Pokúsali mi dcéru v škôlke

mija22
6. sep 2016

Dievcata prosim súrne. Dcera (22m) chodi do súkromnej MS a dnes ju tam na lice a ruku pokusal chlapec ...ospravedlnili sa, nieco dali mužovi pri preberani podpisat...mam s nimi len dobre skusenosti a celkovo som spokojna. Ale ako taketo niečo riesit??? Mam nieco podniknut? Poradte ako ste sa v takejto situacii zachovali. Dakujem za rady

tanja111
6. sep 2016

Asi mu dali podpisat ze bol tym oboznameni..mala tiez ked sa hlavou buchla so spoluziakom tak som podpisovala...no a ako to riesit?tak v prvom rade s ucitelkou ze ako sa to stalo a co to za chlapca a popripade s rodicmi...nech si maleho skrotia inak to budes riesit cez riaditelku...

sissy27
6. sep 2016

@mija22 ako ja neviem, čo chceš riešiť? urobil to chlapec, predpokladám v jej veku, takže sotva si to uvedomuje... mama mu asi tiež bude zbytočne dohovárať niekoľko hodín po čine... toto sa občas medzi deťmi stáva a je to sekunda, ešte asi vás čaká aj nejaké rozbité koleno, roztrhnuté tričko a podobné záležitosti...
Môžeš sa akurát tak porozprávať s učiteľkami, aby trošku viac dohliadli na toho chlapca a skúsili zasiahnuť, ak by sa k niečomu podobnému schyľovalo... ale hovorím, je to sekunda, niekedy sa proste nedá...
skús si prelúskať diskusie tu, na mk, koľko detí je takých, že hryzú, bijú druhé deti a mamičky si s nimi nevedia rady, o to ťažšie, ak tá mamička je v práci a nie pri dieťati...

moni244
6. sep 2016

Aj moju uhryzla spoluziacka, ucitelka si to nevsimla, pytala som sa malej, co sa stalo, ze sa hadali, ktora z nich je popoluska, moja do nej drgla, dievcatko ju za to uhryzlo, odvtedy sa to nestalo, tak som to neriesila. Keby sa to opakovalo, tak to riesim s ucitelkou

atenna
6. sep 2016

Mojej sa tlaci stalo v jasliach ked mala 20mes. Ani sme to neriesili
Ved su to deti!ani nevedia co robia. Co ty uz teraz chces riesit? ! Este pridu neskor skutocne problemy a nie toto

sense
6. sep 2016

Spytala by som sa ako sa to stalo , ale nejak extra by som to neriesila...su to deti a zial taketo veci sa mozu stat aj keby si s malou na ihrisku napr.

mija22
autor
6. sep 2016

@mija22
@sense
@atenna
@moni244
@sissy27
@tanja111 vyluciili ho okamzite zo skolky.....aspon co mi teraz volala p. Riaditelka...ale ma to otrasne...na 5 miestach....a argumeent ze ona stále reve ked je unavena a ma pred spankom alebo.keed nie.je po jej voli mi nestaci ale :( budem muset este prizvukovat nech sa jej viac venuju a.dozeraju viac,ked placu deti...toto nemohlo byt prepocutelne :(

ella2015
6. sep 2016

@mija22 A čo tak riešiť aj svoje dieťa či nemôže aj ona za to, že ju chlapec pohrýzol? Je to smutné ale sú to deti ako písali maminky vyššie, skutočné problémy ešte len prídu. Dcéra jednej známej reve pri všetkom, stačí ak sa jej niekto len opýta či nepožičia hračku a začne revať tak, že ostatné deti len nechápavo hľadia. Ak je Tvoja dcéra z tej kategórie tak neviem neviem
Dúfam, že ma teraz za názor ukameňujú niektoré maminky

mija22
autor
6. sep 2016

@ella2015 taka ona nie je...a nechaj si taketo komentare....
Ma 22m a rozpravat nevie, dohovorit jej darmo niekto bude ked nerozumie...to mozem staršiemu synovi.akurat tak
Skoda tu nieco.riesit

