Poraďte niečo, aby sme nespadli zo schodov

kajkape
17. jan 2013

Ideme sa sťahovať a budeme mať otvorené schodisko. Viď foto. Dcérka má "schodiskové" obdobie a ja už vidím, ako stále chodíme hore-dole...akceptovateľné je to len, keď nebudem musieť variť a mať povinnosti pri synovi, odbehnúť na WC a iné.... akékoľvek rady, tipy si vezmem k srdcu. Určite rátam aj so schodiskovou zábranou, ale väčšina z nich je montovateľná (čo na tomto kovovom schodisku neviem, ako bude fungovať) a tiež, či rovno nekúpiť nejakú rozoberateľnú drevenú ohrádku a tou obohnať ten vrch, aby si z tých kovových horizontálnych tyčiek neurobila preliezku...uf. Veľmi ďakujem za rady, tipy....

mummy01
17. jan 2013

@kajkape uf,no schodisko ako vysite na robenie hluposti 😝 A neda sa zmenit zabradlie? Lebo prve co deti napadne bude ze nanho polezu.My ked sme sa stahovali do domu so schodiskom tak som zabradlie vyberala presne take aby bolo pre deti bezpecne.Aj ta naslapna cast schodov sa mi nezda dvakrat bezpecna,prepaaaaac ☹ Budes to musiet zabezpecit kym sa mala nauci schody pouzivat bezpecne,lebo nonstop za nou chodit a strazit ju nieje podla mna dobre riesenie,to mna by porazilo 😉

renata5
17. jan 2013

ja by som dala ochranne dvierka aj dole aj hore ked si hore aby sa nedostala dole a opacne my sme kupili v lidli take mriezkovane a su super

sirinka
17. jan 2013

@kajkape to zabradlie by som prekryla asi tvrdenym sklom, aby z toho nebola preliezka....

kajkape
autor
17. jan 2013

@mummy01 no zial, schodisko uz take bolo, ked sme byt kupili. Do vlastneho postaveneho domu urcite dame nieco ovela bezpecnejsie.... len pred nastahovanim teraz chcem to schodisko mat co najbezpecnejsie. Uvedomujem si, ze je to hroza, preto som aj tuto diskusiu rozbehla. Ja som v 10tich padala z poschodovej postele, lebo som bola prilis aktivna. A aj 4rocny syn je pobehajko, takze chcem pre nich urobit maximum, aby sme predisli urazom.

kajkape
autor
17. jan 2013

@renata5 a este ich maju? tiez som v prvom kroku rozmyslala, ze zabrany hore aj dole...

kajkape
autor
17. jan 2013

@sirinka to som rozmyslala, alebo nejaky plast, len na koho sa v tomto obratit...na firmy, co robia schodiska?

renata5
17. jan 2013

@kajkape ono to je stale v ponuke len teraz neviem ale urcite budu mat neviem ci aj v tescu nemaju je to super vec proste zavriem a basta nejde a nemusim sa bat ze padne

katy1979
17. jan 2013

@kajkape mozno lexan. Je ohybny a snad aj lacnejsie ako bezpecnostne sklo. Bud sklari ci baumax. Na lexan su aj firmy co ti to urobia na mieru

hradnapani
17. jan 2013

@kajkape bez zabran hore i dole sa nepohnete, hoci ta spodna ma nestandardny rozmer/ umiestnenie na stenu, ale sikovny stolar vam to urcite spravi na mieru. A to zabradlie na poschodi by som prekryla zo strany chodby bud sklom alebo plexisklom (mozno su uz aj ine, lepsie materialy), ale tie platne by som dala aj vyssie ako konci zabradlie. Lebo ked si dieta prisunie nejaku podlozku, tak moze prepadnut, tak aby to bolo dostatocne vysoke ale zaroven priehladne, aby to neskaredilo v priestore.
Na druhej strane, nasa skusenost: u svokry mame sialene schody, ale ta ma len ukludnuje, ze vychovala s nimi styri deti a desat vnucat a ze ziadne nepadlo. Ze sa o nich nikdy nebala. nikdy tam nemali zabrany, proste nic. Ale ja si aj tak nemozem pomoct a je mi uplne blbo, ked sme tam... Ale asi aj psychika zohrava svoje, no...

