Pohrýzla ma mačka

23. máj 2023

Ahojte pohrýzla ma cudzia mačka na ulici bola som na pohotovosti mám to ošetrené. Neviem či bola očkovaná máte s tým niekto skúsenosti čo robiť ? Bolo to do krvi ale taký skôr skrabanec nič hlboké

nika523
23. máj 2023

Áno, mám skúsenosti, viackrát ma už pohrýzla

autor
23. máj 2023

Ale tvoja očkovaná alebo nejaká cudzia

loliki
23. máj 2023

To si neviem ani predstaviť. To akože za bieleho dňa, alebo už večer bola na love a nič lepšieho či menšieho nenašla, tak skočila na teba, či ako? Bŕŕŕ. Keď to máš ošetrené na pohotovosti, tak snáď to bude v poriadku. Nič Ti neporadili?

queeninthenorth
24. máj 2023

Bola som poškriabaná a ostala mi aj jazva od macky ktorú som kŕmila a všetko je v poriadku…

h2
24. máj 2023

@loliki Určite k nej neprišla cudzia mačka, aby na ňu zaútočila. Je to mačka domáca, nie lev. Zrejme ju chcela hladkať, alebo brať na ruky.

colsami
24. máj 2023

To ci bola macka ockovana ci nie az tak nezavazi, besnotu v nasich podmienkach 99.99% nemala a macacie infekcne ochorenia na teba neprenesie. Rana bude s infektom tak ci tak, zuby zvierat a sliny su krasny zdroj infekcie. Nezalezi na ockovani.
Nic ti nebude.

nika523
24. máj 2023

Cudzia, túlavá pri odchyte. Môže to bolieť, začervenať tak 2 dni a bude dobre. Hlavne po uhryznutí treba dobre vyčistiť a vydezinfikovat aby sa nezapalilo alebo nehnisalo ale keď si bola na ošetrenie tak ti to tam určite spravili ale to si mohla aj doma. Ja som raz zle vyčistila a potom sa mi to trošku zapalilo pomohol mi framikoin, nikdy som to neriešila u lekára.

nika523
24. máj 2023

@loliki Hej bola na love a pomýlila si ju s myšou 🙉

nika523
24. máj 2023

@loliki Mačka uhryzne len keď má strach a sa bráni

majkakvet
24. máj 2023

Mna kusla tiez (cudza pri odchyte) a skoncilo to drenami v ruke. Besnota je minimalne riziko , ta sa takmer nevyskytuje. Ale bakterie v rane su nebezpecne. Treba atb najma ked je opuch a zcervenanie.

autor
24. máj 2023

Dakujem za odpovede