Pád 8 mesačného bábätka z postele

irena1983
4. feb 2015

ahojte dnes je tomu 5deň čo mi môj malý synček spadol z postele na zadnú časť hlavy ,,,veľmi som sa zľakla a hneď sme utekali k detskej lekárke ta nás poslala na chirurgiu ...tam nám spravili rtg lebky ten bol v poriadku a chirurg nás poslal na neurológiu vraj on nemôže vylúčit na základe rtg vnútorné krvácanie do mozgu tak sme boli na neuro a tam nám povedali, že je zatiaľok ale, že nie je nič zažehnané mali tam jeden prípad 9mesačného dievčatko ktoré tiež spadlo z postele na podlahy ale rodičia išli s nou k lekárke až po 3týždnoch od toho pádu kedy začala mala horučkovat ,,,no ona mala aj poškodenu lebku na základe rtg jej to zistili hned ju operovali ale ma následky doživotný mentálny postih ,,,to čom som tam videla ,,,ma veľmi poznačilo ,,,,každú chvílku pozorujem malého a veľmi sa bojím ,,,kontrolujem zreničky či ma ich rovnaké ,,,,či nezvracia ,,,či nie je ospalý príliš,,,a ten pocit neistoty ma zožiera ,,,ako mám teraz vedieť či môj synček je v poriadku ,,,to mám čakať celý mesiac ????

natalym
4. feb 2015

Neboj sa. Moje deti obe spadli z postele a sú v pohode. Dokonca staršia mi vypadla z kočíka na chodník, na hlavu!!! Je trošku trafená, ale to je dedičné. Urobila si čo bolo treba, pozoruješ ho, neboj bude dobre.

mm2008
4. feb 2015

@irena1983 ahoj, bola si s ním hned u lekára, hoci niektoré skryté prejavy sa môžu objaviť i neskôr, preto ti kázali malého sledovať .. ale ak je to už 5 dní, myslím, že už nemusíš byť v takom strese. ten prípad toho dievčatka bol úplne o niečom inom . tvojmu vylúčili zatiaľ vnútorné zranenie lebky.. neurolog skontroloval výbavnosť funkcií, zreničky... ty ho tiež kontroluješ... neboj sa, keby sa niečo malo diať, už by sa dialo (zvracanie ... zreničky... ospalosť.. atd atd.. ) . Ak je všetko zatiaľ v norme, nemusíš sa báť. A keby si mala akékoľvek pochybnosti, nie je problém zájsť za lekárom , hoci radšej zbytočne ako vôbec. a takéto negatívne prípady nepozeraj, nečítaj .. nesleduj...
btw môj starší syn spadol /šmykol sa/ na čerstvo umytej dlažbe.. padol dozadu na zadnú časť hlavy... cca ročný.. na druhý deň som zhodou okolností išla s ním na neurologiu na objednanú kontrolu , nič som nehovorila, nechala som, nech ona malého pozrie, či sa jej niečo nezdá a až potom som povedala, čo sa mu stalo... presne to isté mi povedala, čo som ti aj napísala. našťastie dopadlo všetko v poriadku a dnes má už 14 rokov a až na pubertálne výstupy je to normálny zdravý 14-ročný jedinec 🙂 .

katy1979
4. feb 2015

1 dieta 1. pad 🙂 to prejde 🙂 padov zazijes naozaj vela v jeho zivote. Zvyknes si a hlavne klud. Deti su ako macence a padaju.

katarinamarkova
4. feb 2015

@irena1983 chapem, ze ta take nieco vystrasilo, ale pochybujem ze to dietatko padlo z par cm z postele ked malo prasknutu lebku a krvacanie.....to musel byt iny vaznejsi pad. resp. mozno aj, ak padlo na nejaku ostru hranu, inak tomu neverim.
male deti maju totiz velmi makkucke ohybne kosti....ono to pani priroda tak akosi zariadila, ze kosti pevneju tvrdnu a krehnu vekom....male deti totiz casto padaju.

skuste1983
4. feb 2015

@irena1983 naši tiež popadali z postele, keď boli malí. Myslím,že po piatich dňoch by to už malo byť ok. Ak by tam niečo bolo, lekári by na to prišli... Tiež som sa zozačiatku takto stresovala. A mohli mi hovoriť...... 🙂 Pri štvrtom som už len pofúkala, strčila cumeľ a do večera poočku sledovala, či nie je iný ako inokedy....

rose32
4. feb 2015

TREBA DAVAT POZOR!!!!STALE SLEDOVAT ALEBO DAVAT DO POSTIELKY!nekaslat na dieta

ajkava
4. feb 2015

Jaj, to býva časté. Mne sa dokonca rozsypala postieľka, malá spadla na zem a ešte aj matrac na ňu. keď som ju v noci išla kojiť , tak taká rozospatá som ju prenášala do postele ku sebe a hlavou rovnou stredom o roh skrinky. Synovi tiež spadla na zem spoza neho. A sestra tiež neraz popapadala na zem. Detičky majú mäkké kosti a akoby také "gumové". Odsledované dieťatko bolo. Neboj sa, nemysli na najhoršie,ale sleduj, ako kázali. Bude dobre.

heni79
4. feb 2015

@irena1983
Hlavne sa upokoj!
Dieťa bolo na RTG! Lebka je ok. Videl ho chirurg + neurológ. Všetko bolo ok. Ak by dieťa malo otras mozgu, už by sa prejavil.
Užívaj si krásne dni so synom a nesleduj jeho zreničky, iba vtedy, keď sa smeje šťastím. 😉
Netuším načo ťa tak vystrašili, úplne neetické.
Ale, keď už si napísala k tomu prípadu, čo ti spomenuli - to dieťa malo prasknutú lebku a krvácanie do mozgu, to spôsobilo trvalé poškodenie.
U vášho také zranenie NIE JE! Tak ešte raz - upokoj sa. Je ok. A pádov ešte bude, dúfaj, že nie na hlavu. 🙂

gretocka
4. feb 2015

no tak tie tri tyzdne - neviem preco ta lekar tak vystrasil.... mne mala padla v cca roku a pol s vysokou stolickou dozadu na hlavu a chrbat na tvrdu dlazbu. Sli sme na pohotovost. Kedze rucala ako jelen, nespravili nam ani rentgen, lebo by ho museli robit pod narkozou, navrhli mi len pozorovanie 24 hodin v nemocnici, tak som povedala, ze to ju mozem pozorovat aj doma..... nikto nehovoril nic o ziadnych tyzdnoch. Len o 24 max 48 hodinach..... odsledovali sme zrenicky, zvracanie, ospalost a ine netypicke prejavy. Nic sa nedialo dokonca ani modrinu nemala
takze sa neboj, urcite netreba zranenia podcenovat, ale ani ich precenovat a zvelicovat.

irena1983
autor
5. feb 2015

ďakujem za vaše reakcie a upokojili ste ma ,,,aj keď stále ho sledujem ešte raz ženičky ďakujem

aredhel
5. feb 2015

moja dcera mi prvykrat spadla z postele ked mala pol roka...boli sme vtedy v zahranici takze som ani nemala kam k lekarovi ale nic jej chvalabohu nebolo...len trosku poplakala a potom bolo dobre 🙂 a teraz jej tiez nic nie je...nema ziadne nasledky z toho padu 🙂 deti padaju tomu sa jednoducho zabranit neda...