Pád dieťatka zo sedu. Stalo sa vám to?

nikusssik
8. jan 2014

ahojte, spadlo vám niekedy dieťatko zo sedu dozadu na hlavičku? našej sa to dnes stalo, neplakala vôbec, pokračovala ďalej v štvornožkovaní, ako keby nič...vie sa už posadiť sama, neviem ani ako sa jej to podarilo, lebo už sa jej to nestáva...hrala sa s vankúšom a zrazu bác dozadu na chlpatý koberec...bojím sa, ale malá vyzerá byť ako vždy, akčná a veselá...

mahmulienka
8. jan 2014

🙂 ze niekedy 🙂 starsej sa to stavalo pravidelne, nech bola oblozena vankusmi ako chcela, vzdy si nasla nejaku medzeru a zrubala sa zo sedu dozadu a prask. mladsia uz bola na tom lepsie, ale tiez by som sa pousmiala nad pouzitim slovka 'niekedy'. neviem, ako stare mas dietko, moje maju 4 a 2 a su uplne v poriadku, aj vzdy boli. pokial to nie je pad z nejakej vysky, z gauca (ale aj take u nas bolo, zo sedu, z gauca prask dozadu, zdvihla sa a odkracala) a pokial sa ti javi dietatko v poriadku, nie je malatne, nema zvlastne pohyby oci, nemas si preco robit starosti. vsetko dobre

katy1979
8. jan 2014

Takychto padov a zaduneni este bude. Presne tak treba sledovat ci nie je malatna a ocka pozriet ci nezvracia. Nasim som povedala len bum a neriesila a padov v ich veku sa da pocitat na desiatky ak nie na stovky.

moni244
8. jan 2014

jasné, my idete mať v nedeľu rok a odvtedy, ako sa začala otáčať z chrbátika na bruško a naspäť si pravidelne búchala hlavu, kým na to došla, to isté, keď začala sedieť, štvornožkovať, chodiť, aj teraz sa jej to stane pár krát za deň

cerez
8. jan 2014

Áno, stalo sa. Joj a potom veľké večerné výčitky pred spaním "čo som to za matku"! Niekedy sa ale fakt môže mamina aj pokrájať a striehnuť na svoje dítko, a aj tak sa stane.

lalaboo
9. jan 2014

ajajaaaj, denno-denne, to neustriehnes, so slobodou v pohybe prichadzaju aj pady...to by som jej musela byt nonstop za zadkom, alebo ju nechat v bezpecnej makkej postielke cely den 🙂

miku1
16. jan 2014

Počkaj, keď začne chodiť, to už len vtedy budú pády 🙂

kochanka
16. jan 2014

Nech sa snažíš akokoľvek tomu nezabrániš. Čím viac jej budeš behať za zadkom tým viac nehôd bude. My sme mali dunenie každu chvíľu a keď začala chodiť sa mi dokonca rozbehla oproti stene až ju odhodilo naštastie nemala na počudovanie ani hrču

dahra
16. jan 2014

Pády budú, tomu sa nevyhneš, ale zasa na bežnom poriadku sme to u syna nemali. Dcere sa este nepodarilo capnut, kedze nemam iba ju, tak viem, že na 100% vsade nevidim, ked odbieham, je vzdy v ohrádke. Ked viem, že som v izbe, je na zemi s malym a poocku napr. popri varení stále kontrolujem úroven nebezpecenstva 🙂 Iba 2-3x trosinku pri otáčaní z bruška na chrbát buchlo, ale to neplakala, takze to nemohlo byt také zlé, ako znelo. Decká, čo stvornozkujú, maju tendenciu naklanat sa dopredu, uz aj ked sa vedia sami posadiť a nepadajú tolko na chrbát. segrin malý stvornozkovala ako 5 mesacny, ako 7 mesacny uz pekne stál pri gauci a vyssich veciach, no a zvykol sa rovno zo stoja pustit na zem. Segra pri nom doslova non-stop (nie je sama, takze ma na krku len starostlivost o krpca), aj tak sa stalo a neustrazila. Casto sa ani neudrel, bo ho chytila, ale reval - teraz mu taha na 9ty mesiac a konecne zistil, ze ked sa spusti zo stoja na kolená, vyhne sa pádom. 🙂 t