Pekný večer maminky, ešte teraz sa trasiem keď si to všetko prehrávam :( ... cca pred hodinkou sa mi zrejme skotúľal synček z postele :( ... píšem zrejme, lebo nechápem ako sa zo stredu postele dostal na zem, pritom z bruška späť na chrbátik sa ešte veľmi nevie prevaliť /iba ak sa mu podarí a ani nevie ako/, čiže neviem ako sa to všetko mohlo stať :( a to všetko za cca 3sekundy čo som bola s nim v izbe, iba som sa otočila k nemu chrbtom :( ... maličký dopadol tváričkou k zemi na koberec, nasledoval plač ... no hneď ako som ho utíšila už sa smial ako keby sa nič ani nestalo /to sa o mne nedá povedať/ ... k lekárovi sme nešli /hlavne kvôli tomu ako malý reaguje, smeje sa/ ... manžel je pracovne mimo a ešte som mu to nehovorila, aby sa nestresoval ... nooo ja som z toho všetkého mimo :( hnevám sa strašne na seba :( vždy ho dávam do stredu postele, aby sa nič také nestalo ... a aj tak sa stalo :( .... maličkého som okúpala, napapal sa a už spinkaaa, tzv. bežná rutina ... je tu maminka s podobným prípadom? :/ ach žienky nemôžem na to nemyslieť :(
myslím, že 90% maminiek má za sebou rovnakú skúsenosť... neboj sa.. sleduj drobčeka a ak bude všetko ok, tak sa nic nedeje.. moj skusil tuto akrobaciu ako 3 mesacny.. doteraz netusim ako
Deti padajú a vždy budú padať. Môžeš dávať akokoľvek pozor, stane sa. Aj môj padol a veľa mamičiek ti napíše to isté. Keď mu nič nie je, tak je to OK.
Mne sa to iste stalo pri dcere. Tiez vo veku cca 4 mesiace (dnes ma 9 rokov) preto si to nepamatam presne…, bolo mi zahadou, ako sa jej to podarilo.
Sledovala som ju potom uz s mojim infarktom, ale javila sa OK, tak sme nikam nesli.
Verim, ze u vas rovnako dobre 🍀❤️
To sa stava, deti su tak nepredvidatelne,ze aj keby si mala 4 pary oci,aj tak si ublizia. Nic si nevycitaj. Ries len pad. Mal nieco cervene na hlave? Lebo ak nie,tak pravdepodobne len dopadol na rucicky a len sa zlakol. Keby padol na hlavu,ma to cervene a aj podliatina by sa mu o chvilu vytvorila. Ak by padol na hlavu,dieta nesmie dalsie 2h spat (keby zaspalo,nezistis,ze stratilo vedomie), sleduj,ci nema rozsirene zrenice,nie je spavy,nevracia. Kazdy uraz hlavy dietata do 1r.by mal vidiet lekar. Kamoskin maly tiez v tomto veku spadol,ale na parkety a javil sa byt v poriadku,nikde nesli a vecer sa mu na cele spravila makka hrca (to je zle,znaci prasknutu lebku). Tak bezali na RTG a mal ju ozaj prasknutu. Potom aj na CT bol a v nemocnici na pozorovani. Ale zrastlo mu to a je uz skolak z neho😉Ja len ze ak padol na hlavu,netreba to podcenovat.
@iwesska a keby nesli na pohotovost, takisto by mu to zrastlo a takisto by mu nic nebolo.. moj ma hrcu cca raz za mesiac ..
Nedavaj ja uz ma postel ani gauc. Najlepsia je zem.. treba len sledovat zrenicky, ci nezvracia.. ale ked bola spokojna a vsetko bolo ok nestrrsuj sa ale nabuduce treba viac predvidat. Drzim prsty
Ak sa o nic neudrel,bude ok.Mne spadli deti viac x... Uz to neberiem ako nieco hrozne..ale ked sa to stslo,som skoro umrela od hrozy. :D
viacero mamin to zazilo, pokial niesi prinom, je dobre aby bol v postielke, odtial ti nema sancu padnut
aj mne sa to stalo , po placi bolo ok , ziaden lekar..neboj sa , keby nieco , inac reaguje 😉 ale jasne, aj ja som mala strach s vycitky 😔 poucenie, ze viac bez priameho dozoru na posteli nie 🙃
@mamamasama aku mas istotu zeby mu nic nebolo ?
Ja sa pridám a súhlasím s odpoveďami. Treba sledovať ale je pravdepodobné že sa viac zľakol ako si ublížil 🍀 moja sa tiež skotulala ako 6 mesačná v noci keď som pri nej spala. Aj mantinel z periny som tam mala a podarilo sa. Ja si dobre pamätám na tie stavy hrôzy a vlastného zlyhania čo som prežívala. Doteraz sa bojím aby sa neskotulala keďže spí stále pri nás. Držím palce aby bol synček v poriadku a nemaj výčitky. To sa stane naozaj takmer každému 🤷♀️ deti sú našťastie celkom odolné 🙂
Aj môj 6 m spadol z postele, obklopený vankúšmi, nechápem dodnes ako sa skotúlal. Dopadol na bok, plakal inzenzivne ale kratučko. Ja som smoklila celý deň. Našťastie mu nič nebolo.
