Ahojte Pokúsala ma naša domáca mačička do prstu .
Myslíte Si že s tým mám ísť doktorovi mam to trochu opuchnuté či môžem dostať nejakú infekciu ?
tých hryzančekov ešte budeš mať😀 a hlavne škarabančekov ak nechty neostriháte🙂 normálne vydezinfikuj alkoholom alebo alpou a je to.Pokial to bola ale nejaká divá mačka zvonku a rana je hlboká a velmi krváca čo ale pochybujem to neni ak pes.Tak to by bolo o inom a jasné.Vtedy treba utekať k lekárovi
To ci je macka ockovana alebo nie je bezpredmetne, ustna dutina, sliny a zuby macky aj psa su plne bakterii, takze velakrat aj male uhryzutie moze skoncit nepeknou infekciou.
Sleduj to, opuch je normalny ale ak nezmizne, zvacsi sa, bude pretrvavat bolest prip nejaky vytok z ranky, tak smer dr. Dovtedy len doma jednorazovo dezinfekcia a nic viac zatial netreba.
Aj mna uhryzla moja v strese pri podavani liekov (prvykrat za 15 rokov) do palca, rovno do vankusika. Mala som to 2 dni pripuchnute, nebolelo to a potom ustupil aj opuch.
moja ma hryzie a skrabe nonstop..hlavne ak si dovolim spat dlhsie ko je ona zvyknuta a nedam jej tym padom jest .. je to macka aj dnu a aj vona cuduj sa svete zijem a nestala sa zomna ani CATwoman
@alzbeta44 infekciu dostat mozes, ale netreba bezat k dr hned. Daj tomu par dni, ak to budes mat bolave, cervene a opuchnute, vtedy treba ist. Ak nie, za par dni to bude vyzerat pekne, tak je vsetko pk.
Mna uhryzla susedova macka pred 3 mesiacmi … besna nie som snad a ani nemam nijake tazkosti, na ruke tiez nic neostalo.. ale bolo to len povrchove cvaknutie
Nemusíš utekať k lekárovi, vydezinfikuj a sleduj ak by sa ti to zhorsovalo pripadne si dostala teploty potom áno, ale inak zbytočne. Lekár ti to aj tak len v dezinfikuje...
dezinfikovať, framykoin.
Kedy sa to stalo?
Je to interiérová mačka?
Aká hlboká je rana?
Krvácala?
Čím si si to vyčistila?