Pád a strata dychu

eva1235
24. jún 2023

Ahojte, moj 18 m syn vcera padol dlho sa nevedel nadychnut, potom zacal plakat a po chvily dostal krce.. takze bezvedomie a krce v rukach.. tzv. Respiracny afekt.. zazil to niekto z vas? U lekara sme boli. Dakujem

bloger
24. jún 2023

@eva1235 Mohlo mu vyraziť dych pri tom páde. A to čo dalej popisuješ je asi bežná reakcia tela. A už je v poriadku? Je mi veľmi ľúto čo sa mu stalo.

eva1235
autor
24. jún 2023

@bloger ano ale vzdy pady zvlada dako zle.. a stale mu chodit za chrbtom je vycerpavajuce 😔

bloger
24. jún 2023

@eva1235 nevyčítaj si to deti je ťažké ustrážiť. Hlavne ked máš veľa iných povinností. Ale si dobrá a zodpovedná maminka.

kacena4
24. jún 2023

a bolo to bezvedomie? naozaj? alebo si len vyrazil dych? je to bezne to co pises po pade a ake krce dostal?

andrea_prestastna
24. jún 2023

@eva1235 tak sa zlakos ze "zasiel" moja to mala ked bola unavena a nasledne som zanu zavrela mrazak co chcela ona zacala plakat zmodrala a odpadla,
Sestrine dvecdeti to mali tiez, jedna zachadzala 1x tyzdenne podla viacerich dr.to je ok ak dieta do minuty zacne reagovat a dychat, ak zbledne a nedycha je to horsie
VzDy pomohlo jemne fukanie do tvare a oprskat vodou

andreatytler
24. jún 2023

@eva1235 A doktor co povedal na to bezvedomie a krce?
Lebo to sa mi nezda ako normalna reakcia na pad a vyrazeny dych.
Aj vyrazeny dych sa nestane pri beznom pade. Padol z nejakej vysky a udrel sa na trup, ci len tak sa podkol a spadol? Lebo deti padaju velmi casto. To by vobec nebolo dobre aby mal vyrazeny dych a bezvedomie koli kazdemu padu.
Ak ho vzdy istis, tak sa nikdy nenaucil ako padat. On sa to musi doslova naucit. Dat ruky automaticky pred seba a ked pada dozadu tak na zadok a otocit sa pocas padu v trupe a zase dopadnut na ruky. My sme urobili s pohoviek taku volieru v obyvacke a dali na zem penove stvorce a tam si syn trenoval chodzu a nechala som ho necha pada. Mala som stastie ze zacal chodit v zime, kedy bol nababuseny a ciapky a rukavice dobre chranili pri padoch.