Pád bábätká z postele

nalarla_
18. jún 2020

Ahojte, viem, že takýchto tém sa tu nájde dosť ale predsa by som sem chcela zdieľať svoju skúsenosť a pomohlo by upokojenie 🙂
Dcérka bude mať čoskoro 7 mesiacov a mojou nepozornosťou spadla z postele na zem. Nebudem vypisovať ako, proste spadla, ležala na chrbte, keď som k nej pribehla. Hneď sa rozplakala a ja s ňou. Asi do polhodiny sme boli v nemocnici, kde ju prezrel lekár. Tým, že bola čulá, usmievavá, nereagovala plačom na jeho dotyky nás neposlal na žiadne ďalšie vyšetrenia. Mali sme ju len sledovať, prípadne dať niečo od bolesti, lebo som presvedčená, že si udrela hlavičku. Zatiaľ je v poriadku (je to už druhý deň), smeje sa, ak má zlú náladu tak len z bežných vecí (je trošku náročnejšia, ) oči má v poriadku, na tele žiadna ranka, modrinka, ani na hlave nič nevidím, spavá a malátna nie je. Dnes sme mali ísť na kontrolu k našej pediatričke, ale tá mi povedala, že to nie je potrebné....ale stále sa bojím, že s ňou niečo môže byť, že je tam niečo skryté. Mám žiadať o vyšetrenia?
A prosím, výsmech, obviňovanie alebo iné blbé pripomienky mi nepomôžu. Bojím sa o ňu ako každá matka o svoje dieťa no som dosť úzkostlivá, hneď myslím na najhoršie a hysterčím

danusa63
18. jún 2020

@nalarla_ v pohode ešte sa v živote veľa napadá 🙂 nestresuj.

mabenn
18. jún 2020

9 mesačný mi v noci spadol z manželskej postele, len som počula šupu, viditeľne mal udreté uško, inak sa hneď utíšil a vyzeral v poriadku, k lekárovi sme nešli, keďže to bolo v noci a ráno vyzeral v poriadku...keď si bola dokonca u lekára, tak už nestresuj...a súhlasím, ako začne chodiť, to bude ešte škaredých pádov a rôznych úrazov...

gelifil
18. jún 2020

Neboj sa, keby daco bolo, do 48 hodin by sa to prejavilo. A nic si z toho nerob, ja som raz aj sanitku volala.

renatka1985
18. jún 2020

ak nie je dieta spave, nevracia a reaguju mu zrenicky na svetlo nemas dovod na paniku.
nas maly spadol ako 7m tiez...
vysetrenia ziadat mozes, ale bez realnej indikacie jedine ako samoplatca

nalarla_
autor
18. jún 2020

Ďakujem vám za odpovede, už som sa psychicky pripravila, že tých pádov bude ešte viac než dosť, no tento ma dosť vzal. Ale som už aspoň o trošku pokojnejšia..

renatka1985
18. jún 2020

@nalarla_ mne raz sestra povedala ze "kazde dieta aspon raz spadne z gauca alebo postele" - nie je otazka Či ale Kedy. 🙂

nikpa
18. jún 2020

@nalarla_ keby aj mala niečo skryté, uz by sa jej to prejavilo na spravani alebo ako si pisala na očiach. Pre svoje dobro aj pre jej a pre váš kľud ked sa opäť takéto niečo zopakuje, skus premýšľať racionálne. Ja som tiež matka, viem ako sa cítiš ale naozaj netreba hystercit a nedôverovať lekárom ked uz aj na pohotovosti aj obvodná povedali, ze to je ok. Bud v pohode 😉 takýchto udalosti ešte bude veľa, hlavne ked sa bude učiť chodit, bicyklovať, kolobezkovat... Keby si pri kazdej chodila na pohotovost, môžes sa tam nastahovat.

choco6
18. jún 2020

Ach veru že tých pádov ešte bude, nás má celé nohy omodrinovane, raz tresol hlavou do skrinky že mal celé čelo navrete, momentálne je jeho zábavka skákať z odvšadiaľ kde sa dá, väčšinou ho ja alebo manžel chytáme a tak sa salime, ale minule skočil z postele a sa rozcapol na zem, nejak pozabudol že ho nikto nechytí, už si to väčšinou nevšímame 🙈🤷😄

zuzuliennka1
18. jún 2020

@renatka1985 aj mne to povedala dokonca mamina, ze nepozna maminu, ktorej by dieta sa neskotulalo z postele alebo gauca v nejakom veku 🙂 este nam popadaju na zem...

