Na návšteve ma pohrýzol do chodidla dosť silno pes.
Ranu som vydezinfikovala, je potrebné navštíviť lekára alebo ak sa necítim zle nemusím? Pes je ockovany
Doteraz ma nikdy žiadny nepohryzol takze neviem či je nevyhnutne lekárovi ísť, viem sa tam dostať zhruba o 2 dni od tohto incidentu keďže som mimo domova
@mirkava áno domáci vždy je riadne ockovany
Na dotyk ma to boli ako keď si niekde stlacim modriny ale inak opuch alebo niečo nevidím
Tak s týmto k lekárovi ísť nemusíš. Iné je ak je to neznámy pes a rana je horúca či hnisa
Tak bolieť to trochu musí, však tá pohrýzol
Boli ta to, lebo je to rana. Pri pohryzeni je riziko že ti tou ranou niečo zavedie do tela, ale domaci pes si myslím že je v pohode, ved s tými sa ľudia oblizuju, bozkaju, jedia z jedného taniera.
Mamu hrýzol susedov pes do lýtka, chodila na chirurgiu 3/4roka na čistenie rany
Mna ked omylom vlastny pes skrabol do krvi,sla som aspon na protitetanovku. Ten bordel co ma pes v papuli nie je sranda.
Ak Ti to nehnisa a hoji sa to nemusíš v opačnom prípade treba k lekarovi.
@katica06 to musela byt asi nejaká veľmi veľká rana?
Ja idem tak ci tak zajtra ku svojmu lekárovi tak sa mu o tom zmienim, hádam nebude problém že to bude dva dni od uhryznutia
Ja by som šla k lekárovi, ak to boli. Jedna vec je, že je pes očkovaný proti besnote. Ale čo všetko, ale baktérie môže mať v ústach, to my nevieme. Rána sa môže zapáliť a zápal sa môže rozšíriť po celom tele. Určite by som šla, aby ranu vyčistili a v prípade potreby dali antibiotiká alebo tetanovku.
Podľa hĺbky, ale určite to ukaz lekárovi. Je dosť možné že dostaneš ATB. Kvôli infekcií, nie besnote.
Mas preockovany tetanus? Ak nie, chod k lekarovi a nech ti pichne, Inak to plati pre vsetky rany.
Chodi sa k lekarovi kvoli tomu, ze psia papula a sliny (a je absolutne jedno ci pes byva v byte ci je vonkajsi) su obrovskym zdrojom infektu. A na to nema vplyv ani ci je ockovany alebo neockovany. V nasich podmienkach by to bola uplna fantasy ak by ta pes nakazil besnotou a on sam nakazeny bol.
Spat k rane. Ano zavisi od toho ako tvoj organizmus zareaguje. Niekedy zle vyzerajuca rana sa pekne "spravi" sama, niekedy staci jedna dierka a tak ti zreaguje okolie, infikuje sa, napuchne, atd.
U zvierat to funguje rovnako, hryzne rany velakrat len dierka dve, ale ked sa neriesia a pridu majitelia az po case, vedia take infekcie a nasledne teplotovanie atd taketo malinke ranky sposobit, ze na to sa hned dava atb.
zalezi od rany ak je ju potrebne osetrit popr nasadit atb smer lekar, ak nie je problem netreba. nas pohrizok cca pred mesiacom sestryn nevychovany pes - šteňa co prave kupila (chrt takze velke šteňa) 2 tyzdne sme mali ranky po zuboch modriny nic sme neriesili s dr.
Je to domáci pes? Asi áno, keď je očkovaný. Problém by bol ak by mal besnotu, alebo už bol nejaký pouličný tulak. Myslím že nemusíš ísť k Dr. ak je všetko v pohode a rana sa nezapaluje.