Ďakujem všetkým ... ukľudnili ste ma 🙂 ... no aj tak mám z toho ešte hrôzu :( najhoršie na tom je, že ja som ozaj bola pri ňom :( len som sa otočila a bolo ... ach, snáď bude všetko OK, ako píšete ... dosť ma upokojilo to, že hneď po plači sa smial ... aaa na tváričke a hlavičke nemal nič, možno sa niečo ešte ukáže / aj keď dúfam, že nie/
Nevycitaj si to, stalo sa to asi kazdej jednej z nas...my sme boli s manzelom s nim v izbe obaja a aj tak sa nam skulal z gauca..prve pady su stresujuce ale bude to ok, sleduj ho ale nemalo by mu nic byt
Ja som spadla otcovi zo stola na zem.Nič mi nieje 😁
Ano neboj mojej sestre nedavno spadol takmer 6mesacny takisto z postele a nic mu nebolo. Pokial nema ziadne priznaky napr.zvracanie prudom atd bude urcite v poriadku.
Mne takto padli 2 deti. Prve v noci, ked malo cca 9 mesiacov, nakrmila som ho, grgol, prebalila a spal, odisla som ku dveram hodit plienku (ze do kosa ju dam rano) a uz som len bezala, bol na zemi na ruckach medzi postelou a postielkou, postielka sa odsunula po plavacke...to este bolo v pohode, lebo som videla, ako dopadol. Dcerka, ta mala skoro 6 mesiacov a daco som odbehla za starsim synom, este sa nepretacala intenzivne, bola oblozena vankusmi a predsa spadla. Medzi sedacku a konferencby stolik, nasla som ju na chrbatiku. Tyzden som nespavala...😔 Konzultovala som s neonatologom, neslli sme nikam. Bude mat 6 rokov a tych urazov ona mala uz dost, nastastie nic zlomene, ale pri poslednom raze som myslela, ze mi skonci na voziku, ako spadla zo sedacky na roh stola, rovno krcnou chrbticou trafila roh. Po preskumani sme zistili, ze ten roh trafila nie stavcami, nastastie. To bolo, ked som bola tehotna a zurila korona, v tom najhorsom, myslela som, ze porodim v ten moment. Hroza. Ako sa zena stane mamou, tak uz sa len boji a do smrti sa neprestane. Stale nieco. A najmensi drobec ma 7 mesiacov a uz to zacina byt zaujimave aj s nim...Drzim palce, vyzera, ze to bude ok.
jedna z mala veci, ktore mi mama povedala ako uzitocnu skusenost je, ze kazde dieta raz spadne z postele...otazka je len kedy...mne spadol 9mesacny syn v noci, plac chvilu, udrel si usko, zaspal hned, dalsi den som pozorovala a v poriadku...cloveka to vydesi a mrzi, to je normalne, pokial nevykazuje znamky urazu, tak to prejde...ked zacne chodit, bude mat urazov az az...ale chapem ze si to clovek vycita, naozaj sa to stava bezne
mužovi takto padla 5 mesačná dcéra z gauča...bola v strede a nikdy predtým /ani dlho potom/ sa nepretočila. Len vtedy. Išiel zavrieť okno a už bola na zemi. Tak mi hneď volala a bežali sme na pohotovosť - samozrejme že sa jej driemalo v aute a ja som skoro zomrela od strachu... ale všetko bolo ok 🙂
Mne sa maly skotulal z postele na koberec ako 4,5 mesacny. Vybehla som len z izby a uz som pocula plac, taky iny plac, tak mi bolo jasne, ze nieco nie je v poriadku. Nasla som ho pri posteli na brusku. Krvi by sa mi vtedy nedorezal. Malemu nic nebolo, nemal ziadnu ranu, nenasla som nic, co by nasvedcovalo, ze by sa niekde udrel, skor sa len zlakol, po chvilke sa hned ukludnil. Mna vtedy tak zostresoval manzel, ze som s nim pre istotu k dr skocila. Uz sestricka v cakarni mi hovorila, ze jej baby jej tiez popadali obe a doktorka detto. Ocividne som ich (hlavne doktorku) trochu pobavila, ze som prisla 😀 No co uz, prvomatka 😀
Strasne vycitky som mala, maleho som este tak dva dni viac pozorovala, ale vsetko bolo ok. Od vtedy som ho uz sameho na posteli nenechavala, ked som potrebovala odbehnut, vzdy som ho uz radsej davala na zem na hraciu podlozku.
