Mna jebne ľudia... Dnes som sama doma s deťmi a jedno dieťa (rok a pol) sa mi šmyklo vo vani, padol dozadu,nestihla som ho zachytiť.. trochu poplakal, potom bolo dobre.. klasika vypil mlieko, po možno 10min som mu dala ešte kúsok dopit a vygrcal sa... 🤯🤯🤯 Po vygrcani už v pohode, behal, skakal ...Teraz neviem.co robit, ci to ma suvis.. zrovna som s detmi sama, nemôžem ani na pohotovost lebo mam doma ešte dve deri ktoré nemajú kam.ist 🥺🥺🥺🥺 normálne som vykolajena.. sem tam zvykne grcnut po mlieku ..
Ak grcal, sla by som na pohotost. Zozen strazenie pre deti.
Určite na pohotovosť. Zvracanie po uraze je signál, že treba určite čo najskôr vyhľadať pomoc.
No úžasný nápad to bol, 10 minút po úraze ešte mu dať mlieko, a potom sa čudovať, že to vygrcne... v každom prípade, ak by opakovane grcal, aj zajtra, alebo by bol iný v správaní, utlmený, spavý, tak treba isť na pohotovosť. Inak len doma sledovať.
Ja automaticky kontrolujem zrenicky so svetlom ak reagujú je to ok ;) to.ma naučila svagrina mala nam vkuse padala na hlavičku 🙈 do 2r. Ale urcite som nedávala mlieko ale max voduna hodinu som sledovala (viac menej vzdy pred spankom sa šalila a treskla hlavu takze vzdy sme tahali cas min hodinu )
@drake122 Nepil mlieko 10 minút po úraze. Alebo to Aspoň nikde nie je napísané. Autorka píše, že vypil mlieko a potom mu o 10 minút dala ešte trochu dopiť.
Ja myslím, že keď mu po zvracaní bolo už dobre, tak to bude v pohode. Len ak by zvracal opakovane a medzitým má nebolo dobre, tak by som to riešila.
@zuzkaa1991 nie je to pravda, ze ak zrenicky reaguju, je to ok, to by bolo velmi jednoduche. Je to jedno z mnohych vysetreni, ktore sa po uraze hlavy robi. Samozrejme pisem o vaznom uraze, to pravdepodobne nebude tento pripad, ale drobne krvacanie do mozgu sa moze prejavit aj po niekolkych dnoch a zrenicky dovtedy mozu reagovat v pohode. Otras mozgu je ale ina dg. Ja som ho mala a zrenicky reagovali 🤷
@lindusss2016 ja som reagovala na buchnutie hlavičky zo sedu cca takej výšky co väčšinou nemusi byt hned vazny uraz je jasne ze ked dieta spadne z postele vyssek z gauca na beton atd .. to nerozmýšľam a idem hned na pohotovost
@zuzkaa1991 ale ved to je v poriadku, ani podla mna toto vazny uraz nebude. Ja reagujem zas na to, ze si podala mylnu info, ze ak zrenicky reaguju, vsetko jr v poriadku. Nie je to pravda.
ak by to bol otras mozgu bol by vycerpany spavi my sme tak mali dcera prespala 30 hodin s prestavkami hoci nezvracala. tvoj podla mna zvracal po mlieku nie kvoli otrasu
Pri takýchto situáciách treba ísť okamžite na pohotovost raz je to hlava...sa čudujem že tu píšeš na MK...mne sa syn spustil na odrážadle dolu zo strmých schodov automaticky som ho zaraz brala do nemocnice na vyšetrenia zober aj dcéry sebou!
Tak grcol alebo vygrcal? To je rozdiel a asi by som kazdopadne aspon zavolala alebo rovno zhanaj strazenie.