kajkape
autor
17. jan 2013

@renata5 no viem, ze maju v ikei, ale tie sa musia vrtat a to mi na to kovove dost tazko pojde.... uvidime, pobrowsujem asi net

kajkape
autor
17. jan 2013

@katy1979 oki, dakujem za info, idem hned googlit

rebroza
17. jan 2013

@kajkape ufff.... ze schodisko - nocna mora. ospravedlnujem sa, ale fakt to prve ma napadlo.
my sme mali podobne zabradlie u rodicov a na hornej plosine sme k zabradliu dali skrinku - komodu. neviem, ako to mas dispozicne riesene, ale mozno by nieco podobne slo.
zabrany - branicky na schody sa daju kupit vselikde, skusila by som hlavne detske obchody. jedna strana sa musi tusim navrtat - nasrobovat do steny. doma sme nemali, ale bola som na chate, kde bola a je to fajn vec. i ked 4 rocne dieta uz by mohlo prist na to, ako to funguje. ale ak dobre vidim na foto - spodna cast schodiska nie je pri stene, tam by bol asi problem branicku uchytit. mozno sa daju kupit nejake predlzenia na zabradlie branicky.
k plastom - myslim, ze sa daju najst aj cez net firmy co vyrabaju, rezu plasty na mieru, viem o takej v ZA, ale v BA netusim (pripadne skus googlit skratku PMMA to je plexisklo). otazna je montaz....
drzim palce....

hradnapani
17. jan 2013

@kajkape tie kovove branicky (zabrany) v ikey, lidla a podobne, tie sa nevrtaju. To je taky system ako je rozperna tyc, proste sa na napasuje natesno medzi dve steny a podobne. daju sa aj dokupit dalsie nastavce, ak je to kratke...

sirinka
17. jan 2013

@kajkape treba oslovit schodarov.... Zalezi, kolko chces investovat... Slo je najkrajsie, lexan alebonejaky plast lacnejsi, ale aj horsie vyzera.

kajkape
autor
17. jan 2013

@hradnapani no potrebujem "prevenciu proti urazom" len do istej miery... aj na rure sa najskor popalila a az potom zacala chapat, ze "pali" znamena bolest... tym netvrdim, ze si pockam na to, kym padne zo schodov. Ale to, ze ju ustriehnem doma neznamena, ze ju ustriehnem niekde inde.... skor naucit ju, ze po schodoch sa ide pomaly a ze sa neprelieza.... a poistit to ozaj zboku nejakym sklom a zo zaciatku zabrany hore a dole...

zuzkazuzicka31
31. jan 2017
Používateľ zuzkazuzicka31 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zuzkazuzicka31.

Ahoj, mame montovane hlinnikove zabradlie so sklenennou vyplnou, zatial maximalna spokojnost. Kedze vypln je pevna, decka nepadaju 🙂 U nas rozhodlo ze mame moderne ladeny interier a drevenne zabradlie by sa tam nehodilo. Pri rekonstrukcii sme riesili komplet aj so schodami, muz sice chcel betonove schodny a ocelove zabradlie ale nakoniec sme sa rozhodli pre komplet ocelovy skelet a zatial nelutujeme.

Co sa ceny tyka tak vychadza drahsie ako drevo, montaz je o nieco narocnejsia pretoze musis uchytavat na strope a dlazke a celkovo vyrobne naklady su asi tazsie. Ale ked vam to bude robit firma mozu nakupit v specializovanych obchodoch a dostanu lepsiu cenu ako by dostal bezny clovek, ja som vyberala medzi Kraus https://www.kraussro.sk a Ferdesign http://www.ferdesign.sk kedze ti mali na sklade typy ake sme chceli a Kraus mal vtedy lepsie ceny.

Co sa ceny tyka tak nas to tusim vyslo do 60 eur za schod, material plus montaz, takze nie nejak strasne vela. Ale pre drevo to vychadzalo lepsie. Dufam ze som pomohla 🙂