Pohrýzla ma domáca mačička

alzbeta44
18. sep 2023

Ahojte Pokúsala ma naša domáca mačička do prstu .
Myslíte Si že s tým mám ísť doktorovi mam to trochu opuchnuté či môžem dostať nejakú infekciu ?

tanyan
18. sep 2023

Kedy sa to stalo?
Je to interiérová mačka?
Aká hlboká je rana?
Krvácala?
Čím si si to vyčistila?

zuza265
18. sep 2023

@tanyan plus otazka: je macicka ockovana?

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
liusa82
18. sep 2023

tých hryzančekov ešte budeš mať😀 a hlavne škarabančekov ak nechty neostriháte🙂 normálne vydezinfikuj alkoholom alebo alpou a je to.Pokial to bola ale nejaká divá mačka zvonku a rana je hlboká a velmi krváca čo ale pochybujem to neni ak pes.Tak to by bolo o inom a jasné.Vtedy treba utekať k lekárovi

colsami
18. sep 2023

To ci je macka ockovana alebo nie je bezpredmetne, ustna dutina, sliny a zuby macky aj psa su plne bakterii, takze velakrat aj male uhryzutie moze skoncit nepeknou infekciou.
Sleduj to, opuch je normalny ale ak nezmizne, zvacsi sa, bude pretrvavat bolest prip nejaky vytok z ranky, tak smer dr. Dovtedy len doma jednorazovo dezinfekcia a nic viac zatial netreba.

matula77
18. sep 2023

Aj mna uhryzla moja v strese pri podavani liekov (prvykrat za 15 rokov) do palca, rovno do vankusika. Mala som to 2 dni pripuchnute, nebolelo to a potom ustupil aj opuch.

syslik81
18. sep 2023

moja ma hryzie a skrabe nonstop..hlavne ak si dovolim spat dlhsie ko je ona zvyknuta a nedam jej tym padom jest .. je to macka aj dnu a aj vona cuduj sa svete zijem a nestala sa zomna ani CATwoman

majkakvet
18. sep 2023

@alzbeta44 ked opuchne a boli treba ist pre atb. Nie je to sranda. Macka ma dlhe zuby a one idu hlboko pod kozu. Rana sa zacne zacelvat a bakterie tam sa mnozia. Sama mam 5 maciek a zazila som kusnute pri podavani liekov. Ked opucha a boli treba ist pre atb. Nepodcenit to.

veselo_neveselo
18. sep 2023

@alzbeta44 infekciu dostat mozes, ale netreba bezat k dr hned. Daj tomu par dni, ak to budes mat bolave, cervene a opuchnute, vtedy treba ist. Ak nie, za par dni to bude vyzerat pekne, tak je vsetko pk.

olimuc
18. sep 2023

Mna uhryzla susedova macka pred 3 mesiacmi … besna nie som snad a ani nemam nijake tazkosti, na ruke tiez nic neostalo.. ale bolo to len povrchove cvaknutie

sense
18. sep 2023

Nemusíš utekať k lekárovi, vydezinfikuj a sleduj ak by sa ti to zhorsovalo pripadne si dostala teploty potom áno, ale inak zbytočne. Lekár ti to aj tak len v dezinfikuje...

nikpa
18. sep 2023

@alzbeta44 aj moju mamu pohrýzla, očkovana, zdravá mačka a mama brala napriek tomu niekoho týždňov ATB. Uhryznuta bola na členku, mala ho ako stehno opuchnuté a modré ešte veľmi dlho. Takže ak sa ti rana nebude hojit, neváhaj ísť k lekárovi.

kika900
18. sep 2023

dezinfikovať, framykoin.