Mne dcérka spadla 1x tiež ako polročná, ja som na kraj postele dávala aj paplony, aby mala zábranu a aj tak spadla. Tiež som si to vyčítala, ale sledovala som ju a všetko bolo v poriadku. Takže sa nebojte, všetko bude dobré 🙂
Klud. Toto sa stalo a stane vela zenam.. hlavne prvorodickam myslia si ze dieta nedokaze sa dostat na kraj postele a pritom.. no aj mne sa to stalo. Tiez som bola mimo.. nevycitaj si nic, uz vies ze je dieta pohyblivejsie a budes si na to davat pozor 🙂
Juj,neboj, toto sa stane veľa detičkám. A Tvoj spadol na koberec, o to lepšie. Ja si myslím,že je úplne v poriadku. Držím palce!
Úprimne? nepoznám maminku ktorej dieťatko by aspoň raz nespadlo z postele..mne raz mama povedala ako útechu, že deti padajú ako jablká zo stromu..obidve detičky mi žiaľ spadli..vtedy som sa cítila rovnako ako ty..pokiaľ reaguje, správa sa ako predtým, má rovnako veľké zreničky keď na ne zasvietiš a negrcká malo by to byť OK..len si ho pre istotu posleduj🍀😘
Juuuj, neboj, stalo sa takmer kazdej 😊 si super mamina, taketo veci sa stavaju, neovplyvnis, takych padov, modrin, hrci, toho este bude! Padol na makke, na koberec, tvarou dolu.. neudrel si hlavu zozadu, nespadol na ziadnu hranu, spraval sa ok, noc mu nebude, naozaj neboj! Do buducna, ked ti spadne, treba odsledovat, ci reaguju zrenicky, ci nie je ospaly zrazu, ci nevracia.. vela stastia a dobru noc 🍀
Hlavne kľud. To , že plakal je dobre, lebo reagoval. Mne sa to tiež stalo, že som dala malého spať do stredu postele, oblozila som ho dookola s vankusmi a paplonmi a išla som do kúpeľne a zrazu plač a prídem a on na zemi. Tiež mohol mať okolo pol roka. No ja som utekala na pohotovost, lebo mi to nedalo. Radšej tam pôjdem 1000 krát zbytočne ako raz nie a niečo by sa malo stať. Každopádne RTG mu nerobili, lebo to žiarenia nie je dobre pre také malé deti. Tak ma poslali domov, že ho mám sledovať. Ci nemá nejako jednu zrenicu viac zvacsenu od druhej alebo ci nejako viac negrcka ..tak si ho sleduj aj ty takto a keby sa ti niečo nepozdavalo chod na tu pohotovost. A po tomto zážitku radšej dávaj bábo už do postieľky spinkať. Ja som to robila potom tak, že zapísalo na posteli a preložila som do postieľky. A postupne som učila zaspávať v postieľke
Ojoj, deti budú padať. Ako sa vraví sú len dve skupiny rodičov, taki, ktorým už dieťa spadlo a taki, ktorým ešte len spadne. Ale vážne, pokiaľ hneď potom plakal, čo je dobrý signál, nevracia, reaguje normálne, nemá inak zrenicky, nie je malatny, tak je to ok. Sleduj ho, nám doktorka povedala ze 24 hodín stačí. Ze deti sú u spôsobené na pády, proste sa to stáva. Samozrejme ze snažiť sa znížiť riziko (ohrádka, postieľka, odstrániť nebezpečné veci z okolia) ale nezabránis úplne, aby sa to nestalo, keď začne chodiť, tiež budú pády...
Nás takýto pád v bábätkovskom veku našťastie obišiel ale bolo tých pádov kde som aj nespala len celú noc sledovala a všetko si vyčítala. Nedá sa tomu vždy zabrániť. Moja ma síce podstatne viac ale včera mala tiež nepekný pád a vôbec ma nenapadlo,že si tam môže ublížiť. Bolo to na ihrisku a tým tunelom liezla snáď milión krát. Aj hrca bola. Celý deň som sa tak bála a sledovala som ju aj v noci. Keď prešiel plač už bola v pohode ale mne by sa krvi nedorezal.
Mne tiež moja malinká spadla s gauča. A koberec tiež netuším ako sa jej to podarilo tiež v 6 mesiacoch nešla som snou doktorke pre tú istú reakciu s odstupom času si myslím že plač bol len kvôli tomu že sa zľakla ale napriek tomu som to na poradni doktorke spomenula a tá má ukludnila že sa nemusím báť že babetka sú pružné a pokiaľ padne na koberci alebo na drevenej podlahe tak na 99 % sa mu nič nestane morské by to bolo z dlažbou takže sa vôbec nemusíš báť len ho pozoruje či nezostane Malatny alebo či nezačne grckat inak si myslím že bude v poriadku moja má teraz 9 mesiacov a keďže skúša vstávať ku všetkému tak tie pády sú drsnejšie a tým sa žiaľ nedá zrejme zabrániť tak držím palceky a hlavne buď kľudná nieje to nič hrozne