Dcéra 10 rokov spadla na dovolenke na Tom skakacom hrade na vode,a rovno medzi nohy,😭😭mala to červené ošúchané,dala som dezinfekciu aj more asi vydenzifikivala .Už je to týždeň aj niečo a takto to vyzerá viď foto,neviem ísť k lekárovi a k akému? Kožné? Či pediatria? Bojím sa či sa nemôže niečo stať s tým😭neboli ju to ani keď si udrela ide iba o to červené ,myslím že to ani nehnisa😭čo by ste robili? Vdaka
Má podliatiny a nevidím hnis ani zápal.Stači k pediatrovi to ukázať.To sa zahojí.Treba však skontrolovať genitálie.A chodiť čo najviac navoľno v šatách bez gatiek,ak je doma. a spať len v nočnej košeli.
@janinah ako skontrolovať genitálie? Ja či odborné dr? Ja som jej trošku pozrela nič som dnu nevidela ani ju neboli,dávam aj aloe first
pediater nech pozrie zvonka a ak on usúdi,tak prípadne gynekologia...čisto "pre istotu"
ma to hrozne podla mna...cim skor zaobstaraj bio lampu a sviet
@gelifil máme doma biolampu ,toa nenapadlo,pomáha aj na to?
Ziadnu biolampu. Kup v lekarni betadine a mast zo striebrom. Najskor to ocisti betadinom, nesuchaj a daj na stvorec (kupi v lekarni) betadine a na to tu mast a prelep to. Staci rano vecer. Za 2 tyzdne sa to zahoji. Taketo rany osetrujeme nasim seniorom. Ma to v okoli zapalene. Betadine dezinfikuje a mast premasti takze rana nebude mokvat.
@modrykolibrik betadine dávam ok opýtam sa v lekárni,ale skočím radšej k dr aby som nestresovala
Podla mna ta cervena koza okolo ran je vsetko zapalena. Urcite by som to isla dat skontrolovat.
samozrejme, maju ju v kazdej poriadnej koznej ambulancii
a lepit by som to nelepila...kazda rana sa najlepsie hoji na vzduchu...praveze by som co najviac vetrala...aj poporodne sitie sa nebalzamuje
@gelifil taketo rany prelepujeme bezne. Podstatou je aby na rany posobil krem nestaci to natriet. Navyse Betadine zafarbi vsetko a neda sa oprat preto ten prelep
No tak sme boli radšej u dr na koznom a dobre som urobila,je už z toho impetigo😭má fucidun a antibiotiká.
Dobre ze si isla a dakujem ze si dala vediet. Moze pomoct inym co tuto diskusiu najdu.
@andreatytler áno aj ja ďakujem za rady