Ahojte.Nahodou niekto skúsenosti ako sa chce poistovni vyplácať takéto úrazy a či je to vôbec ,,vhodny” úraz na nahlásenie poistnej udalosti . Pred 3 dňami som spadla z postele ale nevenovala som tomu nejakú extra pozornosť nakoľko som spadla len nabok a vlastne áni nemám nejaké modriny alebo iné bolesti,okrem toho že pri páde som si nejak natiahla ruku v ramene a teraz čím ďalej tým viac boli až tŕpne.Vyzera to tak že zajtra alebo ak vydržím tak v pondelok pôjdem k lekárovi . A mám už nejakú dobu poistenie a zahŕňa tam aj poistenie pocas doby liečenia úrazov(denná dávka za DNL úrazu -karencia 14 dni-10 EUR ) , myslite že to môžem ,,využiť” v tomto prípade .. Pýtam sa preto lebo som doposiaľ nemavala skúsenosti s niečim takým.Dakujem
uraz sa musi do nejakej doby riesit u lekara, inak sa to nepovazuje ako uraz (aspon mam taky pocit) potom uz to nie je brane ako uraz a poistovna to urcite napadne a nebude chciet preplatit uraz a po dalsie musis mat poistene konkrene poistne dianie a dalej poistovna ma bodovacie tabulky co sa za uraz povazuje to ze ta nieco boli nie je uraz lekar by ti musel dat konkretnu diagnozu ktorá spada do kategórie úrazu nie do napr. degenerativneho ochorenia 😉
S najväčšou pravdepodobnosťou to poisťovňa neuzná. Ja som mala po páde natiahnutý sval a bolestivé koleno, ale nebolo to zlomené takže to poisťovňa škrtla, že to nie je úraz. Dávala som sa dokopy takmer mesiac. Lenže lekár to uzavrel, že to nie je nič vážne poslal ma na rehabilitáciu a tým to ukončil. A taktiež som mala po páde prasknutý lakeť a tiež mi to poisťovňa neuznála,lebo pri úraze musí byť doba liečenia viac ako 14 dní a mne na 10 deň dali ortézu dolu a hotovo. Jediné pri zlomenej nohe a pobyte v nemocnici mi poisťovňa preplatila čo mala. Ale skúsiť môžeš, za skúšku nič nedáš.
ved chod k dr po dolieceni to daj na poistovnu a bud ti nieco daju alebo nic