Podozrivá pomliaždenina zo škôlky

moonglow
25. apr 2014

vcera sa syn (5,5r.) doma trochu buchol na chrbat, neprimerane plakal, pozrela som a tam pomliazdenina, ktoru si nemohol sposobit tym malym buchnutim doma... akurat trafil na ranu, ktoru musel ziskat v ten den v skolke ... do vtedy sa na nic nestazoval... je to pozdlz chrbtice, tesne vedla nej, na mieste oblicky, teda citlive miesto, podla mna ... vyzera to ako odtlacok 4 prstov, akoby ho ktosi zdrapil... vcera boli tie 4 body cervene a opuchnute , dnes modrina, opuch sa zlial, ma to asi 10 cm ... syn zatlka, nic nevie, nic si nepamata ... ucitelku som hned rano konfrontovala, tiez nic nevie, nic si nevsimla ... poobede to preberiem aj s druhou ucitelkou...

syn je inak v skolke kludny, nikdy s nim nebol ziadny problem ... nebije sa, ani jeho nebiju... je priatelsky, alebo sa drzi bokom, neprovokuje, ucitelky ho stale chvalia ...

najskor som bola nahnevana, chcela som ho vziat k dr. ale dnes rano isli zo skolky do jaskyne, kam sa tesil, tak som prestala hysacit a siel normalne do skolky ... ako by ste postupovali vy? odfotila som to, ale na foto je to dost nejasne ... chrbat boli, ale nevyzera to na nic vazne ...

froschka
25. apr 2014

Pohmliazdenina je ak mas kost rozdrvenu na blato, cize sa skludni najprv a nestras samu seba 🙂 pokial je vitalny a nic mu nebrani v pohybe tak o nic nejde odtlacok od 4 prstov tiez nepomliazdi telo ani kedy ho ucitelka pastou buchla do chrbta co pochybujem ze by nejaka urobila,,,
zrejme si si Doma nevsimla ako spadol...deti su vymyselnici

sandracs
25. apr 2014

@moonglow A on sa nebál ísť dnes do škôlky?

edvelyn
25. apr 2014

@moonglow a ak to urobila ucitelka tak sa ti urcite neprizna

moonglow
autor
25. apr 2014

@sandracs nie nebal sa, ani naznak nejakeho stresu ... skor mam pocit, ze som ho stresovala tym vysluchom o tom, ako sa to stalo

moonglow
autor
25. apr 2014

@edvelyn no to si aj ja myslim, ale konfrontovat budem urcite aj tu druhu ucitelku ... mozno sa obratim aj na riaditelku, ale nerada by som tam robila nejake sceny, pretoze doteraz (2 a pol roka) nebol ani najmensi problem

henikav
25. apr 2014

Ja neviem, ale ked si syn nic nepamata, ucitelka nic nevidela, myslim si ze sa normalne udrel niekde pri hre. Je vo veku, ked uz beha, skace, blazni sa, deti sa aj dobuchaju, ak budes riesit kazdu modrinu, vela stastia, moj syn bol v tom veku v jednom kuse modry, hlavne modriny po nohach, co sa posacali, poudierali pri hre, pri futbale a blazneni bez toho aby si toho boli vobec vedomi. Samozrejme, ak je to vaznejsie, mozno by som to riesila, ale modriny nie, na to si zacni zvykat, je vo veku ked ti ich bude nosit domov stale viac 😉 kym nenosi domov otrasy mozgu, roztatu peru a podobne, je to stale dobre 😉

monicm
25. apr 2014

a prečo si myslíš,že je to od učiteľky?ved to môže byť od kamaráta,mohlo sa to stať pri hre a ani o tom nevie,vieš koľko modrín som našla na synovi a ani sám nevedel,ako k nim prišiel?deti sa často zrania a nevenujú tomu pozornosť,lebo tam nie je mama,ktorá by hned fúkala,tak načo sa tým trápiť.ak sa nesťažuje,že ho to bolí,tak sa tým netráp.len mu daj pocit istoty,že ak sa niečo v škôlke deje,môže ti všetko povedať,aj keby sa mu niekto vyhrážal,ale tu treba opatrne,pretože v tomto veku už deti často vedia zneužiť takúto "pozornosť"

edvelyn
25. apr 2014

@moonglow tak ak sa nebal ist do skolky tak je dost mozne ze sa buchol niekde sam o nejaku hracku alebo nievo ine.nerobila by som z toho zatial vedu

marse
25. apr 2014

@moonglow deti sa obcas udru a ani si to neuvedomia, nebrala by som to hned ako nejaky utok v skolke od ucitelky, hlavne ak sa malý nebal ist do skolky a ziadna zmena na jeho spravani.

Napr. ja osobne trpim tym ze mne sa staci silnejsie obtlacit na stolik a podobne a uz mam modrinu, mam slabe cievy a tenku kozu, a moje nohy su sama modrina a to nie som tyrana 😉

Starsia tiez minule dosla zo skoly a ako sa prezliekala vidim obrovsku zeleno-hnedo-fialovu modrinu na kolene, a ked sa jej pytam z coho a kde si to urobila tak nevedela, ze nema potuchy... potom mi ucitel na tv povedal ze spadla na koleno a ona si to ani nedala nejako do suvislosti..

monicm
25. apr 2014

@moonglow to že sa nebál ísť do škôlky je jasný príznak,že sa nič vážne nestalo,naozaj sa tým netráp,ak chceš,opýtaj sa druhej učiteľky,či si niečo nevšimla,ale riaditeľku by som z toho vynechala,ved tá s tým absolútne nič nespraví,najmä,ak sa ti syn nesťažuje na nejaké problémy a týrania a pod.............

moonglow
autor
25. apr 2014

@froschka spadol na drevene zabradlie postele tak, ze to zabradlie mu islo krizom cez chrbat ... toto je zvisle, ak to nie je pomliazdene, tak je to silno buchnute, je tam opuch a modrina ... v lekarskej terminologii sa fakt nevyznam... neriesila by som to na ruke ci na nohe, ale pri chrbtici na mieste oblicky???

vyzera to presne tak, ako by ho niekto chcel zdrapit za tricko, ale zdrapil za chrbatik ... tie 4 prsty tam boli vcera ocividne, dnes tiez viditelne, ale menej, kedze to opuchlo aj okolo ... dokonca tam vidno aj 2 nechty odtlacne

moonglow
autor
25. apr 2014

@marse modrina na kolene, lakti, na pistale, ci na cele mi pride ako bezne detske buchnutie ... to by som neriesila

monicm
25. apr 2014

@moonglow z toho,čo píšeš to vyzerá,že sa hral možno na naháňačku,niečo podobné,kamarát ho silno schmatol a stalo sa................................osobne si myslím,že ak by to bola učiteľka,tak ti to povie a bojí sa ísť do škôlky

moonglow
autor
25. apr 2014

@monicm prilozila som svoje prsty na tie 4 odtlacky a sedi to presne ... detska ruka je mensia, chlapska vacsia, preto mam podozrenie na zensku ruku

marse
25. apr 2014

@moonglow tak to ries ale neviem kde a ci vobec si pomozeš.

moonglow
autor
25. apr 2014

@monicm do skolky sa sice nebal, ale vcera sa pytal viac krat do druhej triedy ....

moonglow
autor
25. apr 2014

baby, ja neviem, co mam robit, preto sa tu pytam ...

monicm
25. apr 2014

@moonglow opýtaj sa druhej učiteľky,ale opatrne,z tvojich slov mám pocit,že si jasne presvedčená o tom,že to spravili učiteľky a ak ich neprávom obviníš.............................pozri,byť tebou,tak to nechám tak,opýtam sa ešte syna,či sa niečo nestalo v škôlke,či sa niekde nezranil,či ho niekto nechytil (nepodkladaj odpoved,ktorú chceš počuť,pretože ti môže odpovedať tak ako chceš ty,len aby mal pokoj) a že ak sa niečo stalo,môže ti to kľudne povedať,lebo ho ľúbiš a inak mu nevieš potom pomôcť.prípadne na moje deti zaberá,ak nechcú priznať nejaké zranenie a pod.že potrebujem vedieť presne čo sa stalo,aby som vedela,či treba dať lieky,či treba ísť k lekárovi,či je to niečo obyčajné alebo vážne...........................

stefka33
25. apr 2014

@moonglow Ja som tiež dosť úzkostlivá na syna jedináčika. Napadlo ma, že by sa to mohlo stať aj tak, že učiteľka videla hroziaci pád napr. z preliezky a zdrapila ho za tričko a tým mu nechtiac ublížila. Nerobila by som z toho kovbojku v škôlke, pokiaľ sa malý nesťažuje na učiteľky. Ak sa bojíš o tie obličky, tak zájdi za detskou lekárkou nech sa na to pozrie. Ak sa jej to nebude zdať, tak mu urobí aspoň test moču, či tam nemá stopy krvi, alebo ho pošle na sono. Myslím, že pri narazených obličkách by mal bolesti, takže snáď to bude len škaredá modrina.

marse
25. apr 2014

@moonglow neviem ci ti treba rada, ked si myslim ze ty si presvedcena ze to urobila ucitelka. a to ze sa pýtal do druhej triedy tak to si zrejme podla mojho nazoru davas vsetko do suvislosti.

moonglow
autor
25. apr 2014

uvidim, co mi povie druha ucitelka ... ak sa to cez vikend polepsi, nebudem to dalej riesit ... ak sa to nebodaj zhorsi, pojdem k dr, nech to ma v karte a budem kontaktovat riaditelku

a BTW, podla internetu
"pomliaždenina - zranenie bez porušenia kože spôsobené tupým úderom al. nárazom"
takze ano, ma to pomliazdene

moonglow
autor
25. apr 2014

@monicm tak nejako sme to riesili so synom... dali sme si kinderko, vysvetlila som mu, ze sa nehnevam, len som zvedava, nepodsuvala som mu odpovede... stale opakoval, ze nic nevie...

rano som ucitelku neobvinila, len som jej povedala, ze by som rada vedela, co sa stalo, a ak ma syn s nikym spor, tak by som o tom tiez rada vedela

ja nie som ziadna hysterka... a okrem toho, do tej istej skolky bude chodit aj mladsi syn, tak si to tam nechcem pokazit

moonglow
autor
25. apr 2014

a dakujem za vsetky reakcie 🙂

monicm
25. apr 2014

@moonglow ono naozaj si nemusí pamätať,že sa niečo stalo,deti často zabudnú na veci,ktoré nie sú pre nich podstatné.........................ak som ťa urazila,prepáč,nemala som to v úmysle,len som mala z tvojich slov pocit,že si už rozhodnutá o tom,ako sa to stalo,ale samozrejme,že sa môžem mýliť,ešte raz prepáč.....................

naozaj to vyzerá tak,že sa nič vážne nestalo,opýtaj sa druhej učiteľky,možno si niečo všimla a ak nie................... treba na to "zabudúť",najmä v prípade,že doteraz ste v škôlke žiadne problémy nemali.verím tomu,že sa nič zlé nestalo,ale verím,že si vystrašená,predsa len sú to naše deti a milujeme ich.......................každá z nás panikári,najmä,ak sa niečo stane prvýkrát

sissy27
25. apr 2014

@moonglow ja neviem, ale moja dcéra chodila zo škôlky s takými modrinami, že som sa v lete bála dať jej sukničku alebo kraťase, aby ma okamžite nezbalila sociálka za týranie dieťaťa... a čuduj sa svete, nikdy si nepamätala, nevedela, neriešila... a teda občas sa vyskytla modrina aj na netypickom mieste, nie len nohy... nech máš akokoľvek dobré a poslušné dieťa, tak asi nesedí celý deň priklincovaný ku kobercu a obložený vankúšmi, deti sa hrajú, bláznia, v zápale hry si absolútne nevšimnú nejaké postrčenie alebo úder, modrina je raz dva na svete... keby každá matka konfrontovala učiteľky za každú modrinu, tak tam stoja v šóre až do poobedia...
a čo máš robiť? no natri mu to nejakým heparoidom alebo niečím podobným, nech sa to skôr vstrebe...

moonglow
autor
25. apr 2014

@sissy27 este ze tu mame konika na ukludnenie emocii 😉

heparoid som uz nasla, poobede natrieme

junova
25. apr 2014

@moonglow Keď si to tu tak čítam, nechcela by som byť učiteľkou v škôlke. Koľkokrát tu píšu rozzurene matky, ktoré riešia každú modrinu svojho dieťaťa rovno u riaditeľky. Moja dcéra chodí už druhý rok do škôlky, vždy mi povie, keď jej niekto ublíži, či už dieťa alebo ju vyhresi učiteľka. Myslím, že úraz vznikol pri hre vinou iného dieťaťa. Alebo hrozilo, že syn odniekiaľ spadne, tak ho učiteľka zdrapila za prvé čo ju napadlo.

sissy27
25. apr 2014

@moonglow neboj, to sa zahojí kým sa bude ženiť 😉 to mne vždy hovorili starí rodičia, keď som prišla s nejakou boľačkou... a veru, pravdu mali 😀

moonglow
autor
25. apr 2014

@junova nehadz ma prosim do jedneho vreca s rozzurenymi matkami, dakujem

aj moj syn sa zvykol doma vyzalovat za nejake male boliestky, ku ktorym prisiel pocas hry v skolke ... bezne veci vobec neriesim... vcera mi dokonca hlasil, ze je jedno dievcatko pohryzlo druhe ... toto je prva vacsia vec, ktora sa stala v skolke, a vobec ju nespomenul a zahadne si k nej ani nic nepamata

inak mal uz zlomenu ruku a rozbitu hlavu, rozbite kolena, rozrazene od okuliari pri oboch ockach a pod. ... na urazy som zvyknuta... ale vzdy som vedela ako k tomu doslo... toto je nejake zahmlene a skratka sa mi to nezda

junova
25. apr 2014

@moonglow Ja ta chápem, že sa o syna bojis. Ale to by vážne musela byť tá učiteľka na hlavu, keby si toto dovolila. Veď ja dcéru sprchujem každý deň asi ako veľa iných rodičov a take zranenie by som si všimla. To by učiteľka dosť riskovala. Ale tiež by som sa na to opýtala učiteliek v škôlke. Len sa mi zdá prehnané ísť s tým za riaditeľkou. Bude to jej tvrdenie proti tvojmu. Ja ta nechcem uraziť. Len koľkokrát tu čítam ako matky skáču do učiteliek.

ivett1
25. apr 2014

@moonglow ahoj, úplne normálna reakcia z tvojej strany😉...mám doma 5 a polročného syna, ktorý tiež chodí do MŠ a presne viem o čom píšeš... tiež som robila podobný výsluch len nedávno asi tri týždne dozadu... mal udreté miesto na boku v mieste stehenného kĺbu vo veľkosti v priemere cca 7cm... a samozrejme, že si nič nepamätal... len ma odbil, že ho ..."traumujem" 😀 ... keď to zmodralo a sfialovelo, vyzeralo to príšerne...takže som sa tiež pýtala oboch učiteliek a nič nevedeli... teraz to má také žltkasté... a inak tiež mi vždy hlásil takéto "nehody"...tak asi na to fakt zabudol, lebo si to spôsobil sám v rámci hry...