Opuchnutá ruka - ísť na úrazovku?

romikk22
24. nov 2020

Ahojte.
Stala sa mi taka vec. Vcera som si dako nešťastne zle otočila ruku pri obliekaní si vetrovky (zápästie) a kusok mi tam niečo puklo a zabolelo.. bolelo to do večera. Potom ráno ma to prestalo bolieť ale ruka mi opuchla a mam stepnuty malíček. Nechápem ako sa mi to mohlo stat ale stalo sa... Ruka neboli ale je slaba akokeby ťažká.. Mala som to zápästie uz 1x zlomené.
Teraz neviem ci ist na tu úrazovku alebo nemám preháňať a počkať či to odpuchne? Myslíte ze to môže byť aj niečo vážnejšie alebo nie?
Samozrejme viem ze toto nieje doktorska poradňa ale tak budem vďačná za vaše názory. Ďakujem

deti95060810
24. nov 2020

ja by som počkala kým odpuchne...za mňa blbosť , s takou maličkosťou nechodím k lekárovi...😉

romikk22
autor
24. nov 2020

@deti95060810 ďakujem 🤗
Ja som tiež toho názoru skôr ze nechodit s takými vecami az ked by to neprestávalo alebo sa zhoršilo len manžel vravel aby som sla :D tak uvidím ešte ako bude zajtra zatiaľ asi počkám 🙂

janage
24. nov 2020

@romikk22 no neviem moja narazila prst do lopty na telesnej , ani nam nedali vediet dali lad, muz ju este nutil hybat prstom, ze isto to nie je zlomene ked hybe - po lade dokonca celkom rzchlo odpuchlo. Ale keď aj stale hovorila ze boli, aj ked nie strasne, isli na vystrenie a prst zlomeny sadra na cca tri tyzdne. Ak si uz raz zapestie zlomene mala je to podla mna oslabene. Vsak chod urobia rtg, ked nic, pojdes domov bez sadry

simsalabim
24. nov 2020

@romikk22 tak ja by som to urcite sla dat skontrolovat lekarovi. Ved to mas opuchnute. Moja sestra sa na telesnej pri stafete dotkla steny. Tiez iba mierne, tiez trochu puklo a zabolelo. A potom napuchlo, ale v podstate ani nebolelo. Po tyzdni sa slo k lekarovi a bolo to zlomene...

andreatytler
25. nov 2020

@romikk22 V zapasti je vela malych kosticiek. Asi to boli inas ako ked sa zlomi velka kost v predlakti. Ale myslim ze ak mas zlomene, malo by to boliet pri pohybe. Ani trochu neboli?

romikk22
autor
25. nov 2020

@andreatytler neboli ma to uz vôbec 🙂
Prvý deň bolelo ale dalo sa to vydržať ale inak uz nie 🙂 zdá sa mi ze je to lepšie ale malíček mam stále strpnuty 🤔

romikk22
autor
25. nov 2020

Ďakujem žienky za rady. Počkám do konca týždňa a uvidím ci to úplne opuchne zda sa ze je to lepšie. Ale malíček mam stále strpnuty sranda

andreatytler
25. nov 2020

@romikk22 Ten opuch mozno tlaci na nerv co ide do malicka... hadam to prestane trpnut ked ruka uplne odpuchne.

elenita
25. nov 2020

@romikk22 normalne chod zajtra na chirurgiu, zoberu Ta aj bez vymenneho listka a poslu na rontgen. Podla mna to kludne mozes mat zlomene.