Pád 7 mesačného na hlavičku. Čo si mám všímať?

adrika1704
17. sep 2014

Krpecek sa v noci zgulal z postela rovno na hlavicku..chvilku si poplakal a spal dalej..zachvilu vzadu na hlavke hrca ako pingpongova lopticka..tak ako bol v pyzamku som ho zabalila do deky a letela na pohotovost..rentgen, vysetrenie v poriadku..este sa tam povyskieral na sestricky a doma sa chcel este v noci hrat..dnes siel v normalnom rezime ako v ine dni akurat sa mi zdal taky pokojnejsi kludnejsi..chcem sa spytat na vas nazor,skusenosti..aku dobu a co si treba vsimat po takomto pade?staci sa spolahnut na vysetrenie a zbytocne viac nestresovat? Dakujem 🙂

miku1
17. sep 2014

@adrika1704 Myslím, že môžeš byť kľudná. Sledovať treba hlavne nejaký čas po, či nezvracia, a pod., pokiaľ si s ním bola aj u lekára a povedali, že je všetko v poriadku, tak sa radšej zbytočne nestresuj 🙂 Ešte toľkokrát spadne, že to prestaneš počítať 🙂

tinka9000
17. sep 2014

Je pravda ze nestresovat,ale urcite nepodcenit priznaky ako zvracanie,malatnost,nezvycajna spavost,padanie,zavraty. Ale to by ste si urcite vsimla. Najrizikovejsich je prvych 24hodin,potom uz by sa nemalo nic udiat. Aj my sme sa 7mesacni zrubali z postele🙂

xenicka13
17. sep 2014

Ja sa ale čudujem, že vás nenechali na pozorovani

tajka1986
17. sep 2014

@xenicka13 to uz je prezitok 🙂 moja spadla cielkom rovno na obrubnik hrca modra ako svet,dodnes ma znacku na cele,leteli sme na pohotovost a tam na mna kukali ako keby som spadla z mesiaca. Ze :citujem "Vam este nikdy nespadlo dieta?" Ja som v tej chvili ani nevedela ako mam na toto reagovat 😔
@adrika1704 ak nevracia,nema rozsirene zrenicky,netaha ho na stranu-co asi nie kedze ma len 7mes.,a vys.bolo ok po 24 h zabudni a netrap sa🙂

siska53
17. sep 2014

@xenicka13 moja spadla z odrazadla na tvar,tiez nas nenechali na pozorovani..a to teda v prve minuty vyzerala ospalo,no podla neuro a orl bola ok,.mali sme ist len k zubarovi,lebo sa jej pokrivil chrup a 2zuby sa hybali..

@adrika1704 len sleduj,nam kazali sledovat tak cca 3dni. Zvysena unzvz,malatnost,vracanie..a co viem,po padoch na hlavu by dieta nemalo ist dve hodiny spat. Pre istotu ho treba udrziavat v bdelom stave.. Co u vas urcite bolo vyriesene navstevou na pohotovosti.

daniela77
18. sep 2014

Zachovala si sa spravne, ze si sla na pohotovost, to je to najlepsie co si mohla spravit, ak si nie si niecim ista, vyhladat odbornika. Ak robili vyserenia a vsetko bolo ok, nie je dôvod na paniku. Deti padajú jedna radosť, este si zazijes neboj sa 🙂 Hlavne je aby dieta nebolo malatne, aby nezvracalo, nemalo velmi rozsirene zrenicky. Ale neboj sa, vsetko bude OK, Hlavu hore 😉

zuzka_puska
18. sep 2014

nasa ma 9m a kolko krat uz spadla... ani neratam. treba si vsimat ako uz vyssie pisali baby, nejake zmeny... ak ziadne zmeny nenastanu, a maly je vesely a hra sa pekne, neriesila by som...

deaneira
30. sep 2014

dnes mi spadol maly z postele, preliezol periny a zrejme sa pretocil na chrbat a dalej sup z postele buchol si licko o ram postele a nasla som ho na koberci lezat na boku... plakal ale nijak strasne, sli sme k deckej prezrela ho ze vyzera okej, vsetko bolo ok, este sa vyssmieval na vsetky zenske v cakarni, rozprava lozi, spapal chrumku... pre istotu mame ist poobede na chirurgiu, teraz mi zaspal .. cca 2 hodiny po tom pade a spi tvrdsie, ale to aj z toho ze bere fenistil kvapky... dufam, ze bude vsetko oka

me_to_you
30. sep 2014

hocijaky nestandard si vsimat.. mne povedali ze po 72 hodin, a este odporucali aby nemala v dohlade pustenu telku a neskusat novu stravu a sledovat ako pisu dievcata, zavrate, zvracanie, spavost...
vsetko bude ok 🙂 tie decka su "gumenne".. ked mi takto prvykrat spadla, myslela som, ze sa ja na mieste pozvraciam....nie ze by sa z toho stal standard ;) ale su to prkovia vymyselni

lalinko2010
30. sep 2014

drobec keď spadol na hlavu, tak sme leteli hneď na pohotovosť, keď sa to stalo druhý krát, tak sme sli opäť a hneď na traumatológiu, a to len preto, že 14 hodín po udretí oškretí hlavy na roku skrtinky zvracal ale nenormálne. Poslali nás na ct, neurologičke a tá povedala nejhoršie je keď si udrie hlavičku na boku - ako je čelo, kde nie je kosť ale len mäkká časť a potom v zadu na hlavu, iné udretie akceptovateľné. ale človek sa stále zľakne ak si dieža idrie hlavu.
nechali nás na pozorované, odniesla som si skúsenosť - byť s niekým na izbe, kto má malé dieťa na nervy, nerešpektovanie toho druhého na izbe, zapnutie svetla o 5tej ráno a pranie a podobne.
vypýtali sme sa domov večer o 18tej, že stačilo, jediné čo sme si doniesli - radu od neurologičky - sledovať dve hodiny od pádu, potom by to malo byť už ok, povedal aj lekár na ct a hlavne sme si doniesli chrípky a detská sa ma spýtala - a to si pri odbere krvi nevšimli? že bude chorý? že nezvracal len tak? a tak aj bolo.
ale ja som bola aspoň kľudná...

lalinko2010
30. sep 2014

@deaneira - ale to aj z toho ze bere fenistil kvapky - fenistil kvapky uspávajú? mali ste to aj predtým? ak si udrel drobec len líčko, tak by som neriešila. ale ak má aj hrču na hlave, ale pokiaľ detská lekárka povedala že je ok...

deaneira
30. sep 2014

ano ,nie kazde dieta ale povacsine pri fenistil kv.su deti spavejsie. U nas to posobi tak ze ked uz zaspi tak na 2 hodiny, ale niekedy mi aj za cely den nepospi ale spinka pekne v noci. Spal mi od 11ej do pol 1ej, (boli sme u DR tak sme zmeskali jeho cas doobednajsieho spanku, ale zasxe som sledovala ci nema nejake priznaky)potom sme sa napapli a hrali vsetko oka, mrška jedna sa tvari akoby nic, vyskiera sa dzavotka si, este sa aj rozculoval ako vzdy ked videl ze ideme nostek fucat... je troska zahlieneny preto aj tie fenistil kvapky berieme okrem ineho...no a momentalne asi 20 minut uz zas spi..standardne jeho cas
@lalinko2010

lalinko2010
30. sep 2014

@deaneira tak potom je to ok, lebo fenistil sme mali aj my, ale na každého lieky inak pôsobia. pokiaľ mu doteraz nič nebolo, tak ani nebude.

deaneira
1. okt 2014

Prave sme prisli z neuro vsetko oka :D