moni244
6. sep 2016

@mija22 oni ho vylucili? Vau

sense
6. sep 2016

@mija22 uprimne pride mi divne ze ho hned vylucili teda ak to nie je pravidelne ze chlapec robi zle detom...takisto co sa tyka vyrazu "viac sa venovat" treba brat na vedomie ze kolko je tam deti a kolko uciteliek, zial ak je v triede dvadsat deti a jedna dve ucitelky nemozu sa kazdemu viac venovat... ale je bezne ze deti su umrncanejsie ked su unavene, ved aj my dospeli sme viac nervny ked sme unaveny, ale je rozdiel ak dieta place lebo je unavene a ine ak place ked mu nie je vzdy po voli...

surriana
6. sep 2016

A čo chceš podniknúť'?Este prosím súrne.Čo ti dieťa dokusala učiteľka?? Boli to detí približne rovnakého veku?!Čo dali tvojmu mužovi podpísať ??,,Niečo"-to je čo?Podpisujeme a nevieme čo?!Skús podať trestné oznámenie možno budeš pokojnejšia.Prepac ale ty si nesvojprávna?Čo čakáš?Ked ti tu poradíme len utekaj a dobre nálož učiteľke nešetrí ju tak ty pôjdeš?Toto sú tak zbytočne a zákerné založené témy že až.......

jahodnicka
6. sep 2016

Co chces proti komu podnikat? Proti tomu diteti? 🤐

mija22
autor
6. sep 2016

@sense akých 20??? Pisem ze je to sukromka

mamulka211
6. sep 2016

@mija22 😀 , a zavreli ho do reedukacneho centra predpokladam a tebe sa zajtra ma prist osobne ospravedlnit prezident a skolka ti vyplati odskodne pol miliona...este co napises? 😀

mija22
autor
6. sep 2016

@mamulka211 och trapne ste niektore ! ! Pytala som sa tu normalne len ako take nieco riesit. Nejdem nikomu nadavat...ja soom s nimi spokojna....Aspon doteraz maximalne bola...a koncim tuto debatu...lebo zase sa ozyvaju len sliepky s blbymi komentarmi naa normalnu otazku ako taketo nieco riesili !!! Ked tebe pride dieta s 5 navretymi fialovymi kusancami urcite sa nad tym len pousmejes ne???!! 🙂

mija22
autor
6. sep 2016

Ten smajlik tam nepatril...

mamulka211
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
surriana
6. sep 2016

@mija22. Môj syn má

mamulka211
6. sep 2016

@mija22 ja byt na mieste riaditelky,vyhodim tvoje uzjapane decko,lebo sposobuje v inych detoch zrejme zurivost,asi je po tebe...

surriana
6. sep 2016

@mija22 prepáč nedopisala som.Môj syn má 19 mesiacov a teda rozumie perfektne a ty napises že dcéra ma 22m a darmo jej dohovarat ked nerozumie?!

kaja73
6. sep 2016

by ma zaujimalo ako stary je ten chlapec..casto do sukromiek chodia hlavne male deti,kym rodic berie rodicak...aspon v nasej-v nasom meste- je na 80% deti do 3 rokov...a tie aj obcas hryznu...

mysga
6. sep 2016

Aha, to pre toto sú učiteľky také roztrasené, keď sa niečo v škôlke stane. Nášho malého raz sotil spolužiak (môjho brata, teraz má 5) a "rozbil" si hlavu a učiteľka bola skoro priesvitná a vyklepaná, keď ho mame dávala. Veď my sme to vlastne mohli ďalej riešiť, vylúčiť žiaka, prepustiť učiteľku, zmeniť riaditeľku, zažalovať rodičov, možno čosi vysúdiť...

A ja som v škôlke tiež raz pokúsala ďalšie dieťa, neviem o tom, že by to niekto nejako riešil.