@nalarla_ pises ze je to uz druhy den, predpokladam ze vam doktor vcera pri kontrole povedal aj, ze treba aj v noci pripadne sledovat.. a ked je dnes vsetko ok, nezvracala, nema problem s jedlom a celkovo sa ti vidi okej, nemaj strach 🙂 babatka maju este vsetky kosti makke ako odrazove plochy 🙂

mogaa
18. jún 2020

@nalarla_ určite by sa to už prejavilo......takže nádych, výdych - dieťa je ok zdravé a veselé tak mamička prestaň stresovať....ak by išlo o otras mozgu alebo krvácanie mozgu, dieťa je malátne, prípadne vracia, plačlivé.....a prejaví sa to do 24hodín,nie až po 2dňoch

vikusjk
18. jún 2020

@nalarla_ joj este sa ti napada, to sa neda ustriehnut. Mne mala vypadla 2x z postielky. Raz z najvyssej urovne a druhýkrát z tej strednej (ale vzdy cez zabradlie, cize vyssie, ako je postel). Tiez mala prvýkrát uz neviem kolko a druhýkrát mala 7 mesiacov. Ja som nesla ani k obvodnej, kedze plac po chvilke utichol a nejavila ziadne znamky, zeby jej nieco bolo. Ak by ti nieco hrozilo, lekari by to nepodcenili a spravili by jej vysetrenia, predsalen maju urcite dost deti, ktore vysetruju v dosledku padu, cize uz vedia, co a ako.

monvitka
18. jún 2020

@nalarla_ určite MRI a CT žiadaj...

mmoonna
18. jún 2020

@nalarla_ nám sa toto stalo, keď mala dcérka 2 mesiace. Hneď sme s ňou išli na pohotovosť, lekár ju prezrel a tiež nás nikde inde neposlal a všetko bolo v poriadku. Takých pádov ešte bude🙂

asia83
18. jún 2020

@nalarla_ Ach. Keby ste videli pády mojich detí, tak by ste bežali na operačku a nie na pohotovosť. ANI RAZ sme neboli na pohotovosti. Zaklopem. Dokonca malému aj krv z nosa tiekla (spadol na tvár). Prečo? Lebo som sledovala ich reakcie, správanie. Keď sa správali ako bežne, načo na pohotovosť? Pád z postele je nič. Keby spadla aspoň z 1,5 metra, vtedy majte strach. Netreba s každým malým pádom utekať na pohotovosť. Deti nie sú porcelánové bábiky.

sonnenshein
18. jún 2020

@nalarla_ Moj syn v 10m vyliezol z postielky na komodu, zletel dole a prisiel po 4nozky za mnou do kuchyne s velkym usmevom a krvavou polovicou tela. Ukazalo sa, ze si poskriabal usnicu, co bolo asi tak vsetko co sa mu stalo.
Ma 13 a okrem puberty nebadam ziadne problemy 🤭😉

betulinka1
18. jún 2020

@nalarla_ moj padol so sedacky, mal asi 2 mesiace. Plakala som dr este aj do telefonu a on nas ani nechcel vidiet. Smial sa mne, ze to nie je taka vyska ako napriklad z pracky alebo tak. Dva dni som ho kontrolovala aj v noci. Vsetko je v pohode, ideme uz do skoly. To by sa asi na druhy den ukazalo, podla mna nic skryte tam uz nebude.

hettinka
18. jún 2020

@nalarla_ mne spadla 5-mesačná, take salto dala, rovno na hlavu. Stáva sa to, ja som videla, že lezie a nestihla som dobehnúť. O chvíľku oslávi 19. narodeniny, je zdravá. Deti sú “z gumy”, našťastie..,

basska_b
18. jún 2020

Kamarátkin 15mesačný plesol z gauča ako socha Krista v Riu. Ani si ruky nedal pred tvár. Som myslela, že je mŕtvy. Ale bol ok, trochu zaplakal, ale pohoda... kamoškin sa šmykol na časopise a tiekla mu aj krv, išli na pohotovost a tam malý akurát vrieskal a metal sa. Spravili mu rengen, lebo je po operácii lebky. Ale ten bol celý rozmazaný. Zbytočná práca to bola.

majka176
18. jún 2020

Neboj, nič jej nie je, keby s ňou niečo bolo, už by sa to prejavilo. Moja dcéra sa tiež napadala z postele v tomto veku, keď sa začala pretáčať, aj teraz sa napadá a doudiera, a nič jej nie je. Teraz má 5 rokov a je úplne zdravá.

katkabg
18. jún 2020

Mona dcerka soadka z bycikla pred 2 tyzdnami a prvu noc sa u nej prejavili krce a zvracabie.Cize neboj to uz by sa do 24 hodin ukzalo ze nie je nieco v poriadku ;) nestresuj doktor ti prezrel babatko 😊