Pád v škôlke

cruz741
14. dec 2016

Ahojte..Dnes syn spadol v škôlke v herni na koberec,odrel si koleno,ruku a buchol si aj hlavu..Podla jeho slov..Učiteľka pád nevidela..Odvtedy sa už nehral len sedel..Akonáhle sme prišli domov zaspal..Keďže už máme skúsenosti s otrasom mozgu ked bol menší a spadol z postele,bojím sa že to môže byť zas..Teraz ale nezvracal..vníma,trafil si prstom na nos,zrenice ma rovnake..len je spavý..Som na vážkach..Ísť,neísť do nemocnice?..Určite by si nás tam nechali..Žial u nas to nejde, ze spravia Ct a ak vylúčia otras mozgu tak sa môže isť domov..Ďakujem za skúsenosti a povzbudenie..

simsalabim
14. dec 2016

@cruz741 radsej by som isla zbytocne, ako to potom lutovat. Ta spavost by ma znepokojovala.

tajka1986
14. dec 2016

@cruz741 radsej ist a zostat ako si potom vycitat ze si mohla nieco spravit a nespravila. Ci?

tajka1986
14. dec 2016

@cruz741 a urcite by som to riesila aj s ucitelkou. Na co tam potom je,ked nevidela pad? Ja ked urobim v robote chybu idem do basy,ked urobi ucitelka pruser budeme sa tvarit ze "ved nevidela"?

timea7
14. dec 2016

@cruz741 ja by som radšej išla, aj keď popis pádu otrasu mozgu nenasvedčuje, ale radšej päť krát zbytočne, ako raz neskoro. Nepotrebuješ nejaké komplikácie na Vianoce.

timea7
14. dec 2016

@tajka1986 už si bola niekedy v živote v škôlke? Mala si na starosti vyše dvadsať detí? Vieš o tom, že učiteľka je tam sama? Ide na WC utrieť jedno dieťa a vyše dvadsať je chvíľu v triede bez nej. A to viac krát denne. Aj keď je v triede, nie je možné zároveň sledovať všetky deti nonstop.

havana_frost
14. dec 2016

Hmm tak ja by som zase do nemocnice nešla.. sleduj ho, ak sa už nič iné nestane, bude v pohode. Presedíš tam pol dňa, prípadne ťa, ako hovoríš, hospitalizujú a budú sa na teba kukať ako na hysterku.

cruz741
autor
14. dec 2016

Ďakujem..Práve sa zobudil,tak ho idem "testovať.".Počkám na muža a uvidím..ale asi predsa len pôjdem..

timea7
14. dec 2016

@cruz741 držím palce, aby bolo všetko v poriadku

tajka1986
14. dec 2016

@timea7 bola. Mna ako matku zaujima jedine to,aby sa mi decko vratilo zo skolky zive a zdrave. To ze je tam jedna na tolko deti,neni moj problem

timea7
14. dec 2016

@tajka1986 bohužiaľ, nie je to ani problém učiteľky, ona nie je zriaďovateľom, ani neschvaľovala vyhlášku o MŠ. Inak som tiež matka.

katrinka8
14. dec 2016

@cruz741 - a kedy sa mu to stalo? Doobeda alebo poobede? Ak to bolo dávnejšie, tak vari by sa mu už niečo prejavilo, ak sa niečo stalo, či?

anjelicek26
14. dec 2016

Ja len ze dieta kydne a ublizi si aj ked tam matka je a casto meter od neho.. Nie to ucitelka s 20 detmi ze ano. Stane sa. Ak si drobec udrel ruku a koleno tak padol na bok resp. sa zachytil takze by som to kriticky nevidela s otrasom mozgu, ale sleduj si ho.

jana_eyre
14. dec 2016

@tajka1986 mne tiez minule dcéra padla na hlavu a nevidela som to, mala by som ist do basy? 😶

tajka1986
14. dec 2016

@jana_eyre to si vyries sama so sebou,tvoje dieta. Je zodpovedna za zdravie deti jej zverenych,neporovnavaj to.

cruz741
autor
14. dec 2016

Tak baby..už sme pobalení..ideme,keďže uz aj zvracal..Skúsim to poriesiť ambulantne,aby spravili Ct..ale to asi nepôjde..Ešte sa opýtam..ak podľa bydliska patrim do nemocnice Brezno,ale detske oddelenie tam nič moc,v Banskej Bystrici sú povinní ma zobrať?

siska53
14. dec 2016

@cruz741 Radsej chodte.. No urcite trvaj na tom,aby to dali do knihy urazov a hned. Oni taketo veci maju pisat. Vsetko vidiet nemozu ucitelky,to ano,ale ked deti im.nepovedia ale rodicom ano,tak to hlaste hned ucitelkam .

timea7
14. dec 2016

@cruz741 no to zvracanie sa mi nepáči, asi by som na tvojom mieste išla rovno do BB, určite ťa s malým dieťaťom nevyhodia.

timea7
14. dec 2016

@siska53 učiteľky by to mali mať už zapísané, bez ohľadu na to, ako to dopadne.

janinah
14. dec 2016

lekarska komora by mala dať konikovi nejaku medailu,porieši tu za nich polovicu pacientov....
a teraz vážne,ak ti tu trebars 20 bab napíše,že je to ok,tak posluchneš a nechaš doma dieťa s otrasom mozgu,lebo konik?take prípady su vysoko individualne,niekto spadne z troch metrov a nič,niekto sa pošmykne a otras mozgu jak vyšitý.....čiže skusenosti inych su ti na figu...netestuj,si laik,ber dieťa a smer pohotovosť,možno vas tam ozaj nechaju no a čo?

lili007
14. dec 2016

Držím palce. Ak je ospalý a zvracal určite treba ísť na pohotovosť. Ako píšu baby, radšej sa viac krát zbytočne prejsť ako to raz podceniť...samozrejme ak máte takú možnosť. Známy totiž bývajú v malej dedinke 40km od najbližšej nemocnice a bez auta. Tam veľa možností na rozmýšľanie nie je☹
Učiteľky netreba obviňovať. Sama mám dve školkárske deti a pomaly prenikám do sveta učiteliek. Poviem Vám majú toho dosť, sama by som to nezvládla lepšie.
Predstavte si 25detí, niektoré na wc, iné pri hre, ďalšie sa prezliekajúce lebo sa obliali, pocikali atď, ďalšie dve plačú, ďalšie sa začnú naháňať, no hrúza🙂
Držím Vám palce nech to dobre dopadne. Ja som mala otras mozgu dokonca so zdvojeným videním. Skontrolovali lebku a krvácanie ale pustili ma domov do kludového režimu.

timea7
14. dec 2016

@tajka1986 ešte taký detail - máš pocit, že niektorá učiteľka je šťastná, ak sa dieťaťu, ktoré jej bolo zverené niečo stane? A o tie zverené deti sa bojíš päť krát toľko, ako o svoje, ale to by si pochopila až potom, ak by si sa v tej škôlke aspoň mesiac o tie deti starala.

janinah
14. dec 2016

@timea7 bola som svedkom ako si dieťa v školke pricviklo prštek do dverí a stála som tam ja aj učiteľko pol metra od neho ..a nezabránili sme tomu,neviem ako by sme mali...a poslednný članok pršteka bol zlomený a matka robila cirkus...učiteľkou by som nebola ani za 3000plat a skláňam sa pred nimi po zem,mať na toto energiu,nervy,vedmosti,skúsenosti....a pri dnešných rodičoch fakt byť učiteľom je odvaha

veronika_e
14. dec 2016

Tiez sa cudujem ako vedia byt matky hystericke ale tak vidno ze tato mamicka je v pohode len sa zlakla. Ja by som tiez nerobila ucitelku a to nikde v statnej skole ani skolke. Deti su neposedne a rodicia casto reaguju ako keby ani nezili s nimi v jednej domacnosti..."coooo to urcite neurobilo moje dieta"....roztrhla by som ich

timea7
14. dec 2016

@janinah tak, ako matka by som tiež nebola nadšená, ale robiť cirkus? K čomu je to dobré? Pri tom počte detí, aký v škôlkach na jednu učiteľku je, sa tomu skrátka vždy zabrániť nedá. A zase každé povolanie má svoje výhody aj nevýhody, mne tie deti dobíjajú baterky a nedovolia mi zostarnúť (alebo si to len nahováram) a rodičia? No ja mám asi šťastie na fajn rodičov.

@veronika_e s rodičmi to v 98% ide v pohode a tie zvyšné percentá nájdeš v každej vzorke ľudí, takže s nimi treba rátať. 😉 Inak v škole by som nerobila učiteľku ani ja.

zuanach
14. dec 2016

@cruz741 snad budete v poriadku, ozvi sa pptom, ako ste dopadli, ja mam maleho neposedneho, kazdu chvilu sa odniekial strieska a to som pri nom doma, uz teraz lutujem ucitelky v skolke, ked tam nastupi.....

veronika_e
14. dec 2016

@timea7 ale aj tak klobuk dole ja dufam ze ja taka nebudem :D teda nikto normalny nemoze robit taketo sceny a nech si o mne mamicky myslia co chcu kludne by som im to niekde aj bola schopna do oci povedat ze nie su normalne 😀 lebo ja uz teraz lubim svoje dieta ale zasa nie robit zo seba dolezitu za kazdu cenuako keby nikto nikde nepadol

timea7
14. dec 2016

@veronika_e pozri,keď chce niekto robiť scény, nech robí, ibaže ja odmietam robiť obecenstvo. Som prístupná každému rozhovoru, každému návrhu, podnetu, nie som neomylná, to je celé.

janinah
14. dec 2016

@timea7 v našej škole nechce učiť ani moja dcéra,tak sa odtrepala toť za roh- do Kolumbie učiť🙂
ja som jedinýkrát bola s detiskami v švp ako zdravotník a nikdy viac,ohluchla som skoro a tiež som nevedela kde skôr oči hodiť a chrániť ich pred úrazom..

ask
14. dec 2016

@cruz741 Drzim palce nech ste o.k.

timea7
14. dec 2016

@janinah no so školákmi do školy v prírode, alebo čo i len ne výlet - nikdy...