Popálenie karamelom

maslaba
31. okt 2021

Ahojte žienky. Prosím vás, mali ste niektorá popáleninu z karamelu (čerstvo vzatý z ohňa)? Už sa mi podarilo kadečo, ale nikdy toto. 🙄 Mám popálenú kožu medzi nechtom a vankúšikom prstov. Koža je biela a tvrdá. Zatiaľ len chladím vo vode. Čo s tým potom? Ukázať to treba aj lekárovi či len stresujem? Mám tri prsty takto zasiahnuté. Vopred ďakujem za rady, lebo zle sa mi píše ľavou rukou. 😬😬

desore
31. okt 2021

@maslaba Panthenol sprey. No na pohotovosti by sa na teba pozerali ako na blazna.

klip0
31. okt 2021

Ja by som s tým išla do lekárne, nech mi nato niečo poradia. Treba ísť k lekárovi ak je to vyšší stupeň popalenia, alebo na väčšej ploche tela

maslaba
autor
31. okt 2021

@desore Veď toto si hovorím aj ja. Len zasa ja som taká, že nepôjdem aj keby som zomierala. A pri deťoch panikárim za každú odreninu. Preto prosím o triezvy názor iných. 😀 Lebo s týmto som sa ešte nestretla.

val9
31. okt 2021

stalo sa mi presne to isté, ľadovať,ľadovať v studenej vode koľko sa ti najviac dá a odporúčam masť Dermazin

simsalabim
31. okt 2021

@maslaba Ialungen masticka je na popaleniny top. Mne podobne velkypluzgier stiahla za jeden den.

maslaba
autor
31. okt 2021

@val9 Inak sa ani nedá. Páli to stále. 😬 Som sa postarala o "príjemnú" nedeľu. Ďakujem pekne.

desore
31. okt 2021

@maslaba Klud, len asi najblizsie 2-3 dni riady v teplej vode neumyjes.

val9
31. okt 2021

@maslaba verím, ja som ľadovala celý deň... ale trocha na pobavenie včera mi napr.z naberačky spadol horuci losos rovno na nohu :D manžel už nevedel či sa smiať či plakať :D

matovicova
31. okt 2021

@maslaba ak nemas mast na popáleniny, aj sudokrem je dobrý na popálené

maslaba
autor
31. okt 2021

@val9 😀 Sme šikovné. Ale prvé, čo som si zmyslela, že ešte sa nič také nestalo deťom. Pre pobavenie, ja manželovi zasa hovorím, nech pozrie kačicu v rúre, lebo som na ňu pri tom všetkom zabudla. Pýtam sa, ako je na tom. On prišiel s vážnou tvárou, že horšie ako ty. No ja už že spálená. 🙄 Vraví, tá už to nerozchodí.

viktorianarjasova
31. okt 2021

Nič iba veľa chladiť spomínam si ako som vopchala prst do karamelu chlpy mi dupkom stali ako to bolelo. Kúpila som si náplasť na popáleniny to ako tak pomohlo ale chladila som asi 3 hodiny.

mauduska
31. okt 2021

mne pomohol pred troma rokmi levanduľový sprej. večer som bola prikladať do kotla a dotkla som sa dvierok... levanduľový olej zmiešaný s vodou v rozprašovači bolo jediné, čo som doma mohla vykúzliť, studená voda mi bola málo... večer som nebola schopná zaspať, potom som si dala tuto levanduľu a bolo mi lepšie.. ďalší deň som ho nosila so sebou všade 😅

simonapikusova46
31. okt 2021

Presne toto sa stalo aj mne len mne este z hrnca pocas "varenia" vystrelil na celu dlan a tahalo sa my to skoro po celej ruke 🤦‍♀️nikdy na to nezabudnem nedalo sa to odlepit 😂 no ked sa my to podarilo tiez iba studena voda a sprej na popaleniny

maribell
31. okt 2021

Ako tu už písali predomnou ... Ľadovať, ľadovať, ľadovať...ja som si tak dala studenú vodu, do nej kocky ladu a dlllllho som mala namočené prsty..sem tam som ich musela vybrať čo mi až mrzli...ale mne sa vďaka tomu ani pluzgier neurobil..ostala mi na tých miestach iba taká lesklá koža .... Mimochodom chcela som podliať mäso v rúre a tu mriežku som potiahla holou rukou 🤦🤦

maslaba
autor
31. okt 2021

Ďakujem dievčatá za každú radu. Už som polepená. Dve hodiny ruka vo vode, potom bolo treba dcéru uspať, tak som na to dala horčicu. 🥴 Ako prvá pomoc to celkom zabralo, potom som zohnala v lekárni Ialugen. Dávajte na seba pozor. 🙏