Pád a následný kolaps

runnerka1
26. jan 2023

Ahojte. Moj 14 rocny syn spadol po tom,co sa mu odtrhla cviciaca guma na rebrinach. Spadol na chrbat,hlavu. Pocula som ako zastonal au a utekala.k nemu. Ostal v bezvedomi. Trvalo to asi pol minuty a prebral sa.volali sme zachranku,bol uz ok,v podstate ho ani nic nebolelo,urobili mu odbery,ct hlavy. Vcera sme boli na eeg a este nemam vysledky.len sa tak priserne bojim. Som uplne nemozna,stale na to myslim. Je mi zle a kazdu chvilu placem.Ten pad nebol z velkej vysky,preco vlastne odpadol.? Ako mohol odpadnut v lahu? Stretli ste sa niekto s tym?

gemerka17
26. jan 2023

@runnerka1 v prvom rade nebude hystericka a zacni racionálne uvažovať. Syn dostal hneď všetky vyšetrenia. Počkajte na výsledky a uvidíte, čo z toho vylezie a aký bude záver. Vôbec z toho nemusí byť nič a mohla to byť len zhoda náhod.

elenita
26. jan 2023

Mne sa stalo nieco podobne v 7.roc.ZS na hodine TV. Preskakovala som kozu, zle som dopadla, este som presla k rebrinam a tam som odpadla. Laicky povedane, vyrazila som si dych. Nikto to ani neriesil, poslali po mojich rodicov a po oddychu som bola ok. Neboj, syn bol vysetreny, nic sa nezanedbalo.

h2
26. jan 2023

@runnerka1 Keď som mala 19 rokov, spadla som pri lezení na skalách. Bolo to z väčšej výšky a tiež som spadla (asi) na chrbát a hlavu. A tiež som stratila vedomie, určite na dlhšie, než na pol minúty, lebo keď som sa prebrala, už boli všetci kamaráti pri mne a tak skoro by to nestihli. Čiže, som oficiálne padnutá na hlavu 🤪, ale ináč to žiadne dôsledky nemá. Teda, na hlave mám jazvu po šití a zlomila som si nohu, ale ináč som, myslím, OK.
Neboj, tvoj syn dostal prvú pomoc a ošetrenie, určite bude v poriadku.

panelacikova
26. jan 2023

@runnerka1 stačí, že mal na chvíľu vyrazený dych a mohol z toho skolabovať. veď vydrž, ver, že bude všetko OK, to CT mozgu je dosť dôležité, ak tam neboli žiadne krvácania, tak je veľký predpoklad, že to dobre dopadne. keby si videla mňa, ako som sa strieskala asi pred 5 rokmi z vane a ako som dopadla na hlavu.... našťastie som mala práve v tom období plánovanú MR mozgu z iných zdravotných dôvodov, a to práve 4 dni po mojom "skvelom" páde. tak som požiadala lekárku, či to môže vyhodnotiť čím skôr, či nejde o nejaké krvácanie (pomalé), práve pre ten pád. našťastie to dopadlo dobre. niekedy príšerný úraz nezanechá žiadne následky. a niekedy obyčajný pád napríklad z nízkeho stolčeka môže "zabiť".... držím palce, len sa daj do pohody a dobre to dopadne.

panelacikova
26. jan 2023

@h2 no to sme viaceré padnuté.... ja som padla na hlavu aj pred 9 rokmi a tiež v kúpeľni. odpadla som, lebo ma viróza príšerne dehydrovala. šlo to prúdom zhora aj zdola.... a 2x na tú istú stranu, druhýkrát aj krvácala hlava (vonkajšie zranenie našťastie), a tiež to ostalo bez následkov.... no teda.... celkom neviem posúdiť 😀 ale fakt, odvtedy mávam na tej strane občas slabé migrény, môže to byť spôsobené aj tým pádom (neurologička tvrdí). ale inak v pohode, našťastie.

edith34
26. jan 2023

...myslím si, ze si len opatrná a vystrašená..aj ja by som bola a preto sa ti vobec necudujem...hlava nie je koleno,ruka...a take pady mozu byt naozaj zradne, aj ked je vsetko najprv ok..urcite ako ty by som sa domahala vsetkych dostupnych vysetreni - pretoze je to spravne...vysetrenia dat urobit teraz ,ale aj po istom case- neviem o mesiac,dva...drz sa a verim, ze chalanisko je ok...

bamboa
26. jan 2023

Ja som v 20-tich padla na dlažbu rovno na hlavu asi z 1 metra. Oklepala som sa a fungovala som ďalej. Na druhý deň som išla do roboty a pri prestupovaní som odpadla na zastávke. Mala som otras mozgu 🤷‍♀️ Ale som v poriadku 🤣 (myslím 😂)

marianarem
26. jan 2023

@runnerka1 Ja mam tiez podobnu skusenost a doteraz neviem, preco presne som odpadla. Posmykla som sa na schodoch a spadla som, ani nie vyslovene na hlavu, ale vystrela som sa. Vstala som, isla na zachod a tam som odpadla. Nepamatam si to, zrazu som sa len prebrala na zemi. Isla som za manzelom, ze mu to poviem, ale ani som nedosla a zase som odpadla. Tiez si to nepamatam, len som sa prebrala na zemi a manzel nado mnou. Neviem, co sa to dialo, ale ten pad zo schodov ma dost vysokoval, tak mozno ro bolo z nejakeho soku, ze nejako zblbol krvny tlak alebo co. Nemala som z toho ziadne nasledky, rychlo sa to dalo do poriadku.