoatanes na diagnostiku, a ty ju nenosis. To si teda odvazna. Traumatologa si mala vyhladat hned, oni riesia urazove stavy. MRI mas dufam uz objednane.
Rameno setrit, hybat co najmenej, nos tu ortezu. Riskujes ze to rameno nikdy nebude v poriadku, pokial nepojdes na vysetrenie aby videli, co sa s nim stalo a ako (a ci vobec) sa da napravit.
Same to mozno prejde, ale mozno aj nie, podla toho co sa tam stalo pri tom uraze. Potrhane to mozes mat aj ked nou vies hybat. Operacia mozno bude treba, aj ked nou vies hybat. Nikto to presne nebude vediet, pokial nepojdes na vysetrenie.
Ďakujem vám, už som sa objednala ale na 27.3.2023 až aj to v inom meste...lebo to je katastrofa sa tam dostať...
@simca06022011 už som sa. Ďakujem lebo na traume je vždy veľa ľudí a jedna chirurgia má menej tak som chcela ísť tam že či má nepošlú preč lebo to u nás je všetko možné.
suhlasim so serrapeptazou, mne pomohla na laket po pade z motorky.
Keď budeš hýbať ramenom nasilu a proti bolesti.tak si to dodrbes ešte viac.Bolest signalizuje stopku.
Tak vieš, títo sa rieši hneď, hneď z urgentu sa objednať vsade, už by si bola inde. A bohužiaľ keď yo boli tak nerobiť
Najlepšie keby tu bol nejaký doktor, že čo ďalej....
Ďakujem