Pes zrazu nechodí ( akoby ochrnul)

lilyianka
26. aug 2018

Ahojte,potrebovala by som poradiť. Jedna sa o našu 9r fenku JRT. Včera sme boli na prechádzke cca 8km,všetko v pohode. Keď sme prišli domov,začala čudne chodiť so zadnymi nohami a asi o hodinu už sa na nohy nepostavila. Mysleli sme,že svalovica a že to cez noc prespí a prejde to. Lenže ráno už vôbec nič,aj keď sme sa ju snažili postaviť,neudržala sa a hneď si ľahla,akoby nohy vôbec necítila. Zašli sme hneď ráno veterinárovi, vysetril ju pohmatom a vravel vraj niečo s platničkou... pichol 2 injekcie, jedna bola B12 a druhá dexodreson či tak nejak.. a teda kludovy režim....pes len leží a ani sa neotoci, nechce jesť, piť jej dávame aj keď nechce...neviete o čo sa môže jednať? Sme z toho nešťastní a nerozumiem čo sa zrazu mohlo stať,že zrazu akoby ochrnula...zajtra ideme na kontrolu.
Ďakujem za rady

hettinka
26. aug 2018

@lilyianka toto sa stalo našej kavalierke. Zo dňa na deň takto ostala ležať, museli sme ju žiaľ dat utratiť. Bolo zo neurologického pôvodu, akoby mozgová porážka 😢

jenifer87
26. aug 2018

no neviem či sa jedná o to isté, ale nám sa niečo podobné stalo u jazvečíka. Veterinar vysvetľoval nieco o platničkach a stavcoch, namáhanie, vek,atď.... Podrobnejšie neviem, ale pichol tiež 2injekcie a bol ako znovuzrodeny. Niečo na uvoľnenie svalstva. Naordinoval len toľko, že v chladnejšom počasí musí byť chránený pred zimou aby sa to nezopakovalo.

hettinka
26. aug 2018

@jenifer87 u nás sa to tiež vetka snažila rozohnať injekciami, ale žiaľ, mala už problémy aj s vyprázdňovaním, prestala žrať, piť ... asi to závisí od intenzity toho záchvatu. Vydržali sme tak týždeň, ale bolo zo dna na den horšie.

prevenar
26. aug 2018

@lilyianka ..zrejme porazka . tazko povedat ..urcite nejake neurologicke ochorenie , alebo poskodenie mozgu .

to vyzera na nezvratnu vec , ale drzim palce, nech to tak nie je :(

lilyianka
autor
26. aug 2018

@hettinka Tak to je mi veľmi ľúto, ono naša vníma, pozerá na nás, aj vrti chvostom,len akoby ju telo nechcelo poslúchať

@jenifer87 áno mne to tiež tak príde,lebo sa veterinar pýtal na vek,či zle neskocila, neskakala atď...tak ale ona je taký živý pes.... myslela som ,že urobí aj rtg, ale teda nespomenul to..jedine povedal,že možno bude treba ešte jedna príp.dve injekcie a malo by to byť fajn.... napadlo ma,ona sa hrozne rada,hádže do vody a vie tam byť hrozne dlho... aj vo štvrtok tak bola,pár hodín strávila vo vode v priehrade...či to môže mať súvis aj s tým

lilyianka
autor
26. aug 2018

@prevenar práveže ona vníma aj vie čo jej hovoríme, pretože máme určite slová, na kt.ona vždy po svojom reaguje..keď ich poviem teší sa,chvostom vrti, len tie nohy ani za nič neposluchaju

jasminet
26. aug 2018

teraz sa to stalo psovi z rodiny - musel ist na operaciu niekam do trnavy tusim, teraz ma kludovy rezim (klietka) max 10 min prechadzka a to dlhodobo

prevenar
26. aug 2018

@lilyianka to so nevylucuje . v kazdom pripade to konzultuj s lekarom a nie tu. moze to byt XY veci , zverolekar bude vediet najlepsie ..urcite to nie je prvy pripad na svete. vsetko dobre !

fefe123
26. aug 2018

Zavolajte do Trnavy, sú tam veľmi šikovní doktori... vybavenie perfektne ....

fefe123
26. aug 2018

Myslela som veternú na Zavarskej

dkethe
26. aug 2018

stalo sa to mojmu 2x, ked mal 5 rokov. nevedel ani zrat (ochrnuty aj pazerak) a ani sa vyprazdnovat. trvalo to cely mesiac nez sa postavil. nespravna ale pravdepodobnejsia diagnoza bolo autoimunitne ochorenie myozitida. ked sa to stalo druhy krat, testovali to v nemecku kde sa to vylucilo, takze mu aj vysadili vsetky lieky a len sa cakalo aby sa z toho dostal sam - mal infuzky, antibiotika. ked sa zdaloze mu to hrozi treti krat, iny lekar odhadol ako pricinu hypotyreozu, ze totoje veli ojedinely pripad. odvtedy mam psa uz 5 rokov na eutyroxe a je ok.

vela stastia!

jenifer87
26. aug 2018

@lilyianka nášmu dosť pomohla aj infra lampa....skuste prehmatat chrbticu... Náš to mal aj trošku citlive na tom mieste tak sme nahrievali aby sa to uvolnilo... Ale tak keď pozeral veterinar mal by vediet... Držím palce nech je všetko ok

yasmeena
26. aug 2018

zvlastne,v poslednych dnoch sa v mojom okoli toto iste stalo 2 psikom...vraj sa to bude riesit operaciami /udajne nervy a zaseknuta platnicka-hoci ide o mladych psikov/,no ale z mojich skusenosti z minulosti viem,ze to nejako nepomaha,skor na tych psikov z vtedajska bol este zalostnejsi pohlad.kedze fit uz neboli nikdy...mojmu sa to stalo tiez,asi 1,5 dozadu...tiez lezal ako ochrnuty,ale ked som ho na rukach odniesla medzi jeho kamaratov von /nech sa rozluci,fakt vyzeral strasne,tak vtedy mu ocka ziarili...ale to bolo vsetko,pohyb ziadny /...mal lieky proti zapalu...ale doteraz davame velky pozor na pretazenie a chlad,uziva preventivne tbl proti zapalu,aj ked zrovna teraz par dni tiez tazko chodi....

danielahamar
26. aug 2018

Nasa raz zle skocila a ukazalo sa to az po par hodinach, ze nevedela chodit, mohla aj prechladnut, ked hovoris, ze sa kupala

simona162
26. aug 2018

Mojmu sa to stalo v maji v noci som pocula ako skrabe podlahu nevedel sa postavit zadne nohy vobec nefungovali hned rano sme isli na veterinu berie klbovu konsku výživu alavis mam bordo dogu a milgamu ludske lieky dostaval injekcie kolagen a neviem co este rtg potvrdilo opuch na mieche a zle zrasteny stavec ako dlho to mal nevieme ale chvala bohu su tomu tri mesiace zatial chodi ale nesmie behat skakat ziadne schody a vela lezi drzim palce

conspi
26. aug 2018

@lilyianka riešime podobný problém momentálne tretí deň s našim stafordom. Možno budete mať šťastie ako my a zodvihne sa. Nevešajte hlavu 🙂 prvý deň nejedol ani nepil. Druhý deň injekcie a večer sa už napil s pomocou. Dnes ďalšie injekcie a už sa nažral. Na venčenie ho nosíme na rukách keďže bývame na štvrtom bez výťahu ale už pár krokov zvláda. Veterinár hovoril o preťažení takže má kľudový režim.

novana
26. aug 2018

Náš pes tiež zrazu prestal chodiť, ochrnul na všetky štyri, ale hneď bol na infúziách (neviem, čo v nich bolo) a dostal sa z toho. Držím palce a verím, že aj Tvoj psík bude ešte behať. 🙂

simona162
26. aug 2018

A prve dni mi tiez nejedol nechcel ani piskot ani vodu neviem preco potom uz ho to preslo

pininka
26. aug 2018

Nam sa toto stalo pri oboch psov po kliestovi. Veterinar dal hned injekciu a potom este dve a boli ok, treba ist cim skor. Je to babebioza.

lilyianka
autor
26. aug 2018

@prevenar s lekárom som to konzultovala, hneď ráno sme šli k nemu

@fefe123 my chodíme k Pašekovi

@dkethe teraz som si u našej všimla,že aj keď jej dávam piť vodu,proste ju nepije...akoby s jazykom sa nevedela napiť,len si ho tam omočí

novana
26. aug 2018

@lilyianka, dávaj jej vodu injekčnou striekačkou, tak zboku papuľky...

lilyianka
autor
26. aug 2018

@simona162
@conspi dúfam,že sa z toho dostane a nebude to nič vážne a po ďalších injekciach bude ok

simona162
26. aug 2018

Urcite ano treba verit my sme do nasho investovali za vsetky testy a lieky takmer 400€ ale dostal sa z toho sice davame pozor na neho ale chodi

lilyianka
autor
26. aug 2018

@novana nechce nijak...nevieme ju donútiť....ani zboku..normálne ma slzy v očiach...len ja ani neviem či ju niečo boli...ona ani neskuci... len leží a pozerá, pod chvíľou spí

conspi
26. aug 2018

@lilyianka nebojte sa a nemyslite hneď na to najhoršie. Verím, že sa Váš psík z toho dostane.

lilyianka
autor
26. aug 2018

@conspi práveže nemyslíme na najhoršie...aj pri nej sme veselí, aby bola aj ona v pohode

kaia
26. aug 2018

Nas 8 rocny Australsky ovciak takto ostal z nicoho nic ochrnuty. Absolvovali sme rozne vysetrenia, chodili sme na injekcie atd... a po 3 tyzdnoch bez vysledku to 3 rozni Dr. uzavreli ako kolaps miechy 😔.

ebi88
26. aug 2018

Aj nasmu sa to stalo, bol to nejaky zapal nakniec aj ked strasil nas veterinar s horsim, ale po liecbe to preslo.

bibyke
26. aug 2018

Zazili sme to. V noci ma budil pes von s tym ,ze z nicoho nic ochrnul na obe zadne labky. Lekari ho chceli utratit,ze mu niet pomoci. Nakoniec s kuskom stastia sme nasli v kosiciach lekarov,ktory mu hned zistili pricinu ochrnutia,mal nejaky nador alebo vyrastok na mieche,operovali ho a vela vela sme s nim doma museli cvicit zo zaciatku mal zavedeny kateter,a po operacii niekolko dni bol v kosiciach hospitalizovany. Operacia aj s cestou kazdy den za psom dokopy vsetko nas vyslo cca 1000€ ,ale pre nas to nie je len pes,ale clen rodiny a bolo to narocne obdobie,kedze som s nim neustale denne aspon 5x musela cvicit aby chodil,a sice nechodi 100%ne,ale chodi a vtedy ked ochrnul si tahal zadne labky za sebou. Drzim palce nech vasmu psikovi pomozu

novana
26. aug 2018

@bibyke, môžem sa opýtať, kto ho operoval?