Pád na skákacom hrade

2. aug 2023

Dcéra 10 rokov spadla na dovolenke na Tom skakacom hrade na vode,a rovno medzi nohy,😭😭mala to červené ošúchané,dala som dezinfekciu aj more asi vydenzifikivala .Už je to týždeň aj niečo a takto to vyzerá viď foto,neviem ísť k lekárovi a k akému? Kožné? Či pediatria? Bojím sa či sa nemôže niečo stať s tým😭neboli ju to ani keď si udrela ide iba o to červené ,myslím že to ani nehnisa😭čo by ste robili? Vdaka

autor
2. aug 2023
janinah
2. aug 2023

Má podliatiny a nevidím hnis ani zápal.Stači k pediatrovi to ukázať.To sa zahojí.Treba však skontrolovať genitálie.A chodiť čo najviac navoľno v šatách bez gatiek,ak je doma. a spať len v nočnej košeli.

autor
2. aug 2023

@janinah ako skontrolovať genitálie? Ja či odborné dr? Ja som jej trošku pozrela nič som dnu nevidela ani ju neboli,dávam aj aloe first

janinah
2. aug 2023

pediater nech pozrie zvonka a ak on usúdi,tak prípadne gynekologia...čisto "pre istotu"

gelifil
2. aug 2023

ma to hrozne podla mna...cim skor zaobstaraj bio lampu a sviet

autor
2. aug 2023

@gelifil máme doma biolampu ,toa nenapadlo,pomáha aj na to?

modrykolibrik
2. aug 2023

Ziadnu biolampu. Kup v lekarni betadine a mast zo striebrom. Najskor to ocisti betadinom, nesuchaj a daj na stvorec (kupi v lekarni) betadine a na to tu mast a prelep to. Staci rano vecer. Za 2 tyzdne sa to zahoji. Taketo rany osetrujeme nasim seniorom. Ma to v okoli zapalene. Betadine dezinfikuje a mast premasti takze rana nebude mokvat.

autor
2. aug 2023

@modrykolibrik betadine dávam ok opýtam sa v lekárni,ale skočím radšej k dr aby som nestresovala

andreatytler
3. aug 2023

Podla mna ta cervena koza okolo ran je vsetko zapalena. Urcite by som to isla dat skontrolovat.

gelifil
3. aug 2023

samozrejme, maju ju v kazdej poriadnej koznej ambulancii

gelifil
3. aug 2023

a lepit by som to nelepila...kazda rana sa najlepsie hoji na vzduchu...praveze by som co najviac vetrala...aj poporodne sitie sa nebalzamuje

modrykolibrik
3. aug 2023

@gelifil taketo rany prelepujeme bezne. Podstatou je aby na rany posobil krem nestaci to natriet. Navyse Betadine zafarbi vsetko a neda sa oprat preto ten prelep

autor
3. aug 2023

No tak sme boli radšej u dr na koznom a dobre som urobila,je už z toho impetigo😭má fucidun a antibiotiká.

andreatytler
3. aug 2023

Dobre ze si isla a dakujem ze si dala vediet. Moze pomoct inym co tuto diskusiu najdu.

autor
3. aug 2023

@andreatytler áno aj ja ďakujem za rady