No a teraz sa vráťme k normálnosti - stane sa, nie je to nič príjemné, ani pre jednu stranu, ale pokiaľ to nie je chlapec s nejakou poruchou, ktorý kúše ostatné deti a nevedia si s ním rady, tak nechápem, ako sa to dá ešte riešiť. A to vylúčenie, wau. Odpadla som práve.

sense
6. sep 2016

@mija22 a kolko je tam deti a uciteliek, u nas napr je 12 deti a su tam 2 ucitelky , jedna praktikantka a jedna ucnica...

adsumus
6. sep 2016

@mija22 v každom prípade by som si dala dieťa otestovať na hepatitídu typu B, C a išla s tým k lekárke.

lenullla
6. sep 2016

Kolko ma ten chlapec, ktory ju pohryzol? O vela starsi byt nemoze...Pretoze ked tvoja dcera ma 22 m a neda sa jej dohovorit,ako maju potom rodicia dohovorit tomu chlapcovi?..co chces aby sa riesilo? Sú to deti.Moju dceru v skolke pohryzla a postipala az na modrinu spoluziacka. Ale to uz boli starsie,vtedy sa to da riesit.Mne sa zda,ze niekto je tu velmi vztahovacny.....ak mas problem s názormi,ktore ti nejdu do noty,tak sa nepytaj. Lebo kto sa vela pyta,sa aj vela dozvie....

papricka33
6. sep 2016

@mija22 ale to, že učiteľka nereaguje na plač, lebo "ona reve stále" je neprípustné. Akokoľvek musí si overiť o čo ide a zaujať nejaký postoj. 22 mesačné dieťa predsa niečo plačom oznamuje ☹

koriblik
6. sep 2016

No aj moj syn pohryzol ineho chlapca, ucitekka ma upovedomila o tom. Ja zhrozena z toho lebo nikdy predtym nic podobne nespravil, ale pivedala ze to sa stava ... stalo sa to len raz a nikto to nerozpytvaval ...
A aj jeho pohryzli a teda dost a tiez som ro neriesila ... podla mna je to normalne. Az keby sa to opakuje, potom by som riesila ...

tetapetra
6. sep 2016

@mija22 mojho uhryzol spoluziak v skolke, pre nic. Co narobim? Potom sa to uz neopakovalo. Ako pises je urevana deti a ani dospeli neznasaju urevane deti. Skus s nou ostat doma. Mozno este nie je pripravena. 22m? Uz je dost stara, aby rozumela.

mysga
6. sep 2016

@papricka33 pochybujem, že zdravá a normálna učiteľka sa vyjadrí o dieťati "ona stále reve". Buď je to pritiahnuté za vlasy mamičkou, alebo tá súkromná škôlka je len nejaký denný stacionár (tak sa teraz nazýva kopa takýchto inštitúcií, že súkromná škôlka...), kde učiteľky ani nemusia byť vzdelané pedagogicky, alebo ak náhodou sa nejaká učiteľka k problému postaví ako 15ročná puberťáčka "ona stále reve" tak odpadávam a asi si vybrala zlé povolanie.

sissy27
6. sep 2016

@mija22 a ty si spokojná s takýmto riešením?? že vylúčili zo škôlky chlapca, ktorý má ešte prdel v plienkach a absolútne nechápe, čo urobil a že tvoju dcéru označia ako tú večne umrnčanú a až tak, že vlastne si ju netreba všímať?? ešte stále si spokojná so škôlkou? no ja by som nebola ani trochu... ja osobne by som túto situáciu (pohryzenie) považovala len za nešťastnú náhodu a nehádzala by som vinu ani na učiteľky a už vôbec nie na dieťa... ale ak už teda riaditeľka chcela silou-mocou voči niekomu vyvodiť zodpovednosť, tak jedine voči svojim dospelým zamestnancom, určite nie voči dieťaťu a prišlo by mi to maximálne sprosté, že si to zlizol ten malý a rozhodne by viac moje peniaze nevideli...