Ahojte,maly mi pri vareni odbehol do druhej izby a vzapeti som pocula buchot a rev,dobehla som a bol pri radiatori,plakal,ked som ho zobrala na ruky,plakal este chvilu.na hlavicke mal priehlbinu od radiatora,ziadna krv,nic.potom mu tam nabehla bozula.napapal sa,trocha este pohral a zaspal.nemoze mat otras mozgu?bojim sa o neho..uz. hodinku spinka bez zmeny polohy..
Jednoznacne k lekarovi, teraz moze byt v pohode a o chvilu moze byt zle. Pre istotu zajdi s nim, budes aj ty spokojnejsia.
@lienkavalter ahoj, toto je jednoznacne na pohotovost, urobia mu rtg a este ho budes 2-3 dni pozorovat. Ak nevracal ani nema ine priznaky otrasu mozgu, tak vas zrejme pustia domov. Necitaj uz co ti tu budu pisat, lebo v takychto pripadoch tu vzdy mamicky zvozia, ale pories cim skor tu pohotovost.
@nikawero12 vdaka za mudre reci,ja som chcela vediet,ci niekomu sa nieco podobne nestalo a ako to dopadlo.pisala som ze este spi!
@lienkavalter je uplne jedno, ci sa nieco podobne niekomu stalo, alebo nie ... na dialku neordinuje ani lekar, sotva Ti tu niekto odhadne, ako sa to bude u vas dalej vyvijat 😉 ... ak mas obavy, tak na pohotovosti Ti ho pozrie lekar a ten ma isto viac skusenosti, navyse dieta bude vidiet 😉
@lienkavalter ak si chcela vedieť, či sa niekomu niečo podobné nestalo, tak si mala inak položiť otázku. Tvoja otázka znela: "nemoze mat otras mozgu?"... A ja som ti na ňu odpovedala, takže sa teraz neurážaj.
@lienkavalter ako je stary? jemne by som ho skusila zobudit, resp. ci aspon zmeni polohu. Nemal by teraz spat nejako dlho, teda nie dlhsie ako obvykle. A po zobudeni na pohotovost... Ono je uplne jedno, ci ti tu niekto napise, ze sa mu stalo podobne a nic sa nestalo. Pretoze to nebol presne rovnaky pad, nebolo to to iste dieta. Aj v debatach typu "padlo mi dieta z postele" je vela pribehov, ale s roznymi koncami.
Dieta treba pozorovat (spravanie, reakcie, vracanie, apod.) a nesmie zaspat, lebo by ste zmeny, ktore mozu znamenat otras mozgu, nezaznamenali. Ja osobne by som ho radsej zobudila a isla k lekarovi. Vela zalezi od toho, ako stare je dietatko a akou intenzitou sa udrelo. Kedze ste pad nevideli, neviete ani vy zhodnotit silu narazu. Pre istotu by som na Vasom mieste urcite riesila pohotovost.
@lienkavalter Kamaratkinej dcerke sa to stalo, tresla sa o taky stary rebrovy radiator, mala aj ranku na hlave, spravili rtg, bola pri vedomi, nevracala, tak ich poslali z pohotovosti domov.
@lienkavalter ja neviem, ci moze alebo nemoze mat otras mozgu, ale keby som sla na pohotovost po kazdom udere do hlavy, tak by sme tam chodili kazdy den
mne sa tiez synator udrie zasadne ked je unaveny, pred spankom, nikdy ma ani nenapadlo ho kvoli tomu budit
podla mna treba sledovat zmeny spravania, ked sa zobudi, tak sledovat, ci su zrenice rovnako velke a ci dieta nezvracia, aspon tak to robim ja a deti mi stale ziju, hoci nepeknych uderov do hlavy uz mali neurekom
@lienkavalter Ma priehlbinu na hlavicke?alebo opuch v mieste a otlacene od radiatora ? vracal? mihaju mu oci? ma rozlicnu velkost zrenic? ma zmenene spravanie(apatia al. podrazdenost)? mal zmenu vedomia?(nadmerna ospalost alebo opak, od urazu) poruchy rovnovahy? Su to priznaky ci uz otrasu mozgu alebo poskodenia mozgu. Ak ma nejake z tych priznakov,odporucam ist na pohotovost.
aj mojej dcérke sa to stalo. Hrozná bozula narástla, nemohla som to ani chytiť, bolo mi z toho zle. Pozorovala som ju, všetko bolo OK. Ja som s tým nikam nešla.
@anaha vdaka,za priznaky,nemala som paru ake so pri otrase.nema nic z toho.akurat po udere bola priehlbina,no teraz uz tam ma cervenu hrcu.spal rovnako dlho ako obvykle,beha smeje sa,nezvracal,ani nic,takze zrejme ho budem pozorovat.vdaka pekne za radu 🙂
No ja som dva krat isla po pade na pohotovost a uz by som asi nesla.. aj tak sa budu pytat, ci bolo dieta v bezvedomi, alebo plakalo.. ako dlho atd.. nezvracalo... RTG chceli robit oba razy, ani raz ho nespravili (udrzte tam dieta)... mala si pochodila, s chirurgom pokreslila a isli sme domov ;) Keby mal nejake priznaky so skor opisovanych urcite by som tam zbehla.. ale... ;)
@lienkavalter A my na MK to máme odkiaľ vedieť, či nemá otras mozgu? Veď telepaticky sa to nedá zistiť. Ak máš pochybnosti, choď na pohotovosť.