ahojte, spadlo vám niekedy dieťatko zo sedu dozadu na hlavičku? našej sa to dnes stalo, neplakala vôbec, pokračovala ďalej v štvornožkovaní, ako keby nič...vie sa už posadiť sama, neviem ani ako sa jej to podarilo, lebo už sa jej to nestáva...hrala sa s vankúšom a zrazu bác dozadu na chlpatý koberec...bojím sa, ale malá vyzerá byť ako vždy, akčná a veselá...
Takychto padov a zaduneni este bude. Presne tak treba sledovat ci nie je malatna a ocka pozriet ci nezvracia. Nasim som povedala len bum a neriesila a padov v ich veku sa da pocitat na desiatky ak nie na stovky.
jasné, my idete mať v nedeľu rok a odvtedy, ako sa začala otáčať z chrbátika na bruško a naspäť si pravidelne búchala hlavu, kým na to došla, to isté, keď začala sedieť, štvornožkovať, chodiť, aj teraz sa jej to stane pár krát za deň
Áno, stalo sa. Joj a potom veľké večerné výčitky pred spaním "čo som to za matku"! Niekedy sa ale fakt môže mamina aj pokrájať a striehnuť na svoje dítko, a aj tak sa stane.
ajajaaaj, denno-denne, to neustriehnes, so slobodou v pohybe prichadzaju aj pady...to by som jej musela byt nonstop za zadkom, alebo ju nechat v bezpecnej makkej postielke cely den 🙂
Počkaj, keď začne chodiť, to už len vtedy budú pády 🙂
Nech sa snažíš akokoľvek tomu nezabrániš. Čím viac jej budeš behať za zadkom tým viac nehôd bude. My sme mali dunenie každu chvíľu a keď začala chodiť sa mi dokonca rozbehla oproti stene až ju odhodilo naštastie nemala na počudovanie ani hrču
Pády budú, tomu sa nevyhneš, ale zasa na bežnom poriadku sme to u syna nemali. Dcere sa este nepodarilo capnut, kedze nemam iba ju, tak viem, že na 100% vsade nevidim, ked odbieham, je vzdy v ohrádke. Ked viem, že som v izbe, je na zemi s malym a poocku napr. popri varení stále kontrolujem úroven nebezpecenstva 🙂 Iba 2-3x trosinku pri otáčaní z bruška na chrbát buchlo, ale to neplakala, takze to nemohlo byt také zlé, ako znelo. Decká, čo stvornozkujú, maju tendenciu naklanat sa dopredu, uz aj ked sa vedia sami posadiť a nepadajú tolko na chrbát. segrin malý stvornozkovala ako 5 mesacny, ako 7 mesacny uz pekne stál pri gauci a vyssich veciach, no a zvykol sa rovno zo stoja pustit na zem. Segra pri nom doslova non-stop (nie je sama, takze ma na krku len starostlivost o krpca), aj tak sa stalo a neustrazila. Casto sa ani neudrel, bo ho chytila, ale reval - teraz mu taha na 9ty mesiac a konecne zistil, ze ked sa spusti zo stoja na kolená, vyhne sa pádom. 🙂 t
🙂 ze niekedy 🙂 starsej sa to stavalo pravidelne, nech bola oblozena vankusmi ako chcela, vzdy si nasla nejaku medzeru a zrubala sa zo sedu dozadu a prask. mladsia uz bola na tom lepsie, ale tiez by som sa pousmiala nad pouzitim slovka 'niekedy'. neviem, ako stare mas dietko, moje maju 4 a 2 a su uplne v poriadku, aj vzdy boli. pokial to nie je pad z nejakej vysky, z gauca (ale aj take u nas bolo, zo sedu, z gauca prask dozadu, zdvihla sa a odkracala) a pokial sa ti javi dietatko v poriadku, nie je malatne, nema zvlastne pohyby oci, nemas si preco robit starosti. vsetko dobre