Ahojte, mam prvu dcerku, ma 7 mesiacov, uz sedka a hra sa, dnes rano sa zosedu hodila do zadu na hlavicku a tak nestastne, ze hlavickou padla akurat nie na podlozku na ktorej sedi, ale rovno na plavajucu podlahu. Mohlo sa jej nieco vazne stat? Mate s tym skusenosti? Pozorujem ju, ale vyzera celkom vpohode, len dost plakala ked sa udrela. Moze mat z toho otras mozgu? Strasne sa o nu bojim, keby sa jej nieco stalo asi to neprezijem.
@damuska aj ja chápem tvoje obavy...no myslím si že ak sedela na zemi a jednoducho len spadla dozadu... tak by sa jej nemalo nič stať..určite poznáš že deti sú gumené... všetci to hovoria a podľa mňa je to jedna veľká pravda... naša už má teraz 3,5 roka no čo sa ona naudierala a naváľala....takk to by bolo teda úrazov 😀 neboj nič jej nebude...ale pozoruj pre istotu
Ahoj,moj najstarsi synator.takto bezne padal aj vonku,kedze on sa pri pade neeohol a nespadol tak na zadok s plienkou ale rovno na chrbatik a hlavicku...dnes ma uz 15 rokov a puberta jedna radost...zeby z tych padov?🙂)))
dakujem krasne, trosku ste ma upokojili, som si myslela, ze dam na nu vzdy pozor ale to sa asi neda 🙂
@damuska ahoj, nemusis sa bat, stava sa to skoro kazdemu.. moj maly bol take sidlo, ze ked mal 5mesiacov prevratil sa v kociku dozadu aj s celym kocikom a tiez spadol na hlavu. vyzeralo to strasne, plakal, bala som sa o nho tak ako ty teraz ale nebolo mu nic, ako som ho zdvihla zo zeme tak prestal plakat 🙂 tiez som ho este pozorovala ak by sa nieco prejavilo, ale nic... ani len modrinu ani hrcu nemal, len na chvilku mal cervene miesto 🙂
Neboj mne mala ked zacinala behat strasne nestastne padla na temeno hlavy na dlazbu strasne som sa bala aj som ju pozorovala, ale nastatie vsetko bolo v poriadku.
@damuska posleduj, do 3 hodín keď nebude vrackať a ospalá, tak je všetko OK.... inak nie je prvá ani posledná.... náš sused spadol zo sedačky na dlažbu, keď mal 5 mesiacov.... náš - aby si snáď nezávideli pár dní nato taktiež spadol zo sedačky a rovno na hlavičku. A dokonca aj kamoškinej pediatričke sa to stalo zo svojou ratolesťou...
moj brat, a sesternicina dcerka i syn si to prezili, tak na to nie je univerzalna odpoved, treba sledovat, ci nie je placliva, ci nespi viac ako obvikle, ci nevracia, ak mas pochybnosti chod k lekarovi, vo velmi ojedinelych pripadoch dochadza k otrasu mozgu alebo vnutrolebecnemu krvacaniu, no nastastie sa to nedeje pri kazdom pade...drzim palce
@damuska ak dost plakala a nebadas ziadne zmeny, tak sa nemusis strachovat 😉. Zazila som dieta, co nestastne padlo na beton vonku, hlavu si buchlo na boku v oblasti spankov a ani nemuklo, vyvrateny pohlad do hora, zacalo zaspavat, nereagovalo...no hroza. Ak dieta place a normalne reaguje, tak by malo byt vsetko v poriadku. Ked neplace, je zle...
@livkazv Som zvedavá..nenapísali ste nič bližšie..aj my máme s pádmi a údermi skúsenosti...až sa nikedy pýtam,či aj iné deti sú také"nestastné"ako to naše..,ale vela x sa tomu zabranit nedá-zial..zatial sme to chválabohu v poho prežili,ale nebolo mi velax všetko jedno,lebo náš malý je velké šidlo..🙂
je mi to luto.........strasné...jako ste to Livka zbadali,tým točením hlávky?Kolko mal synček vtedy rokov?A co bola příčina?neviete iste... ako sa mate?Ako sa ujala liečba?
ahoj,nemusis sa bat ak negrckal a neplace opakovane ze ho to boli tak sa nic nestalo...neplas sa zbytocne...moja mala ma 2 roky, pred 4 mesiacmi spadla v obyvacke a udrela si hlavicku do stola. Velmi sa rozplakala az sa dogrcala,utekali sme na pohotovost,poslali nas do nemocnice kde nas nechali na pozorovani 5 dni....islo ma tam slak trafit,samozrejme tatino nemohol ist vraj lebo je chlap tak som tam musela snou ostat ja a popritom som mala doma dvojmesacneho maleho....to boli strasne dni,bala som sa ci malej nieco nezbadaju, popritom o maleho co sa doma deje ( svokra tu bola). Ale chvalabohu vsetko dobre dopadlo🙂
@damuska chapem ta,ze si sa zlakla....popozoruj ju...iba ty vies asi odhadnut,ako silno sa mohla asi udriet....takze ak mas pochubnosti,chod k lekarovi...ja som si s mojim sidlom zazila uz dost....a niektore pady som riesila iba pozorovanim...ale naozaj iba ty vies odhadnut silu toho padu,resp